Εθνική γυναικών: Βαριά ήττα με 10-0 από τη Γαλλία, το Νο5 της FIFA

Newsroom
Εθνική γυναικών: Βαριά ήττα με 10-0 από τη Γαλλία, το Νο5 της FIFA

bet365

Η Εθνική γυναικών υπέστη πολύ βαριά ήττα με 10-0 από τη Γαλλία στην Πάτρα σε ματς της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2023.

Ο ομοσπονδιακός Γιώργος Κυριαζής ξεκίνησε τον αγώνα για την Ελλάδα ως εξής: Βλασιάδου, Μήτκου, Γκάτσου, Κακαμπούκη (αρχηγός), Σιδηρά, Μάρκου, Σαρρή, Γιαννακά, Μωραϊτου, Παλαμά και Χαμαλίδου. Η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει με 7-0 από το α' μέρος ενώ στην επανάληψη δέχθηκε και σχετικά νωρίς το 8-0 και ενώ στο 65' οι τελικές των 2 ομάδων ήταν 1-15. Στο 92' η Γαλλία έκανε το 10-0 με εκτέλεση πέναλτι, που ήταν και το τελικό σκορ.

Τέσσερα γκολ σημείωσε για τις Τρικολόρ η εξαιρετική Κατοτό. Την Τρίτη 21/09 (20:00), στο ίδιο γήπεδο, η Εθνική υποδέχεται το Καζακστάν.

Ελλάδα: Βλασιάδου, Μίτκου (46΄ Πατερνά), Γκάτσου, Κακαμπούκη (73΄ Στράντζαλη), Σιδηρά (46΄ Καραπέτσα), Μάρκου, Σαρρή (64΄ Πούλιου), Γιαννακά, Μοραΐτου, Παλαμά και Χαμαλίδου (64΄ Σπυριδωνίδου).

Γαλλία: Πεϊρό-Μανίν, Ρενάρ, Τοράν, Τουνκαρά, Τολετί (46΄ Νταλί), Καρτσαουΐ, Γκεγιορό, Κατοτό (57΄ Μαλάρ), Μαϊρί (69΄ Κελιφί), Ντιανί (58΄ Ασιγί) και Μπιλμπό (46΄ Μπισί).

Η Ελλάδα είναι στον ίδιο όμιλο με Γαλλία, Καζακστάν, Ουαλία, Εσθονία και Σλοβενία. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2023, που θα συνδιοργανωθεί από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, από την ευρωπαϊκή ζώνη θα προκριθούν 11 ομάδες και άλλη μία θα παίξει σε αγώνες μπαράζ με Εθνικές άλλων συνομοσπονδιών.

Απευθείας στην τελική φάση της Ωκεανίας θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής οι επικεφαλής των 9 ευρωπαϊκών ομίλων. Οι επιπλέον 2 θέσεις θα προκύψουν ύστερα από αγώνες πλέι οφ. Τα play offs της ευρωπαϊκής ζώνης θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις. Στην 1η φάση των πλέι οφ θα αναμετρηθούν οι έξι χειρότερες δεύτερες των 9 ομίλων. Οι τρεις νικήτριες εξ αυτών και οι ισάριθμες καλύτερες δεύτερες των άλλων ομίλων θα περάσουν στη 2η φάση των πλέι οφ. Τις δύο ευρωπαϊκές θέσεις θα πάρουν οι νικήτριες των πλέι οφ με τα καλύτερα αποτελέσματα στην προκριματική φάση και στη 2η φάση των πλέι οφ. Η τρίτη νικήτρια της 2ης φάσης θα δώσει αγώνες μπαράζ με Εθνικές ομάδες από άλλες ηπείρους.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα