Τέτοιον παίκτη δεν έχει κανείς στην Super League!

Δημήτρης Τομαράς
Τέτοιον παίκτη δεν έχει κανείς στην Super League!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει για την μοναδική ποιότητα του Μάρτινς, τα διαπιστευτήρια Σεμπά - Μανθάτη, το πρόβλημα Καρντόσο και την διαιτησία στην Αστανά. Ακόμα επανέρχεται στο θέμα Ίβιτς.
Σαφώς και το 1-1 στην Αστανά δεν μπορεί να καρπωθεί ως πλήρης επιτυχία για τον Ολυμπιακό του Πάουλο Μπέντο και σε έναν αγώνα που εάν κέρδιζε θα είχε... καθαρίσει οριστικά την υπόθεση - πρόκριση στην συνέχεια του Γιουρόπα. Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε κάποια δεδομένα πράγματα, τα οποία πολλοί που βλέπουν έναν αγώνα δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους:
1) Ο Μπέντο σε ένα γήπεδο με συνθετικό χόρτο και σε έναν αρκετά κακό αγωνιστικό χώρο ήταν υποχρεωμένος λόγω Παναθηναϊκού να κάνει rotation και αλλαγές, κάτι που δεδομένα θα επηρέαζε την ομάδα και την εικόνα της.
2) Άξονας με Καμπιάσο, Μπουχαλάκη και Μάρτινς παίζει πρώτη φορά μαζί σε επίσημη αναμέτρηση. Και όπως έχουμε τονίσει ξανά το κέντρο του Ολυμπιακού παίζει ρόλο - κλειδί για την εξέλιξη των αγώνων του.
3) Προφανώς και δεν θα μάθουμε τώρα την πολύ κακή ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού. Στην φάση του 1-0 είτε είναι οφσάιντ είτε όχι, ο Ρέτσος έχει χάσει τον Τουμάσι, τρεις παίκτες είναι πάνω στο ημικύκλιο της μικρής περιοχής, τρεις ποδοσφαιριστές της Αστανά (σ.σ. μεταξύ των οποίων ο σκόρερ Ντεσπότοβιτς ανάμεσά τους) και μόνο ο Ομάρ έχει γυρίσει πίσω για να προσπαθήσει να καλύψει.
4) Ο Ολυμπιακός είχε μπόλικη ταλαιπωρία και ταξίδι 6 ωρών μόνο και μόνο για να πάει στην Αστανά αλλά και δύσκολες και ακραίες καιρικές συνθήκες και πολλή υγρασία εκεί. Μπορεί να βρέθηκε εκεί 2 ημέρες πριν αλλά όλα παίζουν τον ρόλο τους.
5) Ακόμα και έτσι ο Ολυμπιακός το 0-1 το έκανε 1-1, είχε δοκάρι με τον Μάρτινς και τουλάχιστον 3 - 4 πολύ καλές στιγμές στον αγώνα για να σκοράρει και άλλο γκολ και να πάρει το ματς. Βρέθηκε μία... ανάσα από το 1-2 και μπορούσε να το είχε κάνει.
6) Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να είναι η μόνη ελληνική ομάδα που το τελευταίο διάστημα παίρνει νίκες και βαθμούς στον όμιλό της. Πρέπει και αυτά να τονίζονται.
ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΣΤΕΡ
Από τούτη εδώ την γωνιά έχουμε αναφέρει ξανά την μεγάλη αξία και την ποιότητα του Αντρέ Μάρτινς. Από αγωνιστικής πλευράς τον έχουμε αναλύσει ξανά και όχι μία φορά.
Ο Μπέντο του έδωσε τα... κλειδιά στο Αστανά - Ολυμπιακός ως ο παίκτης που θα ήταν ο μοναδικός καθαρός οργανωτής μπροστά από 2 αμυντικά χαφ (σ.σ. Καμπιάσο και Μπουχαλάκη) και ο Πορτογάλος ήταν... ολοκληρωτικός! Έκανε ένα σωρό πράγματα μέσα στο γήπεδο. Κάλυψε απίστευτες αποστάσεις, μάρκαρε σαν... σκύλος χωρίς υπερβολή, έφτιαξε το παιχνίδι της ομάδας του, είχε μία σουτάρα στο δοκάρι και ενώ από εκείνον ξεκινάει η φάση του 1-1. Ο Μάρτινς συνεχίζει να πιστοποιεί το πόσο καλός παίκτης είναι. Σε τέτοιο σημείο που κατ' εμέ καμία άλλη μεγάλη ομάδα της Super League δεν έχει στην θέση του τέτοιον ποδοσφαιριστή. Και φυσικά δεν τον βρίσκεις ούτε σε άλλο ρόστερ ομάδας στα μεγάλα σαλόνια της Λίγκας μας.
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ!
Με αφορμή τις αλλαγές του Μπέντο ως προς την 11άδα και τις... κατηγορίες που εισέπραξε για ακόμα μία φορά αλλά και το γενικότερο κλίμα που πήρα από αναγνώστες μας και στο Live του Αστανά - Ολυμπιακός λέω να τα βάλουμε όλα κάτω ξανά. Ο Ίβηρας λοιπόν επιλέγει να ξεκινήσει με την Αστανά δύο πιτσιρικάδες από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού, τον Ρέτσο και τον Μανθάτη, με τον 2ο να τον βγάζει ασπροπρόσωπο με την ενέργειά του και την διάθεσή του αλλά και την κίνησή του και την σέντρα του στην φάση του 1-1 και επίσης να δώσει χρόνο συμμετοχής και ευκαιρία στον Μπουχαλάκη, ένα ακόμα ελληνόπουλο που ψάχνει να βρει τα πατήματά του μετά τις θλάσεις και τις ατυχίες του. Ο Μανθάτης ειδικά φώναξε ξανά παρών και παίζοντας ως πλάγιος επιθετικός που είναι η θέση του σε κάνει πραγματικά να χαίρεσαι που τον βλέπεις.
Που ακριβώς είναι το κακό; Πόσες φορές διάφοροι φωνάζουν πως ο Ολυμπιακός δεν έχει επαρκές ελληνικό στοιχείο; Ο Πάουλο Μπέντο λοιπόν σε εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη ξεκίνησε με τρεις Έλληνες. Τρία παιδιά που δεν έχουν μεγάλη ηλικία και έχουν προοπτικές και μέλλον. Και αυτό λάθος είναι; Επιτέλους κάποια στιγμή να αποφασίσουμε τι θέλουμε! Επίσης η κίνησή του να δώσει χρόνο στον Ομάρ έχει να κάνει και με το τι περιμένει για τα άκρα της άμυνας και να διαπιστώσει εάν μπορεί να πάει στο ντέρμπι με τον Νορβηγό δεξιά και τον Φιγκέιρας αριστερά. Προφανώς και σε έναν προπονητή δεν γίνεται να βγαίνουν όλα όσα δοκιμάζει και... τεστάρει. Ακόμα και ο Ελιουνούσι όταν μπήκε τον... ένιωσε για τα καλά η αντίπαλη άμυνα με σουτ, κινητικότητα και πλαγιοκοπήσεις.
Ο ΣΕΜΠΑ ΠΟΥ... ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΤΟΣΟ
Ο Σεμπά συνεχίζει τον... χαβά του παρά το μπόλικο... κράξιμο που έχει φάει ακόμα και από την ερυθρόλευκη εξέδρα. Ο Βραζιλιάνος άσος παραμένει πρώτος φετινός ευρωπαίος σκόρερ του Ολυμπιακού, τρέχει παντού και κόβει, μαρκάρει και παλεύει σκληρά και εξελίσσεται σε ένα πολύτιμο αγωνιστικό εργαλείο για τον Μπέντο. Αυτός που δεν δίνει απαντήσεις είναι ο Όσκαρ Καρντόσο. Έδειξε κάποια καλή εικόνα αλλά κάπου το... έχασε ξανά. Όσο ο Παραγουανός δεν σκοράρει και μάλιστα έχοντας καλές ευκαιρίες τόσο το πρόβλημά του θα μεγαλώνει. Με τέτοιο συμβόλαιο που έχει ο Ολυμπιακός θέλει άμεσα αποτελέσματα. Αλλιώς...
ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΥ... ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΓΗ;
Επειδή διαρκώς γίνεται κουβέντα για την διαιτησία ας δούμε τα διαιτητικά δεδομένα λοιπόν στην Astana Arena. Προσωπικά έχω ακόμα τις αμφιβολίες μου για το πως γίνεται το 1-0 και εάν είναι καθαρή η φάση και δεν υπάρχει οφσάιντ. Διότι μπορεί και να υπάρχει και να μην έπρεπε να μετρήσει καν το τέρμα. Αυτή η φάση όμως όπως και να έχει σηκώνει συζήτηση. Δύο φάσεις όμως είναι που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Η μία είναι στο 32’ όταν δεν απέβαλλε ο διαιτητής από το Ισραήλ ως όφειλε τον Καπανάνγκα για το εσκεμμένο πάτημα εκτός φάσης στον Μανθάτη. Μάλιστα, δεν υπέδειξε καν φάουλ.
Η άλλη περίπτωση είναι η ανατροπή του Σεμπά στο 39'. Ο Βραζιλιάνος ανατράπηκε από αντίπαλο αμυντικό μέσα στην περιοχή δεχόμενος κλωτσιά, αλλά ο διαιτητής, αν και ήταν μπροστά στην φάση, δεν υπέδειξε την παράβαση. Δεν ξέρω τι... ανάγνωση μπορεί να υπάρξει από ορισμένους για τέτοια διαιτησία αλλά εάν αυτές οι φάσεις δεν συνιστούν... σφαγή ή αλλοίωση αποτελέσματος τότε ποιές είναι; Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να... κλειδώσει την πρόκριση οριστικά με ένα θετικό αποτέλεσμα με την Γιουγκ Μπόις στο Φάληρο. Και μετά να περιμένει την κλήρωση για την επόμενη φάση του Γιουρόπα.
ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΒΙΤΣ...
Επειδή επανερχόμαστε στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και μας περιμένει νέο ντέρμπι καθώς υπάρχει μπροστά το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός θα ήθελα να κάνω και ένα come back στο ζήτημα Βλάνταν Ίβιτς. Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είχα καταπιαστεί με την στάση του και τις δηλώσεις του στην αίθουσα Τύπου.
Προσωπικά μου προκάλεσε εξαιρετικά αρνητική εντύπωση πως μόλις μία εβδομάδα μετά το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ ο Σέρβος τεχνικός δεν είπε απολύτως τίποτα για την ρίψη δολοφονικής φωτοβολίδας στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας (σ.σ. που θα μπορούσε να είχε χτυπήσει παίκτη) και ενώ έπεσε και άλλη μία λίγο πριν την λήξη του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Ούτε καταδίκη, ούτε πως οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες στο γήπεδο είναι... κακοί και "δεν τα λένε και δεν τα γράφουν" και ούτε και για "περίεργες συνθήκες" και για όσα έγιναν στο γήπεδο. Εγώ από τον Ίβιτς που είδα στο Φάληρο και έφερνε προ των ευθυνών τους όλους τους δημοσιογράφους που ήταν στην αίθουσα Τύπου, θα περίμενα να είχε βγει και να είχε καταδικάσει τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο περιθώριο του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και να πει και κάτι ανάλογο. Κάτι που προφανώς και δεν έγινε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα