«Γκολ στη Φτώχεια»: Η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Newsroom
«Γκολ στη Φτώχεια»: Η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου

bet365

Σε γήπεδο ποδοσφαίρου μεταμορφώθηκε η πλατεία Συντάγματος το Σάββατο (16/04) προκειμένου να φιλοξενήσει ένα αληθινά ξεχωριστό τουρνουά

«Γκολ στη φτώχεια» έβαλαν ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς και άλλοι γενικοί γραμματείς της ελληνικής κυβέρνησης το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σύνταγμα, στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε από το περιοδικό δρόμου «σχεδία» για τη συμπλήρωση των 15 χρόνων ζωής (2007-2022) της Εθνικής Αστέγων, η οποία από την ίδρυσή της έως και σήμερα προωθεί μηνύματα συνεργασίας, αλληλεγγύης και αποδοχής μεταξύ των ανθρώπων.

13

Οι Γενικοί Γραμματείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργου Σταμάτη, να συμμετάσχουν στο ξεχωριστό τουρνουά ποδοσφαίρου και να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων. Εκτός από τον κ. Μαυρωτά με την ομάδα των γενικών γραμματέων αγωνίστηκαν οι Αλεξάνδρα Σδούκου, γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και ο Ηρακλής Μοσκώφ, ειδικός γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

2352

Εκτός από την Εθνική Αστέγων στο τουρνουά συμμετείχαν ακόμη η Ομάδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, η ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ TARGET SPORT CLUB, αποτελούμενη και από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, ActionAid, Athens Comics Library, Solidarity Now, The Home Project (αντίπαλος της ομάδας των γενικών γραμματέων), το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων κ.α.

3

Σε δήλωσή του ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε: «Συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία της «Σχεδίας» που κάνει πολύ σημαντική και ουσιαστική δουλειά. Εκτός από μετάλλια και πρωταθλήματα τον αθλητισμό πρέπει να τον βλέπουμε και ως ένα σημαντικό όχημα ενσωμάτωσης, συμπερίληψης, ισότητας και άρσης των διακρίσεων που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία να ξεπεράσει στερεότυπα».

ψ

5

4

 

Τελευταία Νέα