Η Ιαπωνία δεν θέλει να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων φέτος

Newsroom
Η Ιαπωνία δεν θέλει να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων φέτος

bet365

Λόγω της πανδημίας οι Ιάπωνες δεν θέλουν να πραγματοποιηθεί φέτος το Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, τουλάχιστον φέτος.

Η έξαρση της πανδημίας και ο χαμηλός σε ποσοστό εμβολιασμός στην Ιαπωνία, φέρνει την κυβέρνηση στην απόφαση να αρνηθεί να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων της FIFA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, οι Ιάπωνες είναι αντίθετοι με την φιλοξενία της διοργάνωσης τον προσεχή Δεκέμβριο λόγω «κινδύνου αύξησης του αριθμού μολύνσεων, αλλά και δυσκολία να υπάρξει κέρδος εξαιτίας του πολύ πιθανού περιορισμού στον αριθμό των θεατών, οδήγησαν σε αυτή την απόφαση».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ιαπωνική ομοσπονδία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη FIFA για πιθανή μετάθεση της διοργάνωσης για τις αρχές του 2022. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι στο Κατάρ.

Εκπρόσωπος της FIFA, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι «λεπτομέρειες για την επόμενη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων θα διευκρινιστούν όταν έρθει η ώρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα