Ξεκίνησε το πρώτο επαγγελματικό γυναικείο πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία με απαγόρευση φιλάθλων

Κώστας Τόπας
Ξεκίνησε το πρώτο επαγγελματικό γυναικείο πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία με απαγόρευση φιλάθλων

bet365

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε και επίσημα την «γέννηση» του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος γυναικών το οποίο έκανε σέντρα την Δευτέρα (22/11).

Αποτελεί αναμφίβολα μια ιστορικού βεληνεκούς είδηση για τον αραβικό κόσμο. Για πρώτη φορά ποτέ, οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας έχουν πλέον επίσημο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, κάτι το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην χώρα.

Ο εναρκτήριος αγώνας αυτής της διοργάνωσης, που σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες αντιμετώπισαν δεκαετίες απαγορεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του αθλητισμού και της παρακολούθησης αγώνων ποδοσφαίρου, ήταν μεταξύ της Etihad al Riyad και της Al Seham al Zarqá.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Το περίεργο όμως της υπόθεσης είναι ότι παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε την έναρξη του γυναικείου πρωταθλήματος ως ένα μεγάλο βήμα και ως μέρος των προσπαθειών της σαουδαραβικής μοναρχίας να προβάλει μια εικόνα ανοιχτού χαρακτήρα στο εξωτερικό, δεν είναι δυνατή η είσοδος σε φιλάθλους και Μέσα στο γήπεδο.

Το μόνο που μπόρεσε να μάθει ο κόσμος για το εν λόγω ματς ήταν μέσα από το tweet της Ομοσπονδίας το οποίο ανέφερε ότι: «Τέλος παιχνιδιού: Etihad al Riyad και της Al Seham al Zarqá αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 και μοιράζονται βαθμούς».

@Photo credits: Arab News
 

Τελευταία Νέα