Βαλερένγκα: Οι οπαδοί άναψαν καπνογόνα στα χρώματα του ουράνιου τόξου μετά τη φονική επίθεση σε γκέι μπαρ στο Όσλο (vid)

Newsroom
Βαλερένγκα: Οι οπαδοί άναψαν καπνογόνα στα χρώματα του ουράνιου τόξου μετά τη φονική επίθεση σε γκέι μπαρ στο Όσλο (vid)

bet365

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου έβαψαν την εξέδρα με καπνογόνα οι οπαδοί της Βαλερένγκα, τιμώντας έτσι τα θύματα της επίθεσης σε γκέι μπαρ στο Όσλο που σκόρπισε το πένθος στη Νορβηγία.

Το Όσλο και η Νορβηγία πενθούν μετά τη φονική επίθεση σε γκέι μπαρ στην πρωτεύουσα εν μέσω Pride, η οποία είχε αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 21 να τραυματιστούν, εκ των οποίων οι δέκα σοβαρά.

Με την κοινή γνώμη σε ολόκληρο τον κόσμο σοκαρισμένη από την τραγωδία, σύσσωμη η αθλητική κοινότητα της χώρας δηλώνει τη στήριξή της στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Και μετά τον φόρο τιμής που απέτισε η σταρ της εθνικής Νορβηγίας, Άντα Χέγκερμπεργκ, υψώνοντας το περιβραχιόνιό της το οποίο ήταν στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σειρά πήραν οι οπαδοί της Βαλερένγκα.

Πριν από την έναρξη του αγώνα πρωταθλήματος για την πρώτη κατηγορία κόντρα στην Οντς (0-1), οι φίλοι των γηπεδούχων άναψαν καπνογόνα και χρωμάτισαν ανάλογα την ανατολική εξέδρα του γηπέδου, σε μια δυναμική εικόνα στήριξης κι ένα ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

 

Τελευταία Νέα