Γήπεδο - κορονοϊός: To 50% της διαθέσιμης χωρητικότητας στις εξέδρες και οι μάσκες

Newsroom
Γήπεδο - κορονοϊός: To 50% της διαθέσιμης χωρητικότητας στις εξέδρες και οι μάσκες

bet365

Η 19η του Φλεβάρη σήμανε και την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, με το ΦΕΚ να επισημοποιεί την αύξηση της διαθέσιμης χωρητικότητας στα γήπεδα, τις λεπτομέρειες για τους ανήλικους αλλά και τη χρήση μάσκας.

Το Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης αναφέρει μεταξύ άλλων για «τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00»:

«Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα έως 50% της χωρητικότητας:

- Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο θεατές, σύμφωνα με τις παρ 2.3 του άρθρου 9 και έως πέντε τοις εκατό 5% του επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανήλικους.

Οι ανήλικοι εισέρχονται με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (pcr ή rapid test) σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9, ή με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

- Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής στο γήπεδο».

 

Τελευταία Νέα