Ίβιτς: «Θα μας δώσει αυτοπεποίθηση η νίκη»

Ίβιτς: «Θα μας δώσει αυτοπεποίθηση η νίκη»

bet365

Για σημαντική νίκη που θα δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα του για την συνέχεια εντός και εκτός Ελλάδας, έκανε λόγο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς.

Ο Σέρβος προπονητής μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου επισήμανε πως η ομάδα του από την αρχή της χρονιάς έχει παίξει στα περισσότερα παιχνίδια καλύτερα από τον αντίπαλο αλλά της έλειπαν τα αποτελέσματα. Αναλυτικά ανέφερε:

Για την πρώτη του σκέψη μετά τη λήξη: «Ξέρω τις δυνατότητες μας, ξέρω τι παίκτες έχω και τι μπορούμε συνολικά να κάνουμε. Μέχρι τώρα όσα παιχνίδια παίξαμε στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη, στο 85% ήμασταν καλοί ή καλύτεροι από τον αντίπαλο. Δεν μπορώ να το πω αυτό για σήμερα, ήμασταν καλοί αλλά είχαμε απέναντι μας μία δυνατή ομάδα, που όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει».

Για τους παίκτες που σκόραραν σήμερα: «Τους γνωρίζω όλους τους παίκτες μου και τις δυνατότητες τους και πιστεύω σε όλους. Από εκεί και πέρα, εμείς έχουμε πλάνο και σχέδιο και προσπαθούμε να βγάλουμε την ενδεκάδα για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Βέβαια, καλό θα ήταν να βάζουμε κάποια παραπάνω γκολ, ειδικά στη Super League είμαστε πίσω, αλλά θα έρθουν τα γκολ, αυτή η νίκη θα μας δώσει αυτοπεποίθηση».

Για τη σημασία της σημερινής νίκης: «Ο ΠΑΟΚ όπως είπα για μένα έχει παίξει πολλά καλά παιχνίδια, άσχετα από τα αποτελέσματα. Εμείς μην ξεχνάτε έχουμε 8-9 καινούργιους παίκτες Η ομάδα δεν χτίζεται σε μία μέρα. Οι παίκτες που ήρθαν, καταλαβαίνουν σιγά σιγά και γνωρίζουν τον ΠΑΟΚ και θέλουν λίγο χρόνο, μιλάω για όλους. Στο ποδόσφαιρο δεν έχεις πολύ χρόνο, ειδικά σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ αλλά πιστεύω στους ίδιους και ότι θα αλλάξουν τα πράγματα».

Για το αν φοβήθηκε στο 2-2: «Και η ισοπαλία από τη μία μπορούσε να μας οδηγήσει στην επόμενη φάση, αλλά και όχι. Το σχέδιο που είχαμε από την αρχή, ήταν αν χρειαστεί να ρισκάρουμε, να το κάνουμε προς το τέλος. Αν θυμάμαι καλά η Φιορεντίνα είχε κατοχή στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν δημιούργησε ευκαιρίες. Τακτικά ήμασταν καλύτεροι, στο δεύτερο μέρος όσον αφορά στους μέσους της Φιορεντίνα και στο τέλος εμείς ήμασταν αυτοί που σταθήκαμε τυχεροί και κερδίσαμε το παιχνίδι».

Για το αν είναι πιο κοντά στην πρόκριση: «Σίγουρα είμαστε πιο κοντά από πριν. Έχουμε πολλά παιχνίδια μέχρι αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, όλοι έχουμε ελπίδες, ακόμη κι η ομάδα που είναι τελευταία, οπότε θα δούμε τι θα γίνει. Παίζουμε στην έδρα μας κόντρα σε μία ομάδα που την κερδίσαμε, αλλά δεν ήταν εύκολος αγώνας. Ξέρουμε τις δυνατότητες τους και δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους. Στα προηγούμενα δύο παιχνίδια παίξαμε κόντρα σε μία ομάδα που κατά την άποψη μου το όνομα της μας επηρέασε, αν λεγόταν διαφορετικά θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Προσπαθώ να έχω τους παίκτες μου συγκεντρωμένους με όποιον και να παίζουμε. Στο σημερινό ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν, για αυτό πρέπει να δουλεύουμε πολύ σκληρά για να κερδίσουμε τον κάθε αντίπαλο».

Για τον τρόπο με τον οποίο κέρδισε ο ΠΑΟΚ: «Ξέραμε ότι θα είχαμε έναν αντίπαλο που παίζει και έχει την κατοχή. Μπορεί να μην έπαιξαν όλοι οι βασικοί, αλλά κι αυτοί που έπαιξαν έχουν ποιότητα και κάνουν τη ζημιά. Εμείς κλείσαμε τους χώρους, βγήκαμε μπροστά και είχαμε κι άλλες ευκαιρίες πέρα από τα γκολ, που μπορούσαμε να βάλουμε πιο νωρίς το τρίτο γκολ. Ήμασταν πειθαρχημένοι, έκαναν όλοι καλή δουλειά και η πειθαρχία που δείξαμε, μας έδωσε τη νίκη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα