Παρί Σεν Ζερμέν: Ο 16χρονος Ζαίρ-Εμερί έγραψε ιστορία, 16 χρόνια μετά τον Σακό κόντρα στην ΑΕΚ (vid)

Παρί Σεν Ζερμέν: Ο 16χρονος Ζαίρ-Εμερί έγραψε ιστορία, 16 χρόνια μετά τον Σακό κόντρα στην ΑΕΚ (vid)

bet365

Ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται βασικός σε επίσημο ματς της Παρί Σεν Ζερμέν είναι πλέον ο 16χρονος Γουαρέν Ζαίρ-Εμερί, καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ που κρατούσε ο Μαμαντού Σακό από το επαγγελματικό του ντεμπούτο κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!

Η αγχωτική νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Σατορού (1-3), ομάδα τρίτης κατηγορίας, είχε διπλό κέρδος. Αφενός την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας, αφετέρου τη «λάμψη» του πρωτόπειρου σε επαγγελματικό επίπεδο, Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις κι άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο έφηβος χαφ, γεννηθείς τον Μάρτιο του 2006 και σε ακριβή ηλικία 16 ετών, 9 μηνών και 28 ημερών, αγωνίστηκε βασικός στην τριάδα της μεσαίας γραμμής βγάζοντας, μάλιστα, το 90λεπτο. Κι αυτό ήταν αρκετό για να γράψει ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερος που ξεκινά στο αρχικό σχήμα σε επίσημη αναμέτρηση στην ιστορία των Παριζιάνων!

Πρόκειται για μια επίδοση που κρατούσε σχεδόν 16 ολόκληρα χρόνια και η οποία είχε σημειωθεί επί ελληνικού εδάφους. Συγκεκριμένα, το ρεκόρ ήταν κατοχυρωμένο στο όνομα του Μαμαντού Σακό, ο οποίος μία ημέρα μετά τα 17α γενέθλιά του έπαιξε βασικός στην Αθήνα και το «ΟΑΚΑ», στον πρώτο αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ για τα play-offs του Κυπέλλου UEFA τον Φεβρουάριο του 2007!

Το ματς είχε λήξει 2-0 υπέρ των Γάλλων κι ο Σακό είχε αγωνιστεί σε θέση αριστερού μπακ για 85 λεπτά, πριν εξελιχθεί σε στόπερ τα επόμενα χρόνια της καριέρας του.

Δείτε τα «κατορθώματα» του Ζαίρ-Εμερί και θυμηθείτε την αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στην Παρί:

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα