Ιγκόρ Βιντάλ στο Gazzetta για την τραγωδία στην Ινδονησία: «Με τάγκαραν σε posts με νεκρούς ενώ εγώ ήμουν ασφαλής»

Ιγκόρ Βιντάλ στο Gazzetta για την τραγωδία στην Ινδονησία: «Με τάγκαραν σε posts με νεκρούς ενώ εγώ ήμουν ασφαλής»

bet365

Ο πρώην άσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Ιγκόρ Βιντάλ, που πλέον αγωνίζεται στην Περσέμπαγια, μίλησε στο Gazzetta για το ματς που προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες παγκοσμίως με τουλάχιστον 174 νεκρούς. Η εισβολή, τα πέντε κρίσιμα λεπτά, οι πέτρες στο θωρακισμένο όχημα και τα ταγκαρίσματα σε φωτογραφίες με νεκρούς.

Τραγικές στιγμές βιώνουν το ποδόσφαιρο και η κοινωνία της Ινδονησίας, τουλάχιστον 174 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα Αρεμά - Περσέμπαγια. Ενα ντέρμπι που πήραν για πρώτη φορά οι φιλοξενούμενοι ύστερα από 23 χρόνια.

Ο Ιγκόρ Βιντάλ, ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα και της Αναγέννησης Καρδίτσας, μίλησε στο Gazzetta για τα όσα βίωσε ενώ μας έστειλε και video μέσα από το θωρακισμένο όχημα που μετέφερε εκείνον και τους συμπαίκτες του στα σπίτια τους. Τελικά, έφτασαν άπαντες στον προορισμό τους στις 2 τα ξημερώματα.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος είχε και ασίστ στο 0-2, στάθηκε στην πρωτοφανή αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων και μας μιλάει για τον τρόμο που ένιωσε όταν έσπασε το τζάμι του οχήματος που τους οδηγούσε μακριά από την τραγωδία.

«Την ώρα που εγώ ήμουν ασφαλής, οπαδοί της Περσέμπαγια με τάγκαραν σε ποσταρίσματα με νεκρούς μέσα από το γήπεδο», λέει χαρακτηριστικά.

Πώς ξεκίνησαν όλα; Ποιες είναι οι πρώτες εικόνες που έχεις στο μυαλό σου;

«Πρώτα απ' όλα το Περσέμπαγια-Αρέμα είναι το πιο μισητό ντέρμπι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Νικήσαμε το ματς, η Περσέμπαγια είχε να επικρατήσει στη Μαλάνγκ, στην έδρα της Αρεμα εδώ και 23 χρόνια.

Ύστερα από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, οι φίλοι της Αρέμα μπήκαν πραγματικά πολύ γρήγορα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τους είδα να τρέχουν κατευθείαν προς τη φυσούνα και τα αποδυτήρια».

Περιμένατε να συμβεί κάτι τέτοιο;

«Εμείς, οι παίκτες της Περσέμπαγια, γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα πολύ έντονο ντέρμπι λόγω αυτής της αντιπαλότητας. Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά ώστε να ανταπεξέλθουμε στην ένταση και στις απειλές. Όμως, γνωρίζαμε επίσης πως αν νικούσαμε θα ήταν ένας λόγος για να εισβάλει το πλήθος στον αγωνιστικό χώρο».

Φοβήθηκες κατά τη διάρκεια του ματς;

«Όχι, πραγματικά το διασκέδασα. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν έντονη, αλλά φανταστική. Πριν φυσικά συμβεί αυτή η τρομερή τραγωδία».

Ποια είναι η χειρότερη εικόνα που είδες ή κάτι άσχημο που άκουσες;

«Όταν ήμασταν μέσα στο θωρακισμένο όχημα των Αρχών που μας μετέφερε από το γήπεδο, οι οπαδοί της Αρέμα ήταν πολύ εξαγριωμένοι. Είχαν πολύ μίσος. Πετούσαν χιλιάδες πράγματα στο όχημα. Δόξα τω Θεώ ήμασταν ασφαλείς μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο. Όμως, πολλοί οπαδοί της Περσέμπαγια είχαν αρχίσει να με ταγκάρουν σε ποσταρίσματα με φωτογραφίες από νεκρούς ανθρώπους μέσα στο γήπεδο και αυτό με τελείωσε συναισθηματικά. Με άδειασε εντελώς.

Το video που σου στέλνω είναι μέσα από το θωρακισμένο όχημα. Όταν έσπασαν το τζάμι, πραγματικά τρόμαξα. Τελικά, πήγαμε όλοι μας σπίτι μας ασφαλείς στις 2 τα ξημερώματα με πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη να μας φυλάει. Υπήρχε πολλή ένταση σε όλους τους παίκτες».

Διαβάζουμε ότι η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών και αυτό προκάλεσε το θάνατο αρκετών οπαδών από ασφυξία. Γνωρίζεις τι ακριβώς συνέβη;

«Δεν ξέρω πώς να απαντήσω σ' αυτήν την ερώτηση ακόμη. Όμως, κάποιοι αστυνομικοί είναι νεκροί επίσης. Από τις εικόνες και τα videos φαίνεται ότι οι Αστυνομικοί δεν είχαν άλλη επιλογή. Όμως, δεν μπορώ να πω τίποτα. Δεν γίνεται να πάρω θέση για κάτι τέτοιο. Όταν συνέβησαν όλα αυτά μέσα στο γήπεδο ήμουν ήδη μέσα στο θωρακισμένο όχημα έξω από το γήπεδο. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, αφήσαμε πίσω μας πολλά πράγματά μας».

Είχες ασίστ στο 0-2. Σε εκείνο το σημείο ένιωσες ότι αυτό το γκολ μπορεί να προκαλέσει κάτι τόσο δυσάρεστο;

«Μετά το δεύτερο γκολ μας, επικράτησε η απόλυτη σιωπή στο γήπεδο. Καταλάβαινες ότι οι οπαδοί της Αρέμα ήταν πολύ συντετριμμένοι. Δεν το πίστευαν».

Photo Credits: Getty

 

Τελευταία Νέα