Αθλέτικ Μπιλμπάο – Γρανάδα 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Γρανάδα 3-1

bet365

Αφού αποκλείστηκε από τους Κύπριους, η Μπιλμπάο επέστρεψε στις επιτυχίες εντός La Liga< καθαρίζοντας 3-1 την Γρανάδα.

Την Πέμπτη βίωσε τον αναπάντεχο αποκλεισμό από τον ΑΠΕΟΛ στο Europa League. Το μόνο που έπρεπε να κάνει λοιπόν η Αθλέτικ, ήταν να πάρει τουλάχιστον την εντός έδρας νίκη με την Γρανάδα για το πρωτάθλημα. Δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο απ' ό,τι μαρτυράει το τελικό 3-1, αλλά κατάφερε να ανέβει στην 7η θέση, που υπό προϋποθέσεις δίνει έξοδο στην Ευρώπη.

Οι Βάσκοι προηγήθηκαν με εξ επαφής πλασέ του Σουσαέτα (11'), αλλά τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισε με σουτ ο Καρσελά. Στο 33' έγινε το 2-1 έπειτα από κομπίνα σε έμμεσο φάουλ μέσα από την περιοχή. Ο Αγμπο (52') άγγιξε την ισοφάριση εκ νέου, αλλά η βολίδα του τράνταξε το αριστερό δοκάρι και στο 69' ο Σαν Χοσέ κλείδωσε το τρίποντο, κλέβοντας την μπάλα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα μάλλον με επιθετικό φάουλ.

«Χ»αμένη η Χιχόν
Για την Σπόρτινγκ κάθε ματς στο «Μολινόν» είναι σαν τελικός. Αυτό με την Θέλτα πάντως δεν το πήρε. Προηγήθηκε με το πέναλτι του Μόι Γκόμεθ (49'), αλλά ο Ιάγο Ασπας (75') έσωσε το βαθμό για τους Γκαγιέγος και άφησε τους γηπεδούχους εντός υποβιβασμού, στο -2 από τη σωτηρία.


 

LA LIGA Τελευταία Νέα