Κίνδυνος τιμωρίας από την FIFA για Μάτιπ

Γιώργος Κοντογεώργης
Κίνδυνος τιμωρίας από την FIFA για Μάτιπ

bet365

Ο Ζοέλ Μάτιπ της Λίβερπουλ, όπως και ο Αλαν Νιόμ της Γουέστ Μπρομ κινδυνεύουν με τιμωρία από την FIFA το νέο έτος αφού δεν θέλουν να παίξουν με το Καμερούν στο Copa Africa.

Η Ομοσπονδία του Καμερούν εξετάζει το ενδεχόμενο να επικαλεστεί κανονισμό της FIFA όσον αφορά ποδοσφαιριστές που δεν παίζουν σε διεθνείς διοργανώσεις με την Εθνική τους ομάδα ενώ έχουν κληθεί από αυτή. Το όνομα του κεντρικού αμυντικού της Λίβερπουλ ήταν στην 35μελή αποστολή για το Copa Africa, το οποίο θα διαρκέσει από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου. Ομως ο 25χρονου έκανε σαφές στην Ομοσπονδία της πατρίδας του ότι δεν θέλει να συμμετάσχει εξαιτίας των θεμάτων που είχε με το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής. Την ίδια στιγμή, ο μπακ της Γουέστ Μπρομ, Αλαν Νιόμ, συμπεριλήφθηκε επίσης στην αποστολή, όμως ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να παίξει στο τουρνουά που φέτος γίνεται στην Γκαμπόν επειδή θέλει να κάνει focus στην καριέρα του με την ομάδα του.

Ο τεχνικός του Καμερούν, Ούγκο Μπρος, αντέδρασε έντονα στο ότι οι δύο συν ακόμα πέντε που αγωνίζονται στην Ευρώπη έθεσαν τους εαυτούς τους εκτός της διάθεσής του. «Αυτοί οι παίκτες βάζουν το προσωπικό τους ενδιαφέρον πάνω από αυτό της Εθνικής ομάδας και η Ομοσπονδία σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA έχει το δικαίωμα να λάβει μέτρα εναντίον τους». Οι Αντρέ Ονάνα (Αγιαξ), Γκι Ν' Ντι Ασεμπε (Νανσί), Μαξίμ Πουντζέ (Μπορντό), Αντρέ-Φρανκ Ζαμπό Ανγκισά (Μαρσέιγ), Ιμπραχίμ Αμαντού (Λιλ).

«Ο Ζοέλ μεγάλωσε στην Γερμανία. Με τον Μανέ είναι διαφορετικό, αφού έχει ζήσει στην Σενεγάλη. Οι παίκτες πρέπει να πάρουν μόνοι τους αυτές τις αποφάσεις, δεν υπάρχει κάτι που μπορούν να κάνουν οι σύλλογοι» είπε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γίργκεν Κλοπ. Ο κανονισμός της FIFA λέει σχετικά. «Ενας παίκτης ο οποίος έχει κληθεί από κάποια ομάδα της Ομοσπονδίας του δεν είναι, εκτός και αν έχει υπάρξει συμφωνία με την Ομοσπονδία, διαθέσιμος να παίξει για τον σύλλογό του κατά τη διάρκεια που οφείλει να είναι στην Εθνική του».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα