Οι αριθμοί που δείχνουν ευρωπαϊκή συνέπεια από Ολυμπιακό

Δημήτρης Τομαράς
Οι αριθμοί που δείχνουν ευρωπαϊκή συνέπεια από Ολυμπιακό

bet365

Η εξασφάλιση της ευρωπαϊκής πρόκρισης και φέτος από Ολυμπιακό έδειξε ξανά την συνέπειά του εκτός συνόρων. Είναι μέσα στις 11 ομάδες που για 6η σερί σεζόν παίζουν Ευρώπη και τη νέα χρονιά!
Η μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης στους "32" του UEFA Europa League απέδειξε ότι ευρωπαϊκά αυτός ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει συνέπεια και συνέχεια. Για 6η χρονιά στην σειρά καταφέρνει να εξασφαλίσει ότι θα παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μετά τον ερχομό της νέας χρονιάς. Σε αυτήν την εξαετία το ίδιο επίτευγμα το έχουν μόλις 10 ομάδες!
Δέκα ομάδες και ο Ολυμπιακός έντεκα έχουν καταφέρει επί 6η σερί χρονιά να εξασφαλίσουν πως θα παίζουν στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι και λίγο πριν έρθει η άνοιξη. Η Ρεάλ, η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο, η Άρσεναλ, η Πόρτο, η Σάλκε, η Λεβερκούζεν, η Ζενίτ και η Νάπολι. Ενδεχομένως να προστεθεί και η Βασιλεία αν κερδίσει την 6η αγωνιστική του Champions League την Άρσεναλ στην Ελβετία και δεν κερδίσει η Λουντογκόρετς την Παρί.
Από εκεί και έπειτα, ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Παρί, η Ντόρτμουντ, η Μπενφίκα, η Σεβίλλη, η Μάντσεστερ Σίτι, η Σαχτάρ, η Βαλένθια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ, η Ντιναμό Κιέβου, η Φιορεντίνα, η Βιγιαρεάλ, η Γαλατά, η Μπιλμπάο, η Λάτσιο, η Λίβερπουλ, η Βόλφσμπουργκ, η Λιόν, ο Άγιαξ, η Μονακό, η Ντνίπρο, η Άντερλεχτ, η Ρόμα, η Σπάρτα Πράγας, οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και τόσες άλλες στην Γηραιά Ήπειρο είτε δεν συμμετείχαν στην Ευρώπη, είτε αποκλείστηκαν από τα προκριματικά ή τους ομίλους του Champions League και του Europa League σε αυτήν την 6ετία.
Παράλληλα εκτός από αυτό ο Ολυμπιακός έπαιζε την Πέμπτη το 18ο επίσημο ματς της σεζόν του και η Γιουνγκ Μποις το 27ο. Επίσης ως προς την πρόκρισή του από την 5η αγωνιστική καλό είνα να σημειωθεί πως έχουν ήδη αποκλειστεί και φυσικά δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη μετά τον χειμώνα οι πρωταθλήτριες Ουκρανίας (Ντιναμό Κιέβου), Βελγίου (Μπριζ), Κροατίας (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και Σκωτίας (Σέλτικ) και η Ίντερ. Κινδυνεύουν επίσης πολύ σοβαρά να μείνουν εκτός Ευρώπης ομάδες όπως η πρωταθλήτρια Ολλανδίας Αϊντχόφεν, η πρωταθλήτρια Ρωσίας ΤΣΣΚΑ, η πρωταθλήτρια Πολωνίας Λέγκια, η Τότεναμ και η Σπόρτινγκ.
Ακόμα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μαθηματικά, υπάρχουν πιθανότητες να αποκλειστεί ειδάλλως κάποια από τις Φενέρ και Φέγενορντ με τις οποίες συνυπάρχει στον όμιλο θα πει... αντίο. Με αποκλεισμό κινδυνεύουν ακόμα ομάδες όπως η Μάινζ, η Αλκμάαρ, η Σταντάρ Λιέγης, η Θέλτα, η Γάνδη, η Μπράγκα, η Σαουθάμπτον και η Βιγιαρεάλ.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα