Άνδρας είπε στην κοπέλα του ότι είναι ποδοσφαιριστής της Λεβάντε για να του δανείσει 7.500 ευρώ

Newsroom
Άνδρας είπε στην κοπέλα του ότι είναι ποδοσφαιριστής της Λεβάντε για να του δανείσει 7.500 ευρώ

bet365

Ο κατηγορούμενος εξαπάτησε την κοπέλα του πείθοντάς την ότι ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ότι είχε συμβόλαιο με τη Λεβάντε για να του δώσει 7.500 ευρώ.

Το Τέταρτο Τμήμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Βαλένθια καταδίκασε έναν άνδρα σε δύο χρόνια φυλάκιση για απάτη επειδή έπεισε τη φίλη του ότι ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και είχε συμβόλαιο με τη Λεβάντε για να του δώσει 7.500 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος πρέπει να επιστρέψει το ποσό αυτό στο θύμα, στο οποίο έδειξε πλαστό συμβόλαιο εργασίας και τραπεζικό αντίγραφο. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος αθωώθηκε για το αδίκημα της πλαστογραφίας εμπορικού εγγράφου, επειδή οι δικαστές κατάλαβαν ότι τα εν λόγω έγγραφα δεν κυκλοφόρησαν στο νομικό πεδίο.

Κατάδικος και θύμα γνωρίστηκαν τον Ιούνιο του 2017 μέσω ενός κοινωνικού δικτύου και, μετά από αρκετές συζητήσεις, ξεκίνησαν μια ρομαντική σχέση. Λίγο μετά ο άνδρας, που ζούσε στη Λας Πάλμας, μετακόμισε για να ζήσει στο σπίτι της κοπέλας του, σε δήμο της επαρχίας της Βαλένθια.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, που δημοσιοποιήθηκε αυτήν την Τρίτη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κοινότητας της Βαλένθια, μεταξύ των μηνών Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2017, ο καταδικασθείς προσποιήθηκε ότι ήταν φερέγγυος και είπε στο θύμα ότι είχε δουλειές στη Μαρμπέγια, ότι ζούσε σε μια πολυτελή έπαυλη κι ότι ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και είχε τραπεζικές καταθέσεις με μεγάλα χρηματικά ποσά στην Ανδόρα και στην Ισπανία.

Για να δημιουργήσει αυτή την εμφάνιση, ο άνδρας έδωσε στο θύμα ένα αντίγραφο ενός πλαστού εγγράφου που ονομάζεται «Σύμβαση επαγγελματικού ποδοσφαίρου με τη Λεβάντε», το οποίο περιείχε τα προσωπικά του δεδομένα και μια τραπεζική απόδειξη, επίσης ψευδή, με υπόλοιπο άνω των 96.000 ευρώ.

Με τη δικαιολογία της έλλειψης ρευστότητας, επειδή είχε αποταμιεύσεις ορισμένου χρόνου στην τράπεζα, ο κρατούμενος ζήτησε από το θύμα χρήματα, έως και 7.500 ευρώ, μοιρασμένα σε διάφορα ποσά, με τη δέσμευση να τα επιστρέψει.

 

Τελευταία Νέα