Κένεθ Ζσερεμέτα: Ο προπονητής που καταγγέλλεται για σεξουαλική κακοποίηση

Κένεθ Ζσερεμέτα: Ο προπονητής που καταγγέλλεται για σεξουαλική κακοποίηση

bet365

Παίκτριες της εθνικής Βενεζουέλας καταγγέλλουν τον άλλοτε προπονητή τους, Κένεθ Ζσερεμέτα για σεξουαλική κακοποίηση. Το ιστορικό επίτευγμα του προπονητή από τον Παναμά κι οι καταγγελίες για... υποσιτισμό!

Μετά την Αμερική, νέο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης έρχεται να κλονίσει τον κόσμο του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, 24 παίκτριες υπογράφουν επίσημη καταγγελία κατά του άλλοτε ομοσπονδιακού προπονητή της χώρας, Κένεθ Ζσεμερέτα, βάσει της οποίας γίνεται λόγος για σεξουαλική κακοποίηση. Όπως αναφέρεται, ο 55χρονος σήμερα προπονητής από τον Παναμά είχε κακοποιήσει μια 14χρονη το 2014.

Οι εν λόγω παίκτριες τονίζουν ότι «αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους», αφού θέλουν να αποφύγουν «καταστάσεις κακοποίησης και σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης».

Στην επιστολή τονίζεται ότι μίας συμπαίκτρια τους είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Ζσερεμέτα στα 14 της το 2014. Σ' ένα σημείο περιγράφουν οι διεθνείς παίκτριες ότι: «ο Ζσερεμέτα ρωτούσε επανειλημμένα για τη σεξουαλικότητά μας και τον σεξουαλικό μας προσανατολισμό. Υπήρχαν περιπτώσεις σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι ενέργειες είχαν σκοπό να μας χειραγωγήσουν και να μας κάνουν να αισθανθούμε ένοχες Οι παίκτες της LGBTI κοινότητας δεχόντουσαν ερωτήσεις συνεχώς για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και η παρενόχληση των ετεροφυλόφιλων (παικτριών) ήταν συνεχής», αναφέρεται επίσης στην επιστολή.

Αξίζει, δε, να πούμε ότι ο Ζσερεμέτα, μετά τη Βενεζουέλα, επέστρεψε στον Παναμά και συνέχισε να προπονεί γυναικείες ομάδες και προς το παρόν δεν έχει απαντήσει στους ισχυρισμούς των παικτριών. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βενεζουέλας επίσης δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

H επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό της κορυφαίας παίκτριας της Βενεζουέλας, Ντέινα Καστεγιάνος, η οποία αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης:

Το ιστορικό επίτευγμα του Ζσερεμέτα κι η απόλυση μετά της καταγγελίες για... υποσιτισμό

Ο Ζσερεμέτα οδήγησε τη Βενεζουέλα στην 4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών το 2014. Δηλαδή, τη χρονιά που - βάσει των καταγγελιών - είχε κακοποιήσει σεξουαλικά μια 14χρονη παίκτρια. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μια εθνική ομάδα της Βενεζουέλας, ανδρική ή γυναικεία έφτασε στα ημιτελικά ενός παγκόσμιου τουρνουά που διοργάνωσε η FIFA.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βενεζουέλας απέλυσε τον Ζσεμερέτα, όταν ήταν στην Κ20, όταν αρκετές παίκτριές του που παραπονέθηκαν για υποσιτισμό κατά τη διάρκεια της σοβαρής οικονομικής κρίσης της χώρας.

Η απόλυσή του συνέβη αφού η ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση σε τουρνουά πέντε ομάδων στην Κολομβία στα τέλη του 2017. Τότε, η ομοσπονδία της Βενεζουέλας δήλωσε τότε ότι η απόφαση οφειλόταν στα άσχημα αποτελέσματα, καθώς η ομάδα τότε ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

 

Τελευταία Νέα