Το Netflix φτιάχνει το δικό του «Football Factories» με σειρά ντοκιμαντέρ για το Ερυθρός-Παρτιζάν

Το Netflix φτιάχνει το δικό του «Football Factories» με σειρά ντοκιμαντέρ για το Ερυθρός-Παρτιζάν

bet365

Το αιώνιο ντέρμπι του Βελιγραδίου ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν πρόκειται να αποκτήσει τη δική του σειρά πέντε επεισοδίων στο Netflix, το οποίο θα βαδίσει στα χνάρια των διάσημων ντοκιμαντέρ «The Real Football Factories».

Ντέρμπι μίσους, πάθους, αμέτρητων αναμνήσεων και συγκινήσεων. Ντέρμπι ανάμεσα σε δύο από τις πιο «στρατευμένες» κάστες οπαδών. Το «αιώνιο ντέρμπι» του Βελιγραδίου είναι ένα από τα πλέον πολωμένα στον πλανήτη ποδόσφαιρο, διχάζει μια πρωτεύουσα και μια ολόκληρη χώρα και συχνά φτάνει ψηλά στη λίστα των ειδήσεων και στη χώρα μας, για την «εκρηκτική» ατμόσφαιρα της εκάστοτε εξέδρας, αλλά πολλές φορές και για την οπαδική βία που το συνοδεύει.

Αυτή τη φορά, η παραδοσιακή κόντρα μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Παρτιζάν πρόκειται να ζωντανέψει στη μικρή οθόνη, με το «μαγικό» άγγιγμα του Netflix! Όπως αναφέρει η σερβική ιστοσελίδα «Nogomania», η δημοφιλής εταιρεία παραγωγής και πλατφόρμα streaming αναμένεται να γυρίσει ντοκιμαντέρ με θέμα το ντέρμπι του Βελιγραδίου, έχοντας ήδη βιντεοσκοπήσει υλικό από τις εξέδρες του γηπέδου των Ερυθρόλευκων, «Ράικο Μίτσιτς» και του γηπέδου της Παρτιζάν.

Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να είναι μια μίνι σειρά αποτελούμενη από πέντε επεισόδια, δίχως να έχει γίνει γνωστό προς το παρόν το περιεχόμενο και οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί, αλλά θα προσπαθήσει να αναδείξει πτυχές του ντέρμπι που δεν γίνονται αντιληπτές από κάποιον που δεν έχει επισκεφθεί τις δύο έδρες.

Σε κάθε περίπτωση, το Netflix ετοιμάζεται να εντάξει ακόμα ένα ποδοσφαιρικό ντοκιμαντέρ στο χαρτοφυλάκιό του που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια για χάρη της στρογγυλής θεάς, με την προσέγγιση να θυμίζει αρκετά τη σειρά «The Real Football Factories» που γυρίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Το «The Real Football Factories» ήταν μια σειρά ντοκιμαντέρ με παρουσιαστή τον διάσημο ηθοποιό και ποδοσφαιρόφιλο, Ντάνι Ντάιερ, ο οποίος διείσδυε στην κουλτούρα των χούλιγκανς εντός κι εκτός Νησιού, δίνοντας συχνά έμφαση σε ανέκδοτες κι ενίοτε σκληρές ιστορίες οπαδικής βίας.

Ένα εκ των επεισοδίων, μάλιστα, περιλάμβανε τα Βαλκάνια και συγκεκριμένα, τη Σερβία, με ορισμένες εξομολογήσεις οπαδών να προκαλούν σοκ μέχρι και σήμερα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα