Λουντογκόρετς - Αρσεναλ 2-3

Gazzetta team
Λουντογκόρετς - Αρσεναλ 2-3

bet365

Η Αρσεναλ γύρισε από το 2-0 κόντρα στη Λουντογκόρετς (2-3), η Παρί λυτρώθηκε στο 90' κόντρα στη Βασιλεία (1-2) και η 1η θέση θα κριθεί στο Emirates.

Πριν δύο εβδομάδες η Αρσεναλ έριχνε 6άρα (6-0) στη Λουντογκόρετς και μάλλον πίστεψε ότι θα είχε εύκολο έργο και στη Βουλγαρία. Τελικά κατάλαβε από νωρίς ότι δεν θα ήταν έτσι... Στο 12' οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ, ο Βάντερσον το εκτέλεσε και ο Καφού από κοντά νίκησε τον Οσπίνα (1-0). Τρία λεπτά μετά η Λουντογκόρετς έβαλε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με το πλασέ του Κεσέρου μετά την ασίστ του Καφού, ο οποίος έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισμα από δεξιά.

Για τους Κανονιέρηδες ήταν απαραίτητο να μειώσουν άμεσα και το έκαναν, αφού στο 20' ο Οζίλ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και γύρισε για τον Τσάκα, ο οποίος τελείωσε σωστά τη φάση (2-1). Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ μάλλον είχε υπό έλεγχο την κατάσταση και στο 41' ηρέμησε αρκετά καθώς ο Ζιρού με κεφαλιά, προλαβαίνοντας την έξοδο του τερματοφύλακα μετά την σέντρα του Ράμσεϊ, έκανε το 2-2.

Η Αρσεναλ είχε ένα 45λεπτο στη διάθεση της για να βάλει το τρίτο γκολ και να πάρει τη νίκη αλλά το καθυστέρησε αρκετά. Οι Αγγλοι είχαν κάποιες καλές φάσεις αλλά δεν μπορούσαν να βρουν δίχτυα, μέχρι που ανέλαβε ο Οζίλ. Μετά το χατ-τρικ στο 6-0 του Emirates, ο Γερμανός έκανε και πάλι αυτό που έπρεπε στο 88, όταν βγήκε τετ α τετ, απέφυγε τον τερματοφύλακα, έριξε στο έδαφος και τους δύο αμυντικούς που ήταν μπροστά του και πλάσαρε στην κενή εστία (2-3) για να δώσει τη νίκη στους Κανονιέρηδες.

Λυτρωτής Μενιέ
Στο St Jakob-Park η Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαίωσε ότι δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση αλλά παρ' όλα αυτά πήρε τη νίκη, εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» και θα πάει στο Λονδίνο για να παίξει με την Αρσεναλ την 1η θέση του ομίλου. Οι Γάλλοι δεν εντυπωσίαζαν κόντρα στους Ελβετούς αλλά κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα αφού στο 43' ο Ματουϊντί, μάλλον κατά λάθος μετά το σουτ του Μενιέ, έκανε το 0-1 με... τακουνάκι. Στο 45' ο Τιάγκο Σίλβα αποχώρησε με τραυματισμό (μπήκε ο Κρικόβιακ), η ομάδα του Ουνάι Εμερι κρατούσε το προβάδισμα αλλά στο 76' η λάθος θέση του Αρεολά στη... γιόμα του Ζούφι έφερε το 1-1. Ολα έδειχναν ότι οι Παριζιάνοι θα άφηναν δύο πολύτιμους βαθμούς στην Ελβετία αλλά στο 84' οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντιέ και στο 90' ο Μενιέ με τρομερό σουτ εκτός περιοχής, όπως του ήρθε η μπάλα, νίκησε τον Βάτσλικ και λύτρωσε τους Γάλλους (1-2).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αρσεναλ 10 (12-3)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 10 (9-3)
3. Βασιλεία 1 (2-8)
4. Λουντογκόρετς 1 (4-13)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23/11)
Αρσεναλ-Παρί Σεν Ζερμέν
Λουντογκόρετς-Βασιλεία

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα