Καταγγελίες για ΕΠΣ Έβρου: Τι προβλέπουν οι κανονισμοί για ψεύτικα δελτία ή Κάρτες Υγείας

Δημήτρης Τομαράς
Φωτογραφικά πλάνα πριν από αγώνα της ΕΠΣ Έβρου

bet365

Η ομάδα του Σοφικού Έβρου έκανε λόγο για ομάδες που παίζουν με ψεύτικα δελτία ή ψεύτικες Κάρτες Υγείας αλλά έχει σημασία το τι πρόβλεψη ποινών υπάρχει.

Για να εντοπίσουμε τι ποινές μπορεί να προκύψουν για ομάδες που είτε παίζουν με ψεύτικα δελτία ή πλαστές Κάρτες Υγείας ή ακόμα και με περιπτώσεις παικτών που παίζουν με... δελτία άλλων εξετάζουμε τον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ. Ο Σοφικός Έβρου στην καταγγελία του ανέφερε πως υπάρχουν τέτοια περιστατικά στις τοπικές κατηγορίες του Έβρου που γίνονται τακτικά.

ΑΡΘΡΟ 18

Στον ΚΑΠ λοιπόν υπάρχει το άρθρο 18 που περιγράφει το τι ισχύει και ξεκαθαρίζει ότι υπάρχουν ποινές και για τον διαιτητή που θα έχει σφυρίξει αγώνα όπου θα έχουν αγωνιστεί παίκτες με πρόβλημα στα δελτία τους. Βέβαια όπως φαίνεται στο σχετικό άρθρο χρειάζεται ένσταση για τις σχετικές ποινές. Για τον διαιτητή πάντως προβλέπεται ποινή έως και 3 μήνες. Επίσης το εδάφιο 4 κάνει λόγο για τιμωρία ανάκλησης των δελτίων των παικτών που είχαν πλαστές κάρτες υγείας.

άρθρο 21

Υπάρχει όμως και το άρθρο 21 του Πειθαρχικού Κώδικα περί πλαστογραφίας και νόθευσης εγγράφων. Σε αυτό το άρθρο προβλέπεται ότι το φυσικό πρόσωπο τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού έξι αγώνων εκτός από τη χρηματική ποινή. Η ΠΑΕ τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης τουλάχιστον έξι βαθμών ενώ η μάξιμουμ ποινή, δηλαδή ο υποβιβασμός έχει διαγραφεί από το εδάφιο.

Υπάρχει φυσικά πρόβλεψη και για ποινές αξιωματούχων, δηλαδή των παραγόντων της ομάδας. Ο Σοφικός Έβρου στις καταγγελίες του ανέφερε πως σε περισσότερα από ένα ματς στην κατηγορία του στην τοπική ΕΠΣ παίκτες παίζουν με δελτία άλλων ή γενικά ομάδες χρησιμοποιούν ψεύτικα δελτία ή ψεύτικες Κάρτες Υγείας.

@Photo credits: Η φωτογραφία είναι από το επίσημο Facebook της ομάδας του Σοφικού
 

Τελευταία Νέα