Εσιέν: «Δεν με έβαζαν γιατί δεν μπορούσαν να με πληρώσουν»

Εσιέν: «Δεν με έβαζαν γιατί δεν μπορούσαν να με πληρώσουν»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Εσιέν: «Δεν με έβαζαν γιατί δεν μπορούσαν να με πληρώσουν»

bet365

«Ψεύτικοι, δυσφημιστικοί και άτοποι ισχυρισμοί του Παναθηναϊκού. Ζητώ να σταματήσουν». Ο Μάικλ Εσιέν σπάει τη σιωπή του σε μια συνέντευξη στο gazzetta.gr που θα συζητηθεί!

Η καριέρα του Μάικλ Εσιέν στον Παναθηναϊκού αποδείχθηκε βραχύβια, αλλά πολύκροτη.

Ο Γκανέζος σούπερ σταρ αφίχθη με τιμές ήρωα στην Αθήνα την 1η Ιουνίου 2015 αποτελώντας ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα που αγωνίστηκαν ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με τεράστια καριέρα σε σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως οι Λιόν, Τσέλσι, Ρεάλ και Μίλαν, η συμφωνία του «βίσονα» με τον Παναθηναϊκό σκόρπισε ντελίριο ενθουσιασμούς στις τάξεις των «πρασίνων».

Ένας -σοβαρός όπως αποδείχθηκε- τραυματισμός είχε ως συνέπεια ο έμπειρος άσος να μείνει για αρκετούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης με συνέπεια επηρεασμένος από την περιπέτεια του να μην δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν για εκείνον οι άνθρωποι του «τριφυλλιού»

Ο τελευταίος μεσούσης της περιόδου εκπαραθυρώθηκε από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όπως δηλώνει ο ίδιος η στάση του παρέμεινε επαγγελματική και δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα μέχρι την τελευταία προπόνηση του με τη φανέλα του ελληνικού συλλόγου.

Το περασμένο καλοκαίρι το συμβόλαιο του πρώην άσου της Τσέλσι λύθηκε με τις δύο πλευρές να προχωρούν σε συμβιβασμό για τα οφειλόμενα του.

Ο Μάικ Εσιέν μιλώντας αποκλειστικά στο gazzetta.gr καταγγέλλει τον Παναθηναϊκό για αθέτηση της συμφωνίας προσφεύγοντας στα δικαστήρια, ενώ εκφράζει την απογοήτευση του για τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδει η πρώην ομάδα του, τους οποίους απορρίπτει θεωρώντας τους ψεύτικους, δυσφημιστικούς και άτοπους.

Παράλληλα, ισχυρίζεται πως ο Παναθηναϊκός του πρότεινε συγκεκριμένο τρόπο διακανονισμού των οφειλομένων του, τον οποίο εν συνεχεία αναίρεσε, ενώ αποδίδει τον παραγκωνισμό του στο γεγονός πως ο σύλλογος δεν ήθελε να τον πληρώσει!

- Μάικλ οι ισχυρισμοί του Παναθηναϊκού θεωρείς πως απέχουν από την πραγματικότητα;

«Από ό,τι ακούω από τους δικηγόρους μου Άσπα και Λίνα Σουλούκου, ο Παναθηναϊκός κάνει δηλώσεις στο δικαστήριο, οι οποίες είναι δυσφημιστικές για τον χαρακτήρα μου και τη φήμη μου και δεν είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Η εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν στο δικαστήριο είναι αναληθής και οι ισχυρισμοί αβάσιμοι».

- Πως αισθάνεσαι για όλα αυτά και πως σκοπεύεις να κινηθείς;

«Απ' ότι γνωρίζω υπάρχουν καταγγελίες για το πρόσωπο μου πως ήμουν αντιεπαγγελματίας μετά άλλων ψευδών δηλώσεων. Θα τους παρακαλέσω να σταματήσουν τους ψευδείς ισχυρισμούς για μένα, αλλιώς δεν θα έχω άλλη επιλογή από το να αναζητήσω κάποια μορφή αποζημίωσης για την ζημιά στο όνομα μου και τον χαρακτήρα μου.

Ποτέ δεν είχα οποιαδήποτε θέμα, λογομαχίες και προβλήματα με κανέναν όταν ήμουν στον σύλλογο.

Δεν βρίσκω τον τον λόγο όπου θα πρέπει να αμφισβητηθεί ο επαγγελματισμός και ο χαρακτήρας μου.

Είναι η πρώτη φορά στα 15 χρόνια και βάλε της καριέρας μου όπου διατυπώνεται εναντίον μου και το θεωρώ απαράδεκτο από την στιγμή που δεν είναι αλήθεια».

- Για ποιο λόγο αναγκάστηκες να προσφύγεις στα ελληνικά δικαστήρια και τι σου είχε υποσχεθεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

«Όταν ο Παναθηναϊκός με ενημέρωσε για την απόφαση (της ομάδας) να καταγγελθεί η σύμβαση μου, δέχθηκα την πρόταση τους για την επίλυση όλων των εκκρεμών ποσών που οφείλονται σε μένα για την σεζόν 2015/16 σε διάφορες δόσεις μέχρι το 2018. Έτσι καταλήξαμε σε συμφωνία διακανονισμού με το χρονοδιάγραμμα πληρωμής να είναι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η συγκεκριμένη συμφωνία έγινε δεκτή δύο φορές (την πρώτη φορά στις 8/7/2016 και η δεύτερη στις 6/9/2016) και για κάποιο λόγο δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών που οι ίδιοι είχαν προτείνει σε μένα δύο φορές.

Για αυτό το λόγο τους προειδοποίησα αρκετές φορές τόσο προφορικά όσο και γραπτά για να με πληρώσουν. Απέτυχαν να εκπληρώσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους στο πρόσωπο μου. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να προσφύγω στην αρμόδια επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Επιτροπής. Ευελπιστώ πως θα έχω μία δίκαιη και ορθή δίκη παρά τους ψεύτικους, συκοφαντικούς και άτοπους ισχυρισμούς του Παναθηναϊκού».

- Γιατί πιστεύεις πως ο σύλλογος σταμάτησε να σε πληρώνει;

«Δεν μου έχουν εξηγήσει γιατί δεν μπορούν να τιμήσουν τις συμφωνίες που οι ίδιο πρότειναν σε μένα».

- Ποια ήταν η σχέση σου με τον Αντρέα Στραματσόνι; Γιατί σταμάτησε να σε χρησιμοποιεί στους αγώνες του Παναθηναϊκού;

«Η σχέση μου με τον κύριο Στραματσόνι ήταν εξαιρετικά καλή. Είναι ένας έντιμος άνθρωπος και μιλούσαμε συνεχώς όταν ήμασταν και οι δύο στον σύλλογο. Συνεχίζουμε να έχουμε επαφή. Δεν με χρησιμοποιούσε γιατί πιστεύω πως ο σύλλογος δεν μπορούσε να με πληρώσει και ήθελαν να φύγω».

-Τι περιμένεις περιμένεις πλέον από τον Παναθηναϊκό; Ποια είναι η επιθυμία σου;

«Πρώτα απ' όλα εμπιστεύομαι την αρμόδια επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αυτός είναι ο λόγος που προτίμησα να προσφύγω εκεί, αντί να υποβάλω σχετικό αίτημα στη FIFA. Πιστεύω ακράδαντα πως θα έχω μία δίκαιη δίκη παρά τους ψεύτικους, συκοφαντικούς και άτοπους ισχυρισμούς του Παναθηναϊκού.

Πιστεύω πως η επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα εξετάσει προσεκτικά τους ισχυρισμούς μου, την δήλωση μου και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία εκδίδοντας μία δίκαιη και έντιμη απόφαση. Σέβομαι τους πάντα και περιμένω να με σεβαστούν με τον ίδιο τρόπο, γι' αυτό ζητάω από τον σύλλογο να σταματήσει να βγάζει μία ψεύτικη εικόνα για μένα και να σταματήσει να συκοφαντεί το όνομα μου και τον χαρακτήρα μου».

- Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά πλάνα σου με την αποχώρηση σου από τον Παναθηναϊκό;

«Παραμένω εν ενεργεία και προπονούμαι με την Τσέλσι (Reserves) που είναι πάντα ευγενική και καλή απέναντι μου. Ακόμη ψάχνω ομάδα και ελπίζω να βρω έναν σύλλογο όπου η οικογένεια μου και εγώ θα αισθανόμαστε άνετα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα