Άλμα πρόκρισης η Φενερμπαχτσέ

Gazzetta team
Άλμα πρόκρισης η Φενερμπαχτσέ

bet365

Η Φενερμπαχτσέ κέρδισε με 2-0 την Ζόρια και έκανε άλμα πρόκρισης. Με το... ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση η Άντερλεχτ, η Ζενίτ έκανε το 5 στα 5.

Η Φενερμπαχτσέ ήταν κακή στο πρώτο μέρος, ξύπνησε στο δεύτερο και πήρε νίκη με 2-0 επί της Ζόρια, κάνοντας άλμα πρόκρισης. Οι Ουκρανοί ήταν πολύ καλύτεροι στο ξεκίνημα, έπαιξαν πιο οργανωμένα και μέχρι το ημίχρονο έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες.

Δεν κατάφεραν, όμως, να σκοράρουν και το πλήρωσαν στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα και με τον Στοχ να αποδεικνύεται χρυσή αλλαγή άνοιξαν το σκορ στο 59’ με εκπληκτικό μακρινό σουτ του Σλοβάκου. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την ψυχική δύναμη να αντιδράσουν, με τον Κίερ να κάνει το 2-0 με κεφαλιά στο 67’ και τους Τούρκους να χάνουν και άλλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος.

Μόνο με... θαύμα εκτός η Άντερλεχτ
Η Άντερλεχτ έφυγε με νίκη από το Αζερμπαϊτζάν με δύο γκολ στο τέλος και πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να μείνει εκτός σε τριπλή ισοβαθμία, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στους «32». Οι Βέλγοι προηγήθηκαν με 1-0 με τον Τιλεμάν στο 10’, όμως ο Ρικαρντίνιο έφερε το ματς στα ίσα με – ανύπαρκτο – πέναλτι στο 15’. Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη άποψη και με γκολ των Μπρούνο (89’) και Τεόντορτσικ (90+3’) έφτασαν στη νίκη με 3-1.

Το απόλυτο η Ζενίτ
Παρά το ροτέισιον του Λουτσέσκου η Ζενίτ επιβλήθηκε με 2-0 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και έκανε το 5 στα 5, με τους Ισραηλινούς πάντως να περιμένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο, έπαιξαν έξυπνα και πήραν το προβάδισμα με προβολή του Κοκόριν από κοντά στο 44’. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στην επανάληψη, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν και στο 1’ των καθυστερήσεων ο Κερζακόβ έκανε το τελικό 2-0.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα