Δικαίωση και «νίκη» του ΠΑΟΚ η αντικατάσταση Φιλόπουλου

Δικαίωση και «νίκη» του ΠΑΟΚ η αντικατάσταση Φιλόπουλου

Σταύρος Σουντουλίδης
Δικαίωση και «νίκη» του ΠΑΟΚ η αντικατάσταση Φιλόπουλου

bet365

Η αντικατάσταση του δικαστή Παναγιώτη Φιλόπουλο στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, από τον πρόεδρο Εφετών Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, αποτελεί μια δικαίωση για τον ΠΑΟΚ.

Την περασμένη Δευτέρα το Εφετείο Αθηνών ενημέρωσε την ΕΠΟ για την αλλαγή του Παναγιώτη Φιλόπουλου με τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν ήρθε… ουρανοκατέβατη, αλλά προέκυψε μετά την παρέμβαση του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, κατά τη διάρκεια της τελευταίας Γ.Σ. της ΕΠΟ, όπου αποφασίστηκε από όλες τις Ενώσεις και τις ΠΑΕ, με εξαίρεση την ΠΑΕ Ολυμπιακός και την ΕΠΣ Ηλείας, να σταλεί προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης αίτημα εξαίρεσης του δικαστή Φιλόπουλου.

«Ο Φιλόπουλος απεφάνθη ως πρόεδρος Εφέσεων ότι δεσμεύεται από το πόρισμα της ΕΕΑ που το έβγαλαν λαμόγια, η ψεκασμένη Μαρούπα, ο κουμπάρος του Αυγενάκη, ένας άνθρωπος που κατηγορείται για δωροδοκία και ένας που παραιτήθηκε έχοντας χτίσει βίλες σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο. Δεν ξέρω κατά πόσο συνδέονται όλα αυτά. Ο ΠΑΟΚ πήγε στο CAS και εκείνο απεφάνθη ότι πρέπει η υπόθεση να γυρίσει στην Επιτροπή Εφέσεων. Βγάλαμε ανακοίνωση κατά του Φιλόπουλου και μεταξύ άλλων ζητήσαμε την παραίτησή του. Προσφύγαμε και στον Άρειο Πάγο. Παραιτήθηκε και σήμερα, βλέπω στο χαρτί το όνομά του να επανέρχεται με ορισμό από την πίσω πόρτα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Παραιτήθηκε και ξεφτιλίστηκε από την απόφαση του CAS. Θέλω να είμαι καλόπιστος και να πω ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε τις λίστες και δεν γνώριζε, όπως και το Εφετείο. Ο ίδιος που παραιτήθηκε, πήρε απόφαση και είπε θα είναι εφέτης δικαστής; Που είπε ότι δεσμεύεται από τις Μαρούπες; Δεν ντράπηκε να βάλει το όνομά του;», είχε υποστηρίξει ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Στη Μικράς Ασίας δεν ξεχνούν την στάση του δικαστή Φιλόπουλου στην πολύκροτη υπόθεση με τη φερόμενη πολυϊδιοκτησία. Μια υπόθεση που ταλαιπώρησε τον σύλλογο, μια υπόθεση για την οποία τελικά ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, από την Εφέσεων (σε δεύτερο χρόνο) και τώρα με την αντικατάσταση του συγκεκριμένου δικαστή από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

«Θεωρώ μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ την συγκεκριμένη εξέλιξη. Συγχαρητήρια στον Μάκη Γκαγκάτση που εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ. Το είδε και το επισήμανε. Ο συγκεκριμένος δικαστής έκανε το λάθος, που μετά ήρθε το CAS να το διορθώσει, να µην µπει στην ουσία της υπόθεσης πέρσι τον Μάρτιο. Παρακαλάγαμε να µπει στην ουσία, ωστόσο εκείνος σαν πρόεδρος προτίμησε να πει ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε τις αποφάσεις της ΕΕΑ. Το CAS είπε πως έγινε κακώς αυτό και το δεύτερο δικαστήριο µε τον κ. Γιαρένη δικαίωσε τον ΠΑΟΚ», σχολίασε ο Τάκης Μπαλτάκος αναφερόμενος στην συγκεκριμένη εξέλιξη.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα