Πλατανιάς - ΑΕΛ 3-2 (vid)

Φώτης Καρακούσης
Πλατανιάς - ΑΕΛ 3-2 (vid)

bet365

Ο... ασταμάτητος Πλατανιάς μετά το 1-0 επί του Παναθηναϊκού επικράτησε 3-2 της ΑΕΛ στα χιονισμένα Χανιά και σημείωσε την τρίτη σερί νίκη του στο Πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στους 20 βαθμούς!

Την προηγούμενη Πέμπτη πέτυχε τη νίκη της 1ης αγωνιστικής επικρατώντας του Παναθηναϊκού στα Περιβόλια με 1-0. Σήμερα ο Πλατανιάς υποδέχθηκε την ΑΕΛ και κάνοντας το δύο στα δύο έκανε βαθμολογικό άλμα φτάνοντας με το 3-2 επί των Θεσσαλών στους 20 βαθμούς, όσους έχει και ο ΠΑΟΚ. Η καλή πορεία των Κρητικών συνεχίζεται και όσο η ομάδα παίρνει τα αποτελέσματα που παίρνει, τόσο το ταβάνι θα ψηλώνει.

Από την άλλη η ΑΕΛ, ναι μεν προσπάθησε, αλλά ουσιαστικά δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να πάρει τα ηνία του ματς. Απλά παρακολουθούσε και πίεζε όταν όλα έδειχναν χαμένα. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έμεινε στους 13 βαθμούς και έχασε ευκαιρία να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Όσον αφορά το σημερινό ματς, ήταν πολύ πιο ωραίο από όσο θα το περιμέναμε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Μέσα σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν και με το παραπάνω, πέτυχαν συνολικά πέντε γκολ, έχασαν ευκαιρίες και ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε στα Περιβόλια μόνο ικανοποιημένος μπορεί να έφυγε.

Κακό πρώτο μέρος, με τον Μουνάφο να πετυχαίνει σημαντικό γκολ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν κακό στο μεγαλύτερο διάστημα, όσο κακός ήταν και ο αγωνιστικός χώρος. Στο χιόνι και στην βροχή οι παίκτες των Πλατανιά και ΑΕΛ δεν μπόρεσαν να κάνουν κάποια φάση, με τους γηπεδούχους να είχαν τον έλεγχο αλλά χωρίς να μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των... βυσσινί. Έτσι φτάσαμε στο 45' λεπτό στο οποίο είχαμε το 1-0. Ο Αποστολόπουλος έκανε το γύρισμα στον Μουνάφο και αυτός με όμορφο πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ.

Τέσσερα γκολ στο δεύτερο

Το τέρμα αυτό ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων που μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 54' κατάφεραν να σκοράρουν. Δράστης ο Πριντέτα που μετά από το κόρνερ του Γιορέντε και την τραγική έξοδο του Ξενοδόχοβ έκανε με κεφαλιά το 2-0. Η αντίδραση δεν άργησε να έρθει για τους φιλοξενούμενους, μια αντίδραση όμως που είχε να κάνει περισσότερο με το τραγικό λάθος του Μπανανά. Ο παίκτης που λίγες πριν είχε δώσει την μεγάλη νίκη στην ομάδα του στο ματς με τον Παναθηναϊκό, έκανε ένα ανόητο χέρι, ο Ναζλίδης ευστόχησε στο πέναλτι και στο 59' έκανε το 2-1.

Και όμως το δεύτερο μέρος είχε ακόμα δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα. Την στιγμή που η ΑΕΛ πίεζε για να σκοράρει και να κάνει το 2-2, οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα, ο Ντεβέσα βρήκε τον Μανούσο και αυτός με ωραία προσπάθεια έκανε το 3-1. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Τσιώλη ήταν να μειώσουν εκ νέου με τον Ναζλίδη, αλλά το έκαναν στο 91' και δεν πρόλαβαν να πετύχουν κάτι περισσότερο.

MVP: Θα βάλουμε τον Μανούσο, όχι γιατί έκανε κάνα φοβερό ματς, αλλά γιατί όταν χρειάστηκε και ένα τόσο χάλια αγωνιστικό χώρο κατέβασε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και έκανε το 3-1 κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του.

Στο ύψος του: Ο Ναζλίδης στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του. Πέτυχε δύο τέρματα, αλλά δεν μπόρεσε μόνος του να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό. Όμως σίγουρα το πάλεψε και με το παραπάνω.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Ξενοδόχοβ ήταν ο αδύναμος κρίκος, κάνοντας σημαντικά λάθη όπως αυτό του 2-0 με την έξοδο... Μεσολογγίου που έκανε.

Η γκάφα: Σε αυτό θα βάλουμε το χέρι του Μπανανά. Ναι μεν δεν στοίχισε στους γηπεδούχους, αλλά σίγουρα το να διώξει την μπάλα με το χέρι και να κάνει πέναλτι ήταν ένα τραγικό λάθος.

Το «στραγάλι»: Πανεύκολο έργο για τον Ευαγγέλου, που αν εξαιρέσεις το κρύο που έφαγε, θα έλεγε πως έκανε μια χαρά περίπατο στο ματς αυτό.

Το ταμείο του Gazzetta: Και όμως σε αυτό ρο γήπεδο είδαμε μπάλα. Ειδικά στο δεύτερο μέρος καλή. Ο Πλατανιάς κέρδισε γιατί είχε την τελική πάσα και οι παίκτες του ήταν εύστοχοι, σε αντίθεση με τους Λαρισαίους που δεν είναι πως έχασαν ευκαιρίες, αλλά δεν δημιούργησαν.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας, Πριντέτα, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Μενδρινός (70' Ντεβέσα), Μουνάφο, Βάντερσον, Μανούσος (89' Γουνδουλάκης), Σιγκνέβιτς, Γιορέντε (83' Ντίνας)

ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ποτουρίδης (46' Ικάουνιεκς), Τίκο (74' Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Κόντορ, Φατιόν, Μασαλέσα, Ντέλετιτς (87' Αναστασόπουλος), Γκάγεγο, Κάπος, Ναζλίδης

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα