Κύπρος: Το ντέρμπι ΑΕ Λεμεσού - Απόλλωνας αναβλήθηκε λίγο πριν τη σέντρα με εντολή της αστυνομίας

Βασίλης Μπαλατσός
Κύπρος: Το ντέρμπι ΑΕ Λεμεσού - Απόλλωνας αναβλήθηκε λίγο πριν τη σέντρα με εντολή της αστυνομίας

bet365

Το μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ στο Τσίρειο οδηγήθηκε σε αναβολή πριν τη σέντρα, καθώς η αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Σε οριστική αναβολή οδηγήθηκε το μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ στο Τσίρειο για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κύπρου, το οποίο συνεχίζεται κανονικά εν μέσω του Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι οπαδοί της ΑΕΛ πέταξαν πέτρες από την Ανατολική κερκίδα του σταδίου προς τους παίκτες του Απόλλωνα που τελείωσαν την προθέρμανση. Η αστυνομία και ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου ενημέρωσαν τον διαιτητή και τους εκπρόσωπους των δύο ομάδων πως δεν μπορoύν να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης και ο διαιτητής αποφάσισε την αναβολή της αναμέτρησης, υπό των φόβο επεισοδίων.

Μετά το ματς ακολούθησε μεγάλη ένταση έξω από το Τσίρειο και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει τους οπαδούς. Για τη μοίρα του αγώνα θα αποφασίσει ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις να γίνει το ματς μέσα στις επόμενες ημέρες κεκλεισμένων των θυρών, όμως ακόμα δεν υπάρχει τίποτα οριστικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΠ:

«Ο προγραμματισμένος για σήμερα αγώνας της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, δεν ξεκίνησε λόγω του ότι η αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Για την τύχη του αγώνα, θα αποφασίσει ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ».

Η ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού:

«Ο αγώνας διακόπηκε γιατί δεν μπορούσαμε να εγγυηθούμε την ασφαλή διεξαγωγή του αφού μεγάλος αριθμός «φιλάθλων» συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα από πέτρες καθίσματα και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα. Κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα για τα αποδυτήρια μετά την προθέρμανση οπαδοί της ΑΕΛ έριξαν πέτρες με αποτέλεσαν να κινδυνέψουν αθλητές και άλλα πρόσωπα. Επίσης έγινε ρίψη μεγάλου αριθμού κροτίδων και άλλων εκρηκτικών αντικειμένων. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές στις κερκίδες. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια».

@Photo credits: kerkida.net
 

Τελευταία Νέα