Μπενφίκα - Ντόρμουντ 1-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Μπενφίκα - Ντόρμουντ 1-0

bet365

Η Ντόρτμουντ έχασε τρελές ευκαιρίες και πέναλτι, όμως η Μπενφίκα σκόραρε με τον Μήτρογλου και πήρε νίκη (1-0) και προβάδισμα για την πρόκριση στους «8».

Η Ντόρτμουντ ήταν σαφώς ανώτερη από την Μπενφίκα σε όλο το ματς, όμως η αστοχία και ο εκπληκτικός keeper, Εντερσον Μοράες, που έπιασε πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ, την ανάγκασαν να φύγει από το Da Luz με ήττα 1-0. Η BvB μπήκε δυνατά και είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο 10' όταν ο Ντεμπελέ έβγαλε τετ-α-τετ τον Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος όμως απέναντι στον Εντερσον πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ είχε μεταφέρει για τα καλά το ματς στο μισό γήπεδο και πίεζε και στο 23' έφτασε ξανά πολύ κοντά στο γκολ όμως ο Εντερσον απέκρουσε το σουτ του Ντεμπελέ από κοντά. Στο 25' ο Σμέλτσερ δεν έπιασε γεμάτο το σουτ ύστερα από κόρνερ και στο 38' ο Ομπαμεγιάνγκ δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στο γύρισμα του Γκερέιρο από αριστερά για βγει το πρώτο μέρος χωρίς γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ήρθαν τα χειρότερα για τους Γερμανούς, που ενώ ήταν ανώτεροι και δεν είχαν απειληθεί, βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στο 49' έπειτα από κόρνερ του Σάλβιο, ο Λουιζάο πήρε την κεφαλιά και από κοντά ο Μήτρογλου πήρε με τρομερό κοντρόλ με τακουνάκι και έκανε το 1-0, το όποιο δεν έμελλε να αλλάξει παρά τις ευκαιρίες της BvB. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά ο Ομπαμεγιάνγκ μέσα από την περιοχή σε νέο τετ-α-τετ με τον Εντερσον έστειλε την μπάλα ψηλά και στο 56' ο keeper της Μπενφίκα απέκρουσε το πολύ καλό μακρινό σουτ του Μάρκο Ρόις. Στο 57' ο Φέισα έκανε πέναλτι σε προσπάθεια του Μπαρτρά και παραχώρησε πέναλτι το οποίος όμως ο Ομπαμεγιάνγκ εκτέλεσε πάνω στον Εντερσον! Κάπου εκεί τελείωσε η υπομονή του Τούχελ που τον έβγαλε από το ματς για να βάλει τον Σίρλε, ο οποίος έκανε και αυτός λίγα πράγματα.

Οι φάσεις δεν τελείωσαν να έρχονται για την Ντόρτμουντ. Στο 67' ο Γκερέιρο έκανε τη σέντρα και ο Ρόις το γυριστό με το αριστερό άουτ και στο 69' η κεφαλιά του Πίστσεκ πέρασε έξω έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πούλισιτς είχε δύο καλά σουτ, τα οποία δεν ήταν ικανά να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ανίκητο, Εντερσον Μοράες, που εξελίχθηκε στον ήρωα του αγώνα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα