Ματεράτσι: «Ο Τουράμ δεν έφυγε ποτέ από τον αγωνιστικό χώρο όταν με αποκαλούσαν π@#&ς γιο»

Newsroom
Ματεράτσι: «Ο Τουράμ δεν έφυγε ποτέ από τον αγωνιστικό χώρο όταν με αποκαλούσαν π@#&ς γιο»

bet365

Ο Λιλιάν Τουράμ υπογράμμισε ακόμα μια φορά το πρόβλημα του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο σήμερα, σε τοποθέτησή του σε φεστιβάλ που διοργάνωσε η Gazzetta delo Sport. Η απάντηση που έδωσε ο Μάρκο Ματεράτσι είναι μάλλον αμφιλεγόμενη.

«Οι λευκοί παίκτες δεν πρέπει να παραμένουν σιωπηλοί στη μάχη ενάντια στον ρατσισμό», τόνισε συγκεκριμένα ο Γάλλος δεξιός οπισθοφύλακας.

Και προέτρεψε τους παίκτες και εν γένει τους ανθρώπους να μην σκέφτονται με βάση τα φυλετικά τους χαρακτηριστικά, αλλά απλώς σαν άνθρωποι. «Μην σκέφτεσαι σαν μαύρος, μη σκέφτεσαι σαν λευκός, μην σκέφτεσαι σαν Γάλλος ή Σενεγαλέζος. Σκέψου σαν άνθρωπος. Αν θέλουμε να είμαστε πιο έξυπνοι, αρχίστε να λέτε τα πράγματα όπως είναι. Υπάρχει ρατσισμός, σεξισμός και ομοφοβία στην Ιταλία, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ την Ιταλία, σημαίνει ότι θέλω να αλλάξω πράγματα».

Με τον Μάρκο Ματεράτσι να απαντά τονίζοντας ότι και ο Γάλλος ποτέ δεν αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από τον αγωνιστικό χώρο, όταν οπαδοί έβριζαν χυδαία τον ίδιο και τη μητέρα του.

«Είμαι ενάντια στον ρατσισμό, αλλά ο Τουράμ δεν έφυγε ποτέ από τον αγωνιστικό χώρο όταν τραγουδούσαν “Ματεράτσι π@#$%^ς γιε”. Αυτό είναι διαχωρισμός για τους λευκούς, τους μαύρους κα τους π@#$ς γιους», είπε ο παλαίμαχος

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δυό τους συναντήθηκαν οκτώ φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Πέντε εξ αυτών όταν ο Ιταλός αγωνιζόταν στην Ίντερ και ο Γάλλος στη Γιουβέντους. Δύο όταν ο Ματεράτσι έπαιζε στη Περούτζια και ο Τουράμ στην Πάρμα, και η τελευταία και πιο ιστορική, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

 

Τελευταία Νέα