Ο Χανς Θορ Χάντορσον κάποτε έπιανε πέναλτι του Μέσι, τώρα σκηνοθετεί ταινίες για τον κινηματογράφο

Ο Χανς Θορ Χάντορσον κάποτε έπιανε πέναλτι του Μέσι, τώρα σκηνοθετεί ταινίες για τον κινηματογράφο

Newsroom
Ο Χανς Θορ Χάντορσον κάποτε έπιανε πέναλτι του Μέσι, τώρα σκηνοθετεί ταινίες για τον κινηματογράφο

bet365

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Ισλανδίας Χανς Θορ Χάντορσον εξακολουθεί να φορά γάντια, αλλά δεν αφήνει την αγάπη του στην οθόνη του σινεμά.

Ο Χανς Θορ Χάντορσον θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή πηγή για ένα ντοκιμαντέρ. Ή ακόμη και ταινία.

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Ισλανδίας, είχε σταματήσει νωρίς το ποδόσφαιρο, στα 20 του χρόνια. Αποφάσισε να επιστρέψει ωστόσο και στα 28 του έγινε στέλεχος της εθνικής ομάδας, την οποία βοήθησε στο να έχει μια εξαιρετική πορεία στο Euro του 2016, όπου έφτασε ως τα προημιτελικά, αποκλείοντας την Αγγλία.

Ήταν αυτός που βοήθησε να φτάσει η Ισλανδία και στο επόμενο Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Κι εκεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στην επόμενη φάση, παίρνοντας ισοπαλία στην πρεμιέρα από την Αργεντινή, έχοντας αποκρούσει πέναλτι του Μέσι.

«Θα ήταν ένα κακό σενάριο για ταινία. Δεν θα την πίστευαν οι άνθρωποι» αναφέρει ο 37χρονος πλέον Χάντορσον γι’ αυτές τις δύο στιγμές, θεωρώντας πως δεν θα γινόταν και τόσο ενδιαφέρουσα ταινία. Ισως να είναι έτσι, όμως ο ίδιος φρόντισε να βάλει τον εαυτό του στον χώρο του κινηματογράφου με τον ρόλο του… σκηνοθέτη.

Σκηνοθέτης σε LGBTQ+ κωμική περιπέτεια

Πρόσφατα, σκηνοθέτησε και έγραψε το σενάριο μίας ταινίας με τον τίτλο «Cop Secret», μία κωμική περιπέτεια που απευθύνεται και στην LGBTQ+ κοινότητα, η οποία μάλιστα έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ BFI του Λονδίνου πρόσφατα.

Αφίσα ταινίας

Από τα πέντε του ο Χάλντορσον άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην Knattspyrnufelag Reykjavikur, μία από τις πιο ιστορικές ομάδες στο νησί.

Στα 20 του όμως τραυματίστηκε στον ώμο και αποφάσισε να αποσυρθεί για να ασχοληθεί με το πάθος του για τον κινηματογράφο. Μέχρι που έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν πρώην προπονητή.

«Δούλευα ως σκηνοθέτης αποφάσισα να κάνω και τα δύο και να δω ποιο θα με τραβήξει πιο μακριά. Το να παίζεις μεγάλα ματς είναι μοναδικό συναίσθημα, αλλά το να κάθεσαι στο θέατρο και να βλέπεις ένα έργο που έχεις κάνει, είναι το ίδιο έντονο» ανέφερε ο Ισλανδός γκολκίπερ που αγωνίζεται με την φανέλα της Βαλούρ στην πατρίδα του.

«Το 2013 είχα καεί. Δεν ήταν λογικό να είμαι το Νο1 της εθνικής ομάδας και την ίδια στιγμή να εργάζομαι. Οταν κατάφερα να γίνω επαγγελματίας το 2014, ήμουν χαρούμενος που άφησα την κινηματογραφική μου καριέρα. Έπαιξα στο εξωτερικό και μεγάλωσα τα παιδιά μου σε διαφορετικές χώρες» εκμυστηρεύτηκε ο Χάλντορσον που έπαιξε σε Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία και Αζερμπαϊτζάν πριν επιστρέψει στην Ισλανδία το 2019, δίνοντάς του την ευκαιρία να πιάσει και πάλι την καριέρα στην μεγάλη οθόνη, από εκεί που την άφησε.

Σκηνοθέτης και… χωρίς μπάτζετ

Το 2011 έκανε την πρώτη ταινία του, μικρού μήκους, μία ταινία με στοιχεία περιπέτειας και κωμωδίας, με πρωταγωνιστή έναν σημαντικό ηθοποιό της χώρας, τον Ονταν Μπλόνταλ. Ενα χρόνο μετά σκηνοθέτησε το βίντεοκλιπ για το τραγούδι που θα εκπροσωπούσε την Ισλανδία στην Eurovision.

Το 2019 αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά πιο ενεργά, αναγνωρίζοντας πως η καριέρα του στο ποδόσφαιρο πλησιάζει στο τέλος. Δημιούργησε μία ταινία στην διάρκεια της πανδημίας, την οποία ολοκλήρωσε ένα χρόνο μετά με ελάχιστα έξοδα.

«Υπολόγισα ότι το μπάτζετ της ταινία ήταν το αντίστοιχο 0.03% του μπάτζετ από το τελευταίο Fast and Furious. Ισως το τρέιλερ της ταινίας να είχε την ίδια χρηματική αξία με την δική μου ταινία» ανέφερε ο Ισλανδός που αναφερόμενος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, κρατάει δύο μεγάλες στιγμές με την εθνική του ομάδα: την πρόκριση επί της Αγγλίας στα προημιτελικά του Euro το 2016 και το πέναλτι του Μέσι που απέκρουσε.

«Το πέναλτι του Μέσι πιο ψηλά και από τη γέννηση του παιδιού μου»

«Αυτές οι στιγμές είναι τα highlights της καριέρας μου, αλλά και της ζωής μου. Συνήθως λες ότι είναι η γέννηση του παιδιού σου, όμως θα τολμήσω να πω ότι αυτές ήταν πιο ψηλά! Μόνο μην το πείτε πουθενά!» λέει αστειευόμενος ο Ισλανδός τερματοφύλακας.

«Το να παίζουμε στο Ευρωπαϊκό ήταν ότι πιο διασκεδαστικό έχω περάσει. Ηταν σαν να είμαι σε ένα φανταστικό resort με φίλους, τρομερό καιρό και κάθε τέσσερις μέρες παίζαμε και ένα σπουδαίο ματς. Οσον αφορά το πέναλτι του Μέσι στο Μουντιάλ, νομίζω ότι είναι το ονειρικό σενάριο για κάθε τερματοφύλακα. Θυμάμαι όταν πήρα την πρώτη μου κλήση στην εθνική ομάδα, έλεγα ότι θέλω να κάνω τουλάχιστον 50 συμμετοχές. Εκείνο το παιχνίδι ήταν το 50ο της καριέρας μου. Και έπιασα πέναλτι στο Μουντιάλ από τον κορυφαίο του κόσμου. Ήταν σαν να κέρδισα το λαχείο» πρόσθεσε.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα