Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Ρωσίας Ιγκόρ Ντενίσοφ, καταδικάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Φρίκη, μπορεί να με σκοτώσουν γι' αυτά που λέω»

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Ρωσίας Ιγκόρ Ντενίσοφ, καταδικάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Φρίκη, μπορεί να με σκοτώσουν γι' αυτά που λέω»

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Ρωσίας Ιγκόρ Ντενίσοφ, καταδικάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Φρίκη, μπορεί να με σκοτώσουν γι' αυτά που λέω»

bet365

Ο άλλοτε κάπτεν της εθνικής Ρωσίας και της Ζενίτ, Ιγκόρ Ντενίσοβ, βρήκε το θάρρος και καταδίκασε δημόσια τον πόλεμο της χώρας του στην Ουκρανία, αψηφώντας τον κίνδυνο, όπως λέει, να φυλακιστεί ή ακόμα και να σκοτωθεί για τις δηλώσεις του.

Ανοιχτά κατά του πολέμου στην Ουκρανία τάχθηκε ο παλαίμαχος μέσος της εθνικής Ρωσίας και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ιγκόρ Ντενίσοβ. Σε μία αποκαλυπτική του συνέντευξη 45 λεπτών στον δημοσιογράφο, Νομπέλ Αρουσταμιάν, ο άλλοτε κάπτεν της «Αρκούδας» καταδίκασε τις εχθροπραξίες που υποκινεί η χώρα του και δήλωσε πως πως κινδυνεύει να τον φυλακίσουν ή να τον σκοτώσουν για τα λόγια του.

Ο 38χρονος πλέον Ντενίσοβ, 54 φορές διεθνής με τη Ρωσία, ανέφερε, μάλιστα, πως λίγες μέρες μετά τη ρωσική εισβολή, είχε στείλει επιστολή στον Βλάντιμιρ Πούτιν ικετεύοντάς τον να λήξει τον πόλεμο και όντας διατεθειμένος να γονατίσει μπροστά του, αφού «είχα χάσει κάθε ίχνος περηφάνιας με αυτή την κατάσταση».

«Σχεδόν έχασα τον ύπνο μου όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Δεν είμαι υπέρ του να σκοτώνονται άνθρωποιΑυτά που συμβαίνουν είναι καταστροφή. Η απόλυτη φρίκη. Δεν ξέρω, ίσως φυλακιστώ ή με σκοτώσουν για αυτά τα λόγια, αλλά λέω τα πράγματα όπως είναι»

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ντενίσοβ χαρακτήρισε ολόσωστη την απόφαση της UEFA να αποκλείσει τις ρωσικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ενθάρρυνε τις ισχυρότερες κυρώσεις ώστε να υποχρεωθεί η ρωσική κυβέρνηση να σταματήσει τον πόλεμο.

«Δεν γίνεται όλοι οι Ρώσοι πολίτες να επικοινωνήσουμε την οπτική μας στην κυβέρνηση. Είμαι απολύτως πεπεισμένος πως αυτό που συμβαίνει είναι λάθος, αλλά δεν το λέω, εκτός από σήμερα. Δεν μπορώ να πείσω όμως την ίδια μου την αδερφή. Αν δεν μπορεί μια οικογένεια να συμφωνήσει ως προς το τι είναι λάθος και τι σωστό, πώς θα επηρεάσουμε τις υπόλοιπες οικογένειες; Ίσως κάτι αλλάξει αν το θελήσουν και τα 140 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στη χώρα. Πώς θα γίνει αυτό; Αν κλείσουν την τηλεόραση»

Οι δηλώσεις του Ντενίσοβ αποτελούν σπάνιο δείγμα δημόσιας κατακραυγής από Ρώσους για τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά όχι και οι μοναδικές στις τάξεις των διεθνών ποδοσφαιριστών. Ο παίκτης της Ντιναμό Μόσχας, Φιόντορ Σμολόβ είχε αναρτήσει στο Instagram μια φωτογραφία με το μήνυμα «Όχι στον πόλεμο», ενώ το ίδιο έκανε και ο φορ της Σπαρτάκ Μόσχας, Αλεξάντερ Σομπόλεβ, πριν ωστόσο κατεβάσει την ανάρτηση λίγο αργότερα.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα