Ξανά μόνη στην κορυφή η Μονακό

Gazzetta team
Ξανά μόνη στην κορυφή η Μονακό

bet365

Η Μονακό έκανε κομμάτια την Μετς (5-0) και πέρασε ξανά μόνη πρώτη στην κορυφή της Ligue1. Ανετες νίκες για Μονπελιέ, Τουλούζ, ανάσες για Ντιζόν, Ανζέ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε την Παρασκευή (10/02) την Μπορντό αλλά η Μονακό δεν άργησε να επαναφέρει τη διαφορά στο +3. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ συνέτριψε εντός έδρας την ανήμπορη να κάνει το παραμικρό, Μετς, και είναι ξανά μόνη πρώτη στο Championnat. Οι Μονεγάσκοι δεν άργησαν καθόλου να δείξουν τις προθέσεις τους και μόλις στο 8’ με αριστερό σουτ ο Μ’ Μπαπέ μετά την ασίστ του Φαλκάο, έκανε το 1-0. Μόλις δύο λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Κολομβιανού επιθετικού να σκοράρει καθώς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι μετά τη σέντρα του Τουρέ από δεξιά και έκανε το 2-0.

Στο 20’ ο Μ’ Μπαπέ έφυγε στην κόντρα μετά την εξαιρετική μπαλιά του Φαμπίνιο, συνέκλινε και εκτέλεσε για το 3-0, που ήταν και το σκορ για το πρώτο μέρος. Στην επανάληψη η καλύτερη επίθεση της Ευρώπης πέτυχε ακόμα δύο γκολ. Στο 50’ ο Μ’ Μπαπέ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μποσίγια φτάνοντας στο χατ-τρικ για το 4-0 και πέντε λεπτά αργότερα ο Φαλκάο με ωραία προβολή πέφτοντας έπειτα από τη σέντρα του Μεντί διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Βαθμούς στη μάχη που δίνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού πήραν η Ντιζόν, που νίκησε 2-0 την Καέν χάρη στα γκολ των Μεχντί Αμπέιντ (40’) και Ντινονί (86’) και η Ανζέ με τεράστια εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Λιλ με 1-2 με τους Καπέλ (20’) και Τομάς (59’) να βρίσκουν δίχτυα και να ακυρώνουν αυτό του Μπισούμα (27’). Σημαντική νίκη πήρε και η Μονπελιέ στην έδρα της Νανσί με 0-3, με το απόκτημα-επένδυση Ισαακ Μπενζά να σκοράρει δύο φορές (10’, 60’) και τον Μουνιέ μία (19’).

Ανετο τρίποντο και για την Τουλούζ, η οποία καθάρισε την Μπαστιά με 4-1 με τα τέρματα που πέτυχαν οι Ντελόρ (38’), Μπρέθγουεϊτ (43’, 76’ πεν.), Ντιόπ (86’), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει σε 2-1 ο Ονιάνγκ.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα