Ζιντσένκο: «Η χώρα μου ανήκει στους Ουκρανούς και κανείς δεν μπορεί να την οικειοποιηθεί»

Νίκος Κικίδης
Ζιντσένκο: «Η χώρα μου ανήκει στους Ουκρανούς και κανείς δεν μπορεί να την οικειοποιηθεί»

bet365

Το δικό του μήνυμα για το ουκρανικό έστειλε ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, ο οποίος κατέστησε σαφές πως τα εδάφη της Ουκρανίας ανήκουν στο λαό της!

Ιαχές πολέμου ακούγονται πλέον στα σύνορα της Ουκρανίας μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ από πλευράς του προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Μια εξέλιξη που έχει θέσει επί ποδός ολόκληρο τον πλανήτη, μιας και τα σενάρια για ρωσική εισβολή σε ουκρανικό έδαφος εμφανίζονται πλέον πιο πιθανά από ποτέ! Και φυσικά ένα τέτοιο ζήτημα δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον αθλητικό κόσμο, με πολλούς Ουκρανούς ποδοσφαιριστές να παίρνουν θέση και να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας τους.

Ένας εξ αυτών μάλιστα ήταν και ο αριστερός μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, ο οποίος δεν μπορούσε να μείνει ατάραχος από τις εξελίξεις και κατέστησε σαφές πως ο λαός της Ουκρανίας δεν πρόκειται να παραχωρήσει απολύτως τίποτα στους Ρώσους!

«Ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος ανησυχεί για την κατάσταση στη χώρα μου. Εγώ δεν μπορώ να μείνω πίσω και να μην καταθέσω την άποψή μου. Σε αυτή τη φωτογραφία είναι η χώρα μου, αυτή που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Η χώρα της οποίας τα χρώματα υπερασπίζομαι στη διεθνή αθλητική σκηνή. Η χώρα που προσπαθούμε να δοξάσουμε και να εξελίξουμε. Η χώρα της οποίας τα σύνορα πρέπει να παραμείνουν ανέπαφα. Η χώρα μου ανήκει στους Ουκρανούς και ουδείς θα μπορέσει ποτέ να την οικειοποιηθεί. Δεν θα παραχωρήσουμε τίποτα. Δόξα στην Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Instagram.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα