Ρεάλ Μαδρίτης – Νάπολι 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Νάπολι 3-1

bet365

Η Νάπολι προηγήθηκε με γκολάρα, αλλά οι Μαδριλένοι το γύρισαν εντυπωσιακά και με το υπέρ τους 3-1 απέκτησαν γερό προβάδισμα για το ταξίδι στο καυτό «Σάο Πάολο».

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα από την εξέδρα δεν μπόρεσε να δώσει κομμάτι της μαγεία του στους παίκτες της Νάπολι. Το έκανε βασικά στο ξεκίνημα, αλλά η Ρεάλ ήταν δυνατή. Επιβεβαίωσε πλήρως τον ορισμό του φαβορί και παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό, βρήκε ρυθμό και όχι απλά γύρισε το ματς υπέρ της, αλλά έφτασε και σε σχετική απόσταση ασφαλείας με το 3-1, που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, εάν ήταν εύστοχη στις σπαταλημένες ευκαιρίες της.

Μόλις στα 20 δευτερόλεπτα οι Μαδριλένοι έστησαν φάση, με τον Ρέινα να βγάζει δύσκολα το μονοκόμματο του Μπενζεμά. Η επόμενη μεγάλη στιγμή όμως ανήκε στους Ιταλούς και ήταν γκολάρα. Ο Χάμσικ (8') έστρωσε την κάθετη και από τα 30 μέτρα ο Ινσίνιε χωρίς δεύτερη σκέψη έκανε μαγικό πλασέ στην μία επαφή. Η χαρά τον Παρτενοπέι ωστόσο, δεν είχε διάρκεια. Στο 18' ο Καρβαχάλ έκανε μαγική σέντρα με το εξωτερικό και ο Μπενζεμά ισοφάρισε με το κεφάλι, σκοράροντας σε τέταρτο διαδοχικό ματς στο Champions League για πρώτη του φορά.

Από εκεί και έπειτα η Ρεάλ ανέβηκε. Ο Ρονάλντο έχασε άχαστο για την κλάση του (27'), ενώ ο Μπενζεμά τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Ρέινα, αλλά αυτή χτύπησε στο αριστερό δοκάρι. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε το 2-1. Ο Ρονάλντο έκανε σούπερ ενέργεια και πάσα από τα δεξιά προς τα πίσω, ήρθε ο Κρόος και πλάσαρε με τη μία χαμηλά στην αριστερή γωνία, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με την Ρεάλ στην Ευρώπη και 7ο γενικά.

Οι Μερένγκες έβγαζαν καλή ενέργεια στο παιχνίδι τους και πιέζοντας ψηλά, έκλεβαν μπάλες. Κάπως έτσι ήρθε και το τρίτο στο 54'. Σε φάση διαρκείας η μπάλα σηκώθηκε στον αέρα και ο Καζεμίρο την βρήκε όπως του ήρθε έξω από την περιοχή και με τρομερό διαγώνιο με το εξωτερικό την έστειλε στην απέναντι γωνία για επίσης το πρώτο του με τα λευκά (είχε ακόμα ένα με την Πόρτο). Στο 68' ο Μέρτενς έχασε την τεράστια ευκαιρία για να μειώσει και ο Ρέινα (73') σταμάτησε σε τετ α τετ τον Χάμες Ροδρίγκες.

Μέχρι το φινάλε δεν υπήρξε τίποτ' άλλο και τώρα η Ρεάλ θα πρέπει να κρατήσει το καλό προβάδισμα που απέκτησε στο καυτό «Σάο Πάολο, στην πορεία που θέλει να κάνει για την υπεράσπιση του στέμματός της. Το πρόβλημα είναι ένα αρνητικό στατιστικό. Παραδόξως, το 3-1 δεν φαίνεται να της ταιριάζει και τόσο στην Ευρώπη. Το έχει ξαναφέρει στο πρώτο ματς σε νοκ άουτ έξι φορές και στις τέσσερις αποκλείστηκε (67%).

* Η Ρεάλ σκοράρει για 41ο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι το ρεκόρ της και το κάνει για 4η φορά. Ποτέ δεν έφτασε τα 42. Το Σάββατο υποδέχεται την Εσπανιόλ!

* Ο Μπενζεμά έφτασε τα 51 γκολ στο Champions League, πέρασε τον Τιερί Ανρί και έγινε ο κορυφαίος Γάλλος σκόρερ στο θεσμό και 5ος σκόρερ γενικά!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Σέρχιο Ράμος (71' Πέπε), Βαράν, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Χάμες Ροδρίγκες (76' Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (82' Μοράτα)

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Κουλιμπαλί, Αλμπιόλ, Χισάι, Γκουλάμ, Ζιελίνσκι (75' Αλαν), Ντιαβαρά, Χάμσικ (84' Μίλικ), Καγιεχόν, Ινσίνιε, Μέρτενς.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα