Χρήστος Αλεξίου: Η ιστορία του χρυσού σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας Κ17

Χρήστος Αλεξίου: Η ιστορία του χρυσού σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας Κ17

Γιώργος Μανταίος
Χρήστος Αλεξίου: Η ιστορία του χρυσού σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας Κ17

bet365

To Gazzetta γράφει για τον Χρήστο Αλεξίου ο οποίος με δικό του γκολ έστειλε την Εθνική Ελλάδας K17 στο Euro. Πώς πήγε στην Ίντερ, γιατί δεν είχε personal coach και πως κατάφερε να είναι αριστούχος μαθητής.

«Όση προπόνηση κι αν κάνει το παιδί με την ομάδα του, αν δεν δουλέψει μόνο του, δεν πάει μπροστά... ».

«Είναι ταλεντάρα ο μικρός. Φυσικά έχει μείνει πίσω στο σχολείο, δεν γίνεται να είναι καλός σε όλα...»

Συνηθισμένα «αποφθέγματα» που ακούγονται κυρίως από γονείς με παιδιά στις ακαδημίες, τα οποία παρουσιάζουν αξιόλογη προοπτική. Θα μπορούσαν –οι γονείς- να χαρακτηριστούν ως boomers του σύγχρονου ποδοσφαίρου και των τμημάτων υποδομής! Και αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές που τα καταφέρνουν μια χαρά χωρίς τη δική τους καφενειακού τύπου «φιλοσοφία». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Χρήστος Αλεξίου, ο 16χρονος σέντερ μπακ που από τον Αύγουστο ανήκει στην Ίντερ και χθες πέτυχε το νικητήριο γκολ της εθνικής U17 επί της Γαλλίας.

Το story της σπουδαίας αυτής μεταγραφής διαφέρει απ΄όσα εξιστορούμε συνήθως σ΄αυτήν εδώ τη διαδικτυακή «συχνότητα». Ο Χρήστος ούτε θυσίασε τα πάντα για να φτάσει στην Ιντερ –πώς να προλάβαινε άλλωστε, αφού τον Ιούνιο (30/6/2005) έκλεισε τα 16- ούτε πίεσε στα άκρα το νεανικό κορμί του με συνεχή personal, ενδυναμώσεις και ό,τι άλλο αναγκάζονται να κάνουν παιδιά της ηλικίας του, γιατί δήθεν «δεν αρκεί η προπόνηση». Μεγάλο θέμα αυτό των εξτρά ατομικών προπονήσεων, με το οποίο θα ασχοληθούμε αναλυτικά στο μέλλον. Ας μείνουμε, για τώρα, στον Χρήστο Αλεξίου...

Ήταν βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Κ15 του Ατρόμητου που έφτασε στον τελικό του αντίστοιχου πρωταθλήματος του 2020 και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια στον 1,5 χρόνο των lockdown και των περιορισμών, πήγαινε μαζί με τον πατέρα του και τον αδελφό του (μέλος της Κ16 του Ατρόμητου) στο γήπεδο της γειτονιάς και έκανε το πρόγραμμά που του είχε δώσει ο προπονητής της ομάδας του, χωρίς την παρέμβαση άλλων «ειδικών». Γαλατσιώτης με καταγωγή από την Εύβοια, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Απόλλωνα και το 2018 σε ηλικία 13 ετών μεταπήδησε στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο. Ήταν πάντα αριστερός στόπερ, σύντομα «πέταξε μπόι» και σήμερα... τεντώνεται στο 1.86μ. γεγονός που σημαίνει ότι τα χαρακτηριστικά του είναι ό,τι πρέπει για τη θέση του. Είχε κληθεί στην εθνική Παίδων και συμμετείχε σε τουρνουά στη Βουλγαρία τον Σεπτέμβριο του 2019, το μοναδικό ταξίδι της ζωής του στο εξωτερικό μέχρι τον Αύγουστο του 2021!

Ένα μήνα πριν, τον Ιούλιο, ο Αλεξίου ήταν ανάμεσα στα παιδιά που ο Γιώργος Κορακάκης είχε ανεβάσει χωρίς δεύτερη σκέψη στην Κ19, παρότι ήταν τρία χρόνια κάτω από το ηλικιακό όριο της κατηγορίας! Γεννημένος στις 30 Ιουνίου του 2005, ο αριστεροπόδαρος στόπερ είχε συμπαίκτες του 2002, του 2003 και του 2004! Οι πρώτες συναντήσεις έγιναν στο Περιστέρι και η αποστολή θα αναχωρούσε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Ελατοχώρι. Τότε, όμως, ακούστηκε ένα «μπουμ» και η οικογένεια Αλεξίου ενημερώθηκε ότι ο μικρός δεν θα πάει στο πανέμορφο ορεινό χωριό της Πιερίας, αλλά στην παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας, στο Μιλάνο αφού η Ίντερ αποφάσισε να τον εντάξει στις δικές της ακαδημίες!

Ας γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω, τον Οκτώβριο του 2020. Τότε, ο Ατρόμητος αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ σε ματς του πρωταθλήματος Κ17. Τα video από τις αναμετρήσεις εκείνες έφτασαν στα χέρια των ανθρώπων της Ίντερ με τρόπο απλό και άμεσο καθώς τη διαμεσολάβηση είχε αναλάβει η Sports Connection του Αντώνη Αποστολόπουλου. Το δύσκολο ήταν να διατηρηθεί το ενδιαφέρον ζωντανό, καθώς αμέσως μετά άρχισε το δεύτερο και πιο μακροσκελές lockdown. Η Ίντερ όμως είχε ήδη «κλειδώσει» πάνω στον παίκτη και το μόνο που περίμενε ήταν να συμπληρώσει το ηλικιακό όριο εκείνο που του επιτρέπει να πραγματοποιήσει διεθνή μεταγραφή.

Πράγματι, από την 1η Ιουλίου 2021, όταν ο Αλεξίου ήταν 16 ετών και μίας ημέρας, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να κλείσει το deal. Η συμφωνία δανεισμού ανάμεσα σε Ατρόμητο και Ίντερ, μπορεί να κάνει τον Αλεξίου τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή κάτω των 18 ετών, αφού εάν ενεργοποιηθεί η ρήτρα αγοράς το καλοκαίρι του 2022 και στη συνέχεια πιάσει τα bonus (συμμετοχών, υπογραφής συμβολαίου κλπ) οι Περιστεριώτες θα βάλουν στα ταμεία τους 1.250.000 ευρώ, κρατώντας παράλληλα το 10% σε πιθανή μεταπώληση!

Έτσι, ο 16χρονος αντί να πάει στο Ελατοχώρι, βρέθηκε στο Μιλάνο στις 16 Αυγούστου 2021 όπου υπέγραψε στους «νερατζούρι» και έκτοτε είναι μόνιμος κάτοικος Ιταλίας. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του πριν από λίγες ημέρες «ομολόγησε» ότι το πρώτο «σοκ» το έπαθε με τις εγκαταστάσεις και τους ξενώνες των ακαδημιών της Ίντερ. Το πρόγραμμά του είναι γεμάτο καθώς η ημέρα ξεκινάει με μαθήματα ιταλικών, μετά προπόνηση και επιστροφή στους ξενώνες για διάβασμα. Η χαλάρωση έρχεται προς το βράδυ, στο playroom παρέα με τους συμπαίκτες του για video gaming, πινγκ πονγκ, ξύλινο ποδοσφαιράκι, Netfix. Βόλτες περιορισμένες, αφού ακολουθείται επαγγελματικό πρωτόκολλο.

Αφήσαμε για το τέλος το θέμα του σχολείου. Με ιδιαίτερα μαθήματα κάθε πρωί (μετά τα ιταλικά) συνεχίζει κανονικά εφέτος τη B΄ λυκείου, έχοντας ως στόχο την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δηλαδή συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, αφού στην Ελλάδα ήταν μαθητής του 19. Γιατί, όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα, ένα παιδί μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του χωρίς «εκπτώσεις» σε άλλες πολύ σημαντικές πτυχές της ζωής του. Ήδη το βιογραφικό του «βάρυνε» από το γκολ εναντίον των «τρικολόρ» στο διεθνές ντεμπούτο του σε διοργάνωση της UEFA. Το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα