Βέρα Πάου: Η Ολλανδή προπονήτρια κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού τρεις φορές

Newsroom
Βέρα Πάου: Η Ολλανδή προπονήτρια κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού τρεις φορές

bet365

Η Ολλανδή Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιρλανδίας, Βέρα Πάου, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τρεις διαφορετικούς άνδρες κατά τη διάρκεια της καριέρας της. 

Εδώ και πολλά χρόνια η Βέρα Πάου δεν μπορούσε να μιλήσει. Δεν ήταν έτοιμη να κάνει γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας της κακοποιήθηκε σεξουαλικά τρεις φορές από τρεις διαφορετικούς άνδρες που υπηρετούσαν το ολλανδικό ποδόσφαιρο.

Σε τιτίβισμά της, η Πάου περιγράφει τον εφιάλτη όπως τον βίωνε για τόσα χρόνια. Όχι, όμως, πια. Σήμερα είναι απελευθερωμένη. Τίποτα δεν μπορεί να σβήσει, ωστόσο, την κόλαση που έζησε αλλά τουλάχιστον τώρα όλοι ξέρουν. Κι οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν.

Αναλυτικά όσα είπε η Βέρα Πάου:

«Επί 35 χρόνια το κρατούσα μυστικό από τον υπόλοιπο κόσμο, από την οικογένειά μου, από τις συμπαίκτριες και τις παίκτριες μου. Ακόμη και οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι δεν γνωρίζουν για αυτόν τον βιασμό, που διέπραξε ένας σημαντικός αξιωματούχος του ποδοσφαίρου όταν ήμουν νεαρή παίκτρια. Αργότερα, έγινα στόχος ακόμη δύο επιθέσεων από άλλους άνδρες. Και οι τρεις, εργάζονταν στο ολλανδικό ποδόσφαιρο.

Μόνο όσοι εμπιστεύομαι γνώριζαν, την συστηματική σεξουαλική κακοποίηση, την κατάχρηση εξουσίας, τον εκφοβισμό και την απομόνωση που αντιμετώπισα ως παίκτρια και προπονήτρια στο ολλανδικό ποδόσφαιρο.

Τα τελευταία χρόνια, προσπάθησα να διασφαλίσω ότι αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί με δίκαιο τρόπο από τις ολλανδικές ποδοσφαιρικές αρχές, αλλά χωρίς επιτυχία. Μερικοί άνθρωποι προτίμησαν να μην δημοσιοποιήσουν αυτόν τον βιασμό και την σεξουαλική επίθεση, αντί να με υποστηρίξουν. Έπρεπε να μιλήσω για αυτήν την ιστορία. Δεν μπορώ πλέον να σιωπήσω».

«Απαράδεκτο γεγονός»

Η Ολλανδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αντέδρασε μετά τις αποκαλύψεις χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η Πάου «δεν μπορούσε να απολαύσει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον».

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας της χώρας δηλώνουν συγκλονισμένοι και πως η υπόθεση εξετάζεται από ανεξάρτητο αρμόδιο όργανο, ώστε να πληρώσουν για τις πράξεις τους οι υπεύθυνοι.

Photo Credits: Getty

 

Τελευταία Νέα