Μπάγερν - Άουγκσμπουργκ 6-0

Gazzetta team
Μπάγερν - Άουγκσμπουργκ 6-0

bet365

Με τον Λεβαντόφσκι να βάζει τρία και να δίνει δύο, η Μπάγερν διέλυσε την Αουγκσμπουργκ (6-0). Λύτρωση για Αμβούργο (2-1 την Κολωνία), 5άρα η Βέρντερ στο Φράιμπουργκ (2-5)!

Θεωρητικά είναι βαυαρικό ντέρμπι. Στην πράξη, βέβαια, είναι απλά ακόμη ένα ματς που η Μπάγερν πρέπει να πάρει και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο. Σαν να μην επηρεάστηκε καθόλου από την διακοπή του πρωταθλήματος, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν επιβλητική από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και χάρισε ένα ωραίο μεσημέρι στους οπαδούς της. Το show άλλωστε άρχισε από νωρίς, με τον Τιάγκο να βρίσκει στο 17' τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά για το 1-0. Η Μπάγερν, η οποία είχε κατοχή μπάλας στο 80% στο πρώτο 45λεπτο, είχε τον απόλυτο έλεγχο, έφτιαξε ευκαιρίες, είχε δοκάρι στο 34' με τον Μίλερ και τελικά δύο λεπτά μετά ήταν αυτός που έκανε το 2-0 από κοντά μετά το γύρισμα του Λεβαντόφσκι.

Το ματς είχε κριθεί από νωρίς αλλά οι παίκτες του Αντσελότι δεν είχαν διάθεση να... λυπηθούν την Αουγκσμπουργκ, την οποία ισοπέδωσαν στην επανάληψη. Στο 55' ο Ριμπερί έβγαλε σε θέση για γκολ τον «Λέβα» και αυτός έκανε το 3-0, για να ακολουθήσει στο 62' το 4-0 με το κοντινό πλασέ του Τιάγκο, μετά την συνεργασία με Μίλερ-Λεβαντόφσκι και την ασίστ με τακουνάκι από τον Πολωνό! Ο οποίος Πολωνός, έκανε ό,τι ήθελε και στο 79' με κοντινή κεφαλιά μετά την απόκρουση του Χιτς στον Μίλερ ανέβασε το σκορ στο 5-0. Και κάπως έτσι, έφτασε στα 9 γκολ και 3 ασίστ στα τελευταία εννιά ματς! Ο Μίλερ, από την πλευρά του, δεν έχει τόσα αλλά στο 80' σκόραρε ξανά με πλασέ, αφού κατέβασε ωραία την μπάλα, γράφοντας το τελικό 6-0.

Η σύνθεση της Μπάγερν: Ούλριχ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς (73' Ραφίνια), Μπερνάτ, Κίμιχ, Τιάγκο (66' Ρενάτο Σάντσες), Κομάν (62' Ρόμπεν), Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.

Επέστρεψε ο Κεϊτά, τεσσάρα η Λειψία
Ο Ναμπί Κεϊτά επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά την κατάρρευσή του και η Λειψία βρήκε κατά κάποιον τρόπο τον εαυτό της. Βέβαια, το σκορ όχι μόνο ξεγελάει, αλλά καλύπτει και όλες τις αδυναμίες της ομάδας του Χάζενχουτλ, που είδε την Ντάρμσταντ να χάνει όσες κλασικές ευκαιρίες και εκείνη. Στο τέλος, εκείνο που έκανε τη διαφορά ήταν η δική της αποτελεσματικότητα. Το παιχνίδι ήταν εκπληκτικό από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με τις ομάδες να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 12’ ο Κεϊτά με υπέροχο τελείωμα και μετά από ένα κρεσέντο χαμένων ευκαιριών και για τις δύο ομάδες, ο Φόρσμπεργκ στο 67’ έκανε το 2-0 και τα πάντα τελείωσαν στο 72’, όταν ο Σιρίγκου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες. Ο Ορμπάν έκανε με κεφαλιά το 3-0 στο 79’, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Κεϊτά γιόρτασε την επιστροφή του με δεύτερο γκολ, κάνοντας το τελικό 4-0.

Εντυπωσιακή Βέρντερ
Η έξοδος στο Φράιμπουργκ είναι πάντα δύσκολη. Ειδικά για την Βέρντερ, που έπαιξε χωρίς τον τραυματία Γκναμπρί. Το γεγονός, όμως, ότι οι γηπεδούχοι έκαναν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τρεις αλλαγές στο ημίχρονο λέει πολλά για την εικόνα του ματς. Οι πράσινοι, λοιπόν, έκαναν πάρτι στον Μέλανα Δρυμό, διαλύοντας την Φράιμπουργκ με 5-2! Το σκορ στο 47’ ήταν ήδη 0-3, με τον Κρούζε να ανοίγει το σκορ απέναντι στην πρώην ομάδα του στο 21’ και τον Ντιλέινι, που έχει κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις το 0-2 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και το 0-3 με το ξεκίνημα της επανάληψης! Στο 64’ ο Πέτερσεν μείωσε σε 1-3, όμως τα πάντα τελείωσαν στο 71’, με τον Μπάρτελς να κάνει το 1-4. Ο Γκρίφο βρήκε δίχτυα για την Φράιμπουργκ στο 77’, όμως ο Ντιλέινι ολοκλήρωσε το χατ τρικ του για το τελικό 2-5 στο 85’!

Λυτρωτής Χότλμπι!
Το Αμβούργο έχει ως στόχο την παραμονή, η Κολωνία την έξοδο στην Ευρώπη. Το μεταξύ τους ματς, προφανώς, δεν έκρινε οριστικά κάτι αλλά σίγουρα έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να αισθάνονται πιο άνετα πλέον, βαθμολογικά και ψυχολογικά. Για να γίνει, βέβαια, αυτό, χρειάστηκε να αγχωθούν για τα καλά αφού ήταν στο 1-1 μέχρι και τις καθυστερήσεις, όταν «χτύπησε» ο Χότλμπι και έδωσε το τρίποντο! Το ματς άρχισε με την Κολωνία να πιέζει αλλά ήταν το Αμβούργο αυτό που άνοιξε το σκορ στο 13' με τον Μίλερ, ο οποίος πέτυχε το γκολ Νο2900 για την ομάδα του λιμανιού στη Bundesliga! Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, δεν πτοήθηκαν και στο 25' ισοφάρισαν με κοντινή προσπάθεια του Τζόγιτς (1-1). Ολα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αλλά στο 92' ο Χότλμπι από κοντά εκτέλεσε τον Χορν για το 2-1!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα