Οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη δεν έχουν δεχθεί γκολ με τον Χίγκλερ διαιτητή και δεν έχουν βάλει με τον Μπουκέ!

Newsroom
 Οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη δεν έχουν δεχθεί γκολ με τον Χίγκλερ διαιτητή και δεν έχουν βάλει με τον Μπουκέ!

bet365

Τόσο ο Ντένις Χίγκλερ που θα σφυρίξει το Μακάμπι-Αρης όσο και ο Ρούντι Μπουκέ του Σπάρτα-Παναθηναϊκός είναι ιδιαίτερα «γνώριμοι» των ελληνικών ομάδων, αφού ο πρώτος έχει διευθύνει και ματς της Super League. «Μοιρασμένη» η προϊστορία του Βίσερ που ορίστηκε στο ματς του Ολυμπιακού.

Εγιναν σήμερα (29/7) γνωστοί οι διαιτητές των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά ματς της επόμενης εβδομάδας, όπου στο Conference ο Ρούντι Μπουκέ από τη Γαλλία θα διευθύνει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στην Τσεχία με τη Σλάβια Πράγας και ο Ντένις Χίγκλερ από την Ολλανδία εκείνη του Αρη με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Η πρώτη «γνωριμία» του Γάλλου ρέφερι με ελληνικό σύλλογο ήταν τον Φλεβάρη του 2017 και το 0-0 του Ολυμπιακού με την Οσμανλισπόρ που διεύθυνε τότε. Χωρίς σκορ έληξε και το επόμενο «δικό» μας παιχνίδι του που ήταν το Σπαρτάκ Μόσχας-ΠΑΟΚ το 2018, ενώ τον Οκτώβριο του 2020 ήταν «άρχοντας» στην ήττα με 3-0 που γνώρισε η ΑΕΚ από την Μπράγκα. Ετσι ομάδα μας σε επίπεδο ανδρών δεν έχει σκοράρει με εκείνον διαιτητή, αφού το 2011 και το 2013 σφύριξε τα ματς της Εθνικής μας Ελπίδων με Γερμανία (4-5) και Σουηδία (5-1) αντίστοιχα.


Ο Ολλανδός από την πλευρά του έχει παίξει και στη Super League, καθώς τον Απρίλιο του 2021 ήταν στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1 και την περασμένη σεζόν στο Βόλος-Παναθηναϊκός 3-1. Σε διοργανώσεις της UEFA μας έπαιξε πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2019 στο Κραϊόβα-ΑΕΚ 0-2 και πέρσι στο Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ 0-0, ενώ ο 37χρονος σφύριξε και το Ελλάδα-Μολδαβία 2-0 για το Nations League του 2020. Παράλληλα το 2019 ήταν «άρχοντας» στην ήττα των Ελπίδων από την αντίστοιχη της Γερμανίας, αλλά με εκείνον σε επίπεδο «μεγάλων» - συλλογικό και Εθνικό – οι ελληνικές ομάδες διατηρούν το μηδέν παθητικό.

Στο Europa «άρχοντας» του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας θα είναι ο Λόρενς Βίσερ από το Βέλγιο και με τον 33χρονο έχουμε «μοιρασμένη» προϊστορία ως ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Αρχικά η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από τη Λέστερ στην Αγγλία το 2020, όμως πέρσι ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη Μίντιλαντ στην Τούμπα με 2-1.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα