Εβερτον - Μπέρνλι 3-1

Gazzetta team
Εβερτον - Μπέρνλι 3-1

bet365

Με τον Λουκάκου να σκοράρει για 9ο σερί εντός έδρας ματς, η Εβερτον επικράτησε 3-1 της Μπέρνλι και ελπίζει για Ευρώπη. Ε-χασε νίκη μέσα από τα χέρια της η Λέστερ.

Ο Βέλγος επιθετικός είναι σε… ασυγκράτητη κατάσταση και η Εβερτον χτίζει έδρα καθώς έφτασε τις 8 διαδοχικές νίκες στην Premier League στο Goodison Park. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν δεν έκανε πολλά στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο πέτυχε τρία γκολ και έχοντας παιχνίδια περισσότερα αγγίζει τις θέσεις της Ευρώπης. Στο 49’ άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι όταν μετά το κόρνερ του Μιραλάς, Βαλένσια και Ασλεϊ Γουίλιαμ βρήκαν την μπάλα και ο Γιαγκέλκα την έστειλε στα δίχτυα. Το 1-0 δεν έμεινε πολύ καθώς στο 52’ ο keeper, Ρόμπλες, έκανε χαζό πέναλτι με τάκλιν στον Βόουκς και εκείνος τον νίκησε από τα 11 βήματα (1-1). Στο 71’ ο εξαιρετικός, Μπάρκλεϊ, έκανε το αριστερό σουτ που κατέληξε σε τρελή καραμπόλα για να χρεωθεί στον Μι ως αυτογκόλ (2-1) και τρία λεπτά μετά, κανείς δεν μπορούσε να κάνει καλά τον Λουκάκου, που μέσα από την περιοχή παρέσυρε τους πάντες και έκανε με σουτ το τελικό 3-1.


Ε-χασε τη νίκη η Λέστερ
Η Λέστερ προηγήθηκε 0-2 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, η οποία όμως γύρισε το ματς σε 2-2 παίρνοντας σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή. Οι πρωταθλητές, που παρατάχθηκαν χωρίς αλλαγές παρότι ακολουθεί αγώνας για το Champions League με την Ατλέτικο, προηγήθηκαν στο 6’ με κεφαλιά του Χουτ και στο 52’ ο Τζέιμι Βάρντι ύστερα από συνδυασμό με τον Μαχρέζ έκανε το 0-2. Παρά το καθαρό προβάδισμα οι της Λέστερ όμως δεν κράτησαν το τρίποντο. Η Πάλας μείωσε στο 54’ με τον Γιοάν Καμπάιγ σε 1-2 και στο 70’ ο Μπεντέκε ολοκλήρωσε το comeback ύστερα από σέντρα του Τάουσεντ για το τελικό 2-2.


Χαιρετάει η Σάντερλαντ...
Ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό είναι η Σάντερλαντ μετά το εντός έδρας 2-2 με την Γουέστ Χαμ. Αποτέλεσμα που θα πρέπει να την αφήνει ικανοποιημένη κιόλας αφού το πήρε στα τελευταία λεπτά... Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες ήθελε μόνο νίκη αλλά το ξεκίνημα της στο ματς δεν το έδειξε αυτό, αφού στο 5' η Γουέστ Χαμ έκανε το 0-1 με το σουτ του Αγιού. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν στο 26' με το φάουλ του Καζρί (1-1). Παρ' όλα αυτά, η Σάντερλαντ δεν έγινε αφεντικό του ματς και στο 47' οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά μπροστά (1-2) με την κοντινή προσπάθεια του Κόλινς. Η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν δύσκολη για τις «μαύρες γάτες» που κατάφεραν, τουλάχιστον, να ισοφαρίσουν στο 90' με τον Μπορίνι (2-2) ενώ η Γουέστ Χαμ έχασε στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπάιραμ.

Η Στόουκ επιβλήθηκε της Χαλ
Η Στόουκ πήρε την πρώτη της νίκη σε 6 αγώνες μετά το εντός έδρας 3-1 σε βάρος της Χαλ, που δεν τα κατάφερε. Μόλις στο 6’ ο Μάρκο Αρναούτοβιτς έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους με τρομερό γκολ ενώ στη συνέχεια έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες (1-0). Ο Χάρι Μαγκουάιρ ισοφάρισε σε 1-1 για την Χαλ στο 51’, όμως η Στόουκ ήταν πολύ σκληρή για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα και καθάρισε την υπόθεση τρεις βαθμοί με τέρμα του Κράουτς στο 66’ την γκολάρα του Σακίρι στο 80’ για το τελικό 3-1.

Παρέμεινε κάτω από τη ζώνη!
Η Σουόνσι παρουσιάστηκε κακή απέναντι στην αδιάφορη Γουότφορντ, ηττήθηκε 1-0 στο «Βικερέιτζ Ρόουντ» και παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 40 βαθμούς και... καθάρισαν με την παραμονή! Εξαιρετικός ρυθμός στο α΄ μέρους, με τους Ουαλούς να πιέζουν και να χάνουν δυο καλές ευκαιρίες με Σίγκουρντσον και Φερνάντες! Ωστόσο, στο 42' ήρθε το... σοκ για τους φιλοξενούμενους. Ο Μόσον έχασε την μπάλα, και ο Ετιέν Καπού με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 1-0. Στην επανάληψη η Γουότφορντ πρόσεξε αρκετά την άμυνά της, με τη Σουόνσι, να απειλεί μόλις μια φορά, αλλά το γκολ του Οκάκα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα