Τεσσάρα η Γιουνάιτεντ!

Gazzetta team
Τεσσάρα η Γιουνάιτεντ!

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε με 4-0 της Φέγενορντ στο Old Trafford και θέλει έναν βαθμό για τους «32». Πέρασαν Μπιλμπάο, Ρόμα, Σεντ Ετιέν, Γκενκ.

Η Γιουνάιτεντ ήταν με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο όταν η μπάλα... έκαιγε εμφανίστηκε ο αρχηγός για να δώσει τη λύση! Στο 35ο λεπτό ο Ρούνεϊ πήρε τη μπάλα από τον Ιμπραΐμοβιτς και πέτυχε το γκολ Νο39 στην Ευρώπη αφήνοντας πίσω του τον Φαν Νίστελροϊ. Για τον 31χρονο επιθετικό ήταν το 248ο γκολ του με τη φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων για τους οποίους θα γίνει πρώτος σκόρερ όλων των εποχών όταν βρει δυο φορές ακόμα δίχτυα. Στο 69' ο Μάτα πέτυχε το 2-0 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ηταν το δεύτερο διαδοχικό γκολ του Ισπανού για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβρη του 2015. Ο Μκιταριάν ήταν κινητικός, έδωσε λύσεις κι έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει ακόμα μια λύση για τον Μουρίνιο! Στο 74' ο Ιμπραΐμοβιτς έχασε μοναδικό τετ-α-τετ, ωστόσο στο επόμενο λεπτό ήρθε το τρίτο τέρμα. Από προσπάθεια του Σουηδού ο Τζόουνς έχασε τη μπάλα κάτω από το κορμί του και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Το 4-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Λίνγκαρντ με αριστερό σουτ. Η Μάντσεστερ είχε δώδεκα σουτ εντός στόχου απέναντι στη Φέγενορντ, τα περισσότερα φέτος σε ματς. Στο -1 από τη Φενέρ και με ισοπαλία στην Ουκρανία εξασφαλίζει την πρόκριση.

Κορυφή με Τζέκο!
Με τον Εντιν Τζέκο να κάνει χατ-τρικ, βάζοντας και μια τρελή γκολάρα, η Ρόμα διέλυσε με 4-1 την Βικτόρια Πλζεν και εξασφάλισε και μαθηματικά την 1η θέση του ομίλου. Ο Βόσνιος άρχισε το πάρτι στο 11', όταν... χόρεψε τον αντίπαλο του και από πλάγια θέση κάρφωσε την μπάλα στο παραθυράκι (1-0). Οι Τσέχοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 18' με την κεφαλιά του Ζέμαν και στη συνέχεια οι Τζαλορόσι πίεσαν και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, έχοντας και δοκάρι στο 45' με τον Σαλάχ. Στο 49' ο Παρέδες σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, οι ευκαιρίες συνεχίζονταν και τελικά ήταν ο Τζέκο αυτός που έκανε το 2-1 στο 61' με ωραία κεφαλιά μετά την σέντρα του Ρούντιγκερ. Οι Ρωμαίοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 82' έφτασαν στο 3-1 με... ραμπόνα του Παρέδες, για να κάνει χατ-τρικ στο 88' ο Τζέκο μετά το γύρισμα του Περότι από αριστερά, γράφοντας το τελικό 4-1.

Η Άστρα έκανε μεγάλη ανατροπή, έφυγε με νίκη 2-1 από την Βιέννη επί της Αούστρια και κρατάει την τύχη στα χέρια της. Οι Ρουμάνοι ανέβηκαν στη δεύτερη θέση και με νίκη επί της αδιάφορης Ρόμα εντός έδρας παίρνουν την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ρότπουλερ στο 57’, όμως με γκολ του Φλορέα (79’) και πέναλτι του Μπουντέσκου (88’) η Άστρα έφτασε στη μεγάλη νίκη, με τους Αυστριακούς να παίζουν με 10 παίκτες από το 65’, όταν ο Γκρίνβαλντ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Νίκησαν και πέρασαν Μπιλμπάο, Γκενκ
Οι έδρες μίλησαν στο Group F με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και την Γκενκ του Νίκου Καρέλη να εξασφαλίζουν την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης. Οι Βάσκοι αν και βρέθηκαν να χάνουν μόλις στο 2' από την Σασουόλο από το αυτογκόλ του Μπαλενθιάγα γύρισαν το ματς σε 3-1 με τους Ραούλ Γκαρθία (9'), Αντούριθ (58') και Λέκουε (79') με τους Ιταλούς να μειώνουν απλά για το τελικό 3-2 με τον Ραγκούζα στο 83'. Ο Ελληνας επιθετικός πέτυχε το μοναδικό γκολ για την Γκενκ στον αγώνα με την Ραπίντ Βιέννης (1-0) και στην τελευταία αγωνιστική οι Βέλγοι υποδέχονται την Αθλέτικ με την οποία είναι ισόβαθμοι (9) για να ξεκαθαρίσει η πρωτιά στον όμιλο (η Μπιλμπάο νίκησε 1-0 στο πρώτο ματς). Ο Αριτς Αντούριθ είναι ο πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής στο Europa League με 6 γκολ και προσπαθεί να κρατήσει τον τίτλο του, αφού πέρυσι ήταν πρώτος με 10.

Πέρασε η Σεντ Ετιέν
Η Σεντ Ετιέν είχε φύγει με ισοπαλία 1-1 από την Γερμανία με την Μάιντς και προστάτευσε εκείνο το αποτέλεσμα, για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι στεφανουά έμειναν στο 0-0 με τους Γερμανούς, υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία και θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση την τελευταία αγωνιστική στο εκτός έδρας ματς με την Άντερλεχτ, με τους Βέλγους να βρίσκονται στο +2 στην κορυφή.

Προβάδισμα πρόκρισης η Άλκμααρ
Η Άλκμααρ πέτυχε την πρώτη της νίκη και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Οι Ολλανδοί ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και με γκολ του Βέρχορστ από το 9’ επιβλήθηκαν με 1-0 της Ντάνταλκ εκτός έδρας, για να ανέβουν στη δεύτερη θέση του ομίλου. Για την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την Ζενίτ και με νίκη συνεχίζουν στη διοργάνωση, όμως οι Ιρλανδοί και η Μακάμπι Τελ Αβίβ παραμένουν στο κόλπο.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα