Λέστερ - Χαλ 3-1

Gazzetta team
Λέστερ - Χαλ 3-1

bet365

Ο Ρανιέρι έφυγε και η Λέστερ... ξεμπούκωσε. Η πρωταθλήτρια επικράτησε 3-1 της Χαλ κι έκανε τεράστιο βήμα παραμονής. Ανάσα για Πάλας, σε μπελάδες η Μίντλεσμπρο.

Τρία στη Λίβερπουλ, άλλα τόσα στη Χαλ και η Λέστερ χωρίς Ρανιέρι δείχνει... διάθεση για καλό ποδόσφαιρο. Η πρωταθλήτρια ήταν παθιασμένη, είχε πλάνο κι έσπασε τη φετινή κατάρα που την ήθελε να μην κερδίζει όταν δέχεται πρώτη γκολ στο πρωτάθλημα (3 ισοπαλίες, 14 ήττες). Η Λέστερ μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε, ωστόσο Βάρντι και Μαχρέζ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Αντίθετα, η Χαλ στην πρώτη φάση (14') της βρήκε δίχτυα, με τον Κλούκας με κοντινό πλασέ. Ωστόσο, στο 27' ήρθε η αντίδραση των γηπεδούχων. Φουχς - Βάρντι συνδυάστηκαν ιδανικά και ο πρώτος πέτυχε το 1-1. Στο 59' ο Μαχρέζ με ενέργεια... βγαλμένη από το περσινό πρωτάθλημα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Η Λέστερ δεν απειλήθηκε, είχε το πάνω χέρι και στις καθυστερήσεις ήρθε το τρίτο τέρμα! Ο Ολμπράιτον έκανε τη σέντρα, ο Ντίντι πήρε την κεφαλιά η μπάλα βρήκε στον Χάντλστοουν και με το συγκεκριμένο αυτογκόλ διαμορφώθηκε το 3-1.

Ματσάρα και απόδραση η Σαουθάμπτον
Λίγες μέρες μετά την απώλεια του League Cup από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Σαουθάμπτον ήταν εντυπωσιακή και επικράτησε 3-4 της Γουότφορντ βάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της 4 γκολ σε δύο σερί εκτός έδρας ματς. Οι Αγιοι βρέθηκαν να χάνουν μόλις στο 4’ από το γκολ του Τρόι Ντίνι με βολέ από κοντά όμως στο 28’ ο Τάντιτς ισοφάρισε και ο Ρέντμοντ έκανε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το 1-2 που έμεινε μέχρι το 79’! Σε ένα τρελό τελευταίο τέταρτο, ο Στέφανο Οκάκα έκανε σε εκείνο το σημείο το 2-2 και ακολούθησαν δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών για την ομάδα του Κλοντ Πιέλ από τους Γκαμπιαντίνι (83’) και Ρέντμοντ (86’) για να πάει το σκορ στο 2-4. Το τελικό 3-4 διαμόρφωσε στο 94’ ο Ντουκουρέ για την Γουότφορντ.

Με Γιορέντε η Σουόνσι
Ο Γιορέντε σκόραρε δύο φορές και με γκολ στις καθυστερήσεις χάρισε μεγάλη νίκη στη Σουόνσι με 3-2 επί της Μπέρνλι, σε ένα ματς που στιγματίστηκε από τη διαιτησία του Τέιλορ. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 12’ ο Γιορέντε έκανε το 1-0. Στο 20’, όμως, σε μία από τις πιο παράξενες φάσεις της σεζόν ο Βόουκς, επιθετικός της Μπέρνλι, έκανε χέρι στην περιοχή της Σουόνσι και ο Τέιλορ έδωσε πέναλτι στους φιλοξενούμενους! Αυτό δεν πείραξε καθόλου τον Γκρέι, που έκανε το 1-1 από την άσπρη βούλα. Η ανατροπή για την ομάδα του Ντάιτς ήρθε με τον ίδιο παίκτη στο 61’, όμως οι Ουαλοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο φορμαρισμένος Όλσον έκανε το 2-2 στο 69’, ενώ ο Γιορέντε το τελικό 3-2 στο 2’ των καθυστερήσεων!

Διπλό με γκολάρες η Πάλας
Χάρη σε εξαιρετικά γκολ από τους Βιλφρέντ Ζαχά και Αντρος Τάουσεντ, η Κρίσταλ Πάλας πέρασε με 0-2 από την έδρα της Γουέστ Μπρομ. Το τέρμα του Ζαχά στο 55’ ήταν μόλις η δεύτερη on-target προσπάθεια στον αγώνα, με τον Καμπάιγ να κάνει τη σέντρα και τον Γάλλο να κοντρολάρει με το στήθος και να σκοράρει με βολέ, ενώ το δεύτερο ήρθε στο 84’ όταν ο Τάουσεντ πήρε στο μισό της Πάλας και αφού έφτασε στην αντίπαλη περιοχή νίκησε τον Φόστερ για το τελικό 0-2.

Με σούπερ Αρναούτοβιτς!
Η Στόουκ αντέδρασε στην τεσσάρα από την Τότεναμ, επέστρεψε στις νίκες και με το 2-0 επί της Μίντλεσμπρο έβαλε τέλος σε όποια επικίνδυνα σενάρια είχαν εμφανιστεί. Αντίθετα, η Μπόρο υπέστη την τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς και βρέθηκε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο και στο 15' είχαν μεγάλη φάση με τον Σόμπχι, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ωστόσο, στο 29' ήρθε το γκολ για τη Στόουκ. Εξαιρετική μπαλιά του Γουίλαν και ο Αρναούτοβιτς με ιδανική ατομική ενέργεια πέτυχε το 1-0. Στο 41' οι γηπεδούχοι σφράγισαν το τρίποντο. Κόρνερ ο Γουίλαν, κεφαλιά πάσα ο Κράουτς και ο Αρναούτοβιτς διαμόρφωσε το 2-0 πετυχαίνοντας παράλληλα το 5ο φετινό του τέρμα. Η Μίντλεσμπρο δεν μπόρεσε ποτέ να μειώσει με τον Γκίμπσον και τον Στουάνι, ενώ η Στόουκ θα μπορούσε να πετύχει τρίτο τέρμα, αλλά ο Αλεν νικήθηκε από τον Βαλδές.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα