ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-0 (vid)

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-0 (vid)

bet365

Ο Χοσέ Κάνιας σημείωσε με σουτάρα το πρώτο γκολ της καριέρας του και οι Κάτσε-Κίτσιου που ήρθαν από τον πάγκο συνεργάστηκαν το τελικό 2-0 του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΛ στην Τούμπα!

Το γκολ του Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας –το πρώτο του σ’ ολόκληρη την επαγγελματική καριέρα!- λειτούργησε… ανάποδα για τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Ίβιτς, μετά το 1-0 με το οποίο έκλεισε το πρώτο 45λεπτο, όπου έπαιξαν σχεδόν μονότερμα την ΑΕΛ, έριξαν ταχύτητα, έδειξαν να έχουν συμβιβαστεί με το υπέρ τους σκορ και ευτυχώς ο Στέλιος Κίτσιου έκανε το 2-0 προς το φινάλε διώξει τα σύννεφα, που είχαν μαζευτεί, πάνω από την Τούμπα.

Ο «Δικέφαλος» πήρε αυτό που ήθελε από την αναμέτρηση με τους «βυσσινί» από τη Λάρισα, όμως το ποδόσφαιρο που έπαιξε στο β’ μέρος ήταν κουραστικό και πολλές φορές προβλέψιμο χωρίς την παραμικρή διάθεση και έμπνευση.

Με Μπρκιτς ο ΠΑΟΚ

Ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε, μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες, τον Ζέλικο Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Μπροστά του ο Σέρβος πορτιέρο είχε κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βαρέλα - Μαλεζά, δεξιά το Μάτος και αριστερά το Λέοβατς.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Κάνιας σε ρόλο καθαρού «εξαριού», ο Σάχοφ δίπλα του, ο Μπίσεσβαρ σε έναν πιο προωθημένο ρόλο. Ο Γιάννης Μυστακίδης ήταν στο δεξιό άκρο της επίθεσης, ο Πέδρο Ενρίκε στα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης, ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Από την άλλη πλευρά ο Θόδωρος Βουτυρίτσας, με το νέο προπονητή Πάους της ΑΕΛ να είναι στις κερκίδες της Τούμπας, παρέταξε τους «βυσσινί» με ένα «4-5-1», καθαρά αμυντική διάθεση και μοναδικό προωθημένο το Ναζλίδη.

Η λύση από τον Κάνιας

Στα πρώτα είκοσι λεπτά ο ΠΑΟΚ πέραν της εδαφικής υπεροχής, της κατοχής της μπάλας και ενός άστοχου σουτ του Μάτος (16’) από καλή θέση, δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα περισσότερο στους περίπου 12.000 φίλους του.

Η ΑΕΛ έκλεινε τους χώρους μπροστά από την εστία του Ξενοδόχοφ, ο Ίβιτς άλλαξε πλευρά στους Μυστακίδη και Ενρίκε, σε μια προσπάθεια να παίξει ο «Δικέφαλος» και από τα δεξιά και να εκμεταλλευτεί το βραζιλιάνικο δίδυμο, Μάτος και Ενρίκε.

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 26’ με τον Μπίσεβσαρ να βρίσκει τον Ενρίκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του 27χρονου μεσοεπιθετικού πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Ο Χοσέ Κάνιας με το πρώτο του γκολ από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕΛ. Με μια βολίδα από τα 25μ. νίκησε στο 37’ τον Ξενοδόχοφ ανοίγοντας το σκορ στην Τούμπα (1-0).

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον 31χρονο, πια, Λέο Μάτος (είχε τα γενέθλιά του) να αγγίζει το 2-0, αλλά το σουτ του να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

Περισσότερο με αγγαρεία…

Το δεύτερο μέρος, στα πρώτα είκοσι-εικοσί πέντε λεπτά του, έμοιαζε περισσότερο με αγγαρεία για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, κάτι που δεν άρεσε καθόλου τόσο στον Ίβιτς, όσο και στην κερκίδα της Τούμπας.

Ο Σέρβος τεχνικός άλλαξε Αθανασιάδη (αναγκαστικά λόγω χτυπήματος που δέχθηκε) και Ενρίκε, αλλά η εικόνα του «Δικεφάλου» δεν άλλαξε προς το καλύτερο, με ελάχιστες καλές στιγμές.

Ο Ντέλετιτς στο 77’ παραλίγο να σκοράρει για την ΑΕΛ (το σουτ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μπρκιτς), η δυσφορία της εξέδρας μεγάλωσε, με τα σφυρίγματα να γίνονται πιο έντονα, ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, μετά από τη χαμένη ευκαιρία του Κουλούρη (86’), ήρθε το ωραίο γκολ (δεύτερο τη φετινή χρονιά) από τον Κίτσιου για να «κλειδώσει» το τρίποντο του «Δικεφάλου».

Στις καθυστερήσεις, Βαρέλα και Μπίσεσβαρ έκρυψαν την μπάλα, αλλά ο Κουλούρης από το ένα μέτρο είδε τον Ξενοδόχοφ, με εντυπωσιακή απόκρουση, να του στερεί το γκολ.

MVP: Ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας ήταν αυτός που έδωσε τη λύση για τον ΠΑΟΚ, αλλά εκτός από το γκολ, ο Ισπανός μέσος ήταν παντού και παίζοντας πάντα στο σωστό χρόνο.

Στο ύψος του: Ο Πέδρο Ενρίκε στα 62 λεπτά, που βρέθηκε στο χορτάρι, ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες, αλλά αυτό «το παραπάνω», που ψάχνει να κάνει σε κάθε ματς είναι κάτι το οποίο δεν αρέσει καθόλου στον Ιβιτς. Γι' αυτό και τον άλλαξε.

Ο αδύναμος κρίκος: Μέτριο έως κακό απόγευμα για Λέοβατς και Μυστακίδη.

Η γκάφα: Στο 87’ ο Ρέντζας αποφάσισε να παίξει με τη φωτιά, δεν έδιωξε, όπως θα έπρεπε να είχε κάνει, την μπάλα και από το λάθος του ξεκίνησε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

Το «στραγάλι»: Ο Κιοτζένης δεν είχε προβλήματα, ήταν κοντά στις φάσεις, ενώ δεν υπάρχει πέναλτι στη φάση που ο Κίτσιου γύρισε την μπάλα και αυτή χτύπησε στο χέρι του πεσμένου Γκόλια (67’).

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ αν και πολύ υποτονικός, σχεδόν έμοιαζε να κάνει αγγαρεία μετά το 1-0, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε και να στρέψει την προσοχή του στον αγώνα με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ (Βλ. Ιβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (62’ Κίτσιου), Μυστακίδης (80’ Κάτσε), Αθανασιάδης (56’ Κουλούρης).

ΑΕΛ (Θ. Βουτυρίτσας): Ξενοδόχοφ, Ναβάρο (77’ Καπός), Γιοβάνοβιτς (40’ Κόντορ),Ρέντζας, Φατιόν, Μασαλέζα, Αβραάμ (62’ Ικάουνιεκς), Ντέλετιτς, Βαρέλα, Ναζλίδης.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα