Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Μπρομ 0-0

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Μπρομ 0-0

bet365

Χωρίς ιδέες και ενέργεια, η Γιουνάιτεντ έμεινε στο 0-0 με την Γουέστ Μπρομ, παραχώρησε την 8η ισοπαλία στο Old Trafford και πλέον δεν βλέπει την 4άδα. Διπλό η Τότεναμ στο -7 από την κορυφή.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είχε στη διάθεσή του Ζλάταν και Πογκμπά και οι Κόκκινοι Διάβολοι παρέμειναν πολύ προβλέψιμοι. Η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να ανοίξει ποτέ την άμυνα της εκπληκτικά οργανωμένης, Γουέστ Μπρομ, που είχε δοκάρι, και αφήνοντας ακόμα δύο βαθμούς εντός έδρας, πλέον βλέπει τις θέσεις του Champions League να χάνονται οριστικά.

Χωρίς να έχει στη σύνθεσή της τους παίκτες που μπορούν να κάνουν κάτι από το πουθενά, η Γιουνάιτεντ προσπάθησε με υπομονή και πολλές πάσες να τρυπήσει την άμυνα της WBA αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο. Στο 10’ το διαγώνιο σουτ του Λίνγκαρντ μέσα από την περιοχή έφυγε έξω, όπως και αυτό του Μαρσιάλ στο 18’ ύστερα από κόντρα. Η εικόνα δεν έμελλε να αλλάξει σε κανένα σημείο, με τον Τόνι Πιούλις να βλέπει τους παίκτες του να είναι σταθεροί και άριστοι τακτικά και να κρατούν μάλλον εύκολα ακίνδυνους τους αντιπάλους τους. Μοναδική φάση μέχρι την ολοκλήρωση των 45’ ήταν στο 30’ η κεφαλιά του Μαρσιάλ μετά τη σέντρα του Λίνγκαρντ από δεξιά πέρασε έξω.

Στην επανάληψη οι καλές στιγμές ήταν περισσότερες. Στο 51’ η Γουέστ Μπρομ απείλησε με τον Φλέτσερ αλλά ο Μπαγί έβαλε την κόντρα και στο 54’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ με τον Φελαϊνί, που σούταρε άουτ λίγο αφού είχε κοπεί μέσα στην περιοχή ο Μχιταριάν. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ανέβασαν πίεση όμως είχαν αυτή την… κλισέ, φλύαρη υπεροχή. Στο 67’ ο Μχιταριάν είδε στα πόδια του την ευκαιρία μετά το λάθος του ΜακΟλεϊ αλλά νικήθηκε από τον Φόστερ, ο οποίος έβγαλε δύσκολα με το ένα χέρι το σουτ του Ράσφορντ εκτός περιοχής στο 71’. Η κατοχή στο δεύτερο μέρος είχε φτάσει στο 77%-23% και στο 75’ ο Εβανς γλίτωσε το αυτογκόλ.

Τη μεγαλύτερη φάση στο ματς την είχε τελικά η Γουέστ Μπρομ στο 86’ όταν στο σουτ του Φλέτσερ εκτός περιοχής ο Ντε Χέα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και εκείνη πήγε στο οριζόντιο και δύο λεπτά αργότερα ο Φόστερ απέκρουσε το φάουλ του Ράσφορντ κοντά στο παραθυράκι για να μείνει μέχρι το τέλος το 0-0.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαγί, Ρόχο, Γιανγκ, Κάρικ, Φελαϊνί, Μχιταριάν (74’ Ρούνεϊ), Λίνγκαρντ, Μαρσιάλ, Ράσφορντ.

Γουέστ Μπρομ (Τόνι Πιούλις): Φόστερ, Νιόμ, Εβανς, ΜακΟλεϊ, Ντόσον, Λίβερμορ, Φλέτσερ, Μπραντ, ΜακΚλιν (57’ Μόρισον), Τσαντλί (67’ Γιάκομπ), Ρόμπσον-Κανού (70’ Ροντόν).

Στο -7 η Τότεναμ
Η Τότεναμ δεν καταλαβαίνει τίποτα. Η ομάδα του Πελεγκρίο συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία και μείωσε τη διαφορά από την Τσέλσι στο -7 μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Μπέρνλι, την οποία υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα μετά τον περασμένο Νοέμβριο. Οι φιλοξενούμενοι άργησαν να βρουν ρυθμό, όμως και πάλι είχαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες, όμως τα άσχημα νέα ήρθαν από τους τραυματισμούς των Γουανιάμα και Γουίνκς πριν το ημίχρονο, που βρήκε τις ομάδες ισόπαλες 0-0. Τα σπιρούνια άλλαξαν σύστημα στην επανάληψη, ανέβασαν ταχύτητα και έφτασαν στο γκολ στο 66’ με τον Ντάιερ να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά ύστερα από 475 μέρες! Τα πάντα τελείωσαν στο 77’, όταν ο Σον έκανε το τελικό 0-2.


Στις 4 σερί νίκες μετά-Ρανιέρι η Λέστερ
Τρένο πηγαίνει η Λέστερ από τη μέρα που απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ο άνθρωπος που χάρισε το μυθικό πρωτάθλημα, Κλαούντιο Ρανιέρι. Οι πρωταθλητές, έχοντας πλέον τον Κρεγκ Σέκσπιρ στο τιμόνι, νίκησαν εντός και την Στόουκ (2-0) και πλέον βρίσκονται στο +6 από τον υποβιβασμό. Οι Foxes πέτυχαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για να φτάσουν στη νίκη, με τον Ν’ Ντιντί να σκοράρει με σουτάρα στο 25’ και τον Βάρντι με τρομερό βολέ από το πέναλτι στο 47’. Και τα δύο τέρματα ήρθαν ύστερα από ασίστ του δεξιού μπακ, Ντάνι Σίμπσον.

Καθάρισε ο Μπρίτος
Στη 10η θέση της Premier League είναι πλέον η Γουότφορντ, η οποία υποδέχθηκε την ουραγό Σάντερλαντ και τη νίκησε με 1-0. Η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και είχε ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρει να αξιοποιήσει καμία στο πρώτο μέρος. Το γκολ που άξιζαν οι γηπεδούχοι, ήρθε τελικά στο 59' με τον Μπρίτος από κοντά, σε μια φάση διαρκείας και ενώ ο Οκάκα είχε αρχικά δοκάρι σε κεφαλιά. Η Σάντερλαντ, η οποία παραμένει στην τελευταία θέση, ήθελε να αντιδράσει αλλά δεν το έκανε ποτέ και η Γουότφορντ πήρε εύκολα τους τρεις βαθμούς και συνεχίζει χωρίς άγχος με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Ανατροπή ελπίδας για Χαλ
Ο Αντι Κάρολ πλάσαρε νωρίς (18') για το 50ό τέρμα του στην Premier League και 30ό με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, αλλά η ομάδα του είδε την Χαλ να γυρίζει το ματς στο «KCOM Stadium» και με το υπέρ της 2-1 να φτάνει στο όριο της παραμονής, χάνοντας όμως στην ισοβαθμία από την Σουόνσι. Για την ομάδα του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, ήταν οι Ρόμπερτσον (53') και Ρανόκια (85') που της χάρισαν το τρίποντο. Οσο για τα Σφυριά, έμειναν χωρίς νίκη για έκτη αγωνιστική και μοιραία έχουν πέσει μόλις στο +6 από τον υποβιβασμό.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα