Ταλιμπάν: Ο 10χρονος Αφγανός οπαδός του Μέσι φοβάται για τη ζωή του (vids)

Βασίλης Τεμπέλης
Ταλιμπάν: Ο 10χρονος Αφγανός οπαδός του Μέσι φοβάται για τη ζωή του (vids)

bet365

O μικρός Αφγανός οπαδός του Λιονέλ Μέσι, Μουρτάζα Αχμάντι, ο οποίος συγκίνησε όλο τον κόσμο με τη φανέλα του Αργεντινού από πλαστική σακούλα, φοβάται για τη ζωή με την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία.

Το 2016 ο μικρός Μουρτάζα Αχμάντι έγινε viral, όταν ο φωτογραφικός φακός τον «αιχμαλώτισε» να φορά αυτοσχέδια - από πλαστική σακούλα - φανέλα του ινδάλματός του, Λιονέλ Μέσι, στα χρώματα της εθνικής Αργεντινής.

Το όνειρο του 10χρονου σήμερα Μουρτάζα, μάλιστα, έγινε πραγματικπότητα καθώς το Δεκέμβριο του ίδιου έτους (2016) συνάντησε από κοντά τον Pulga σε φιλική αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα στο Κατάρ.

Το όνειρο, ωστόσο, δεν άργησε να μετατραπεί σε εφιάλτη. Ο Μουρτάζα και η οικογένειά του ζουν σήμερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ. Ο ίδιος απευθύνει κραυγή αγωνίας, φοβούμενος για τον ίδιον και την οικογένειά του.

«Είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι και δεν μπορούμε να βγούμε, καθώς οι Ταλιμπάν έχουν σπείρει τον τρόμο. Θέλω να φύγω από το Αφγανιστάν και να ζήσω σε μια πιο ασφαλή χώρα. Βλέπω στον ύπνο μου ότι οι Ταλιμπάν έρχονται, μου χτυπούν την πόρτα και φωνάζουν. Ξυπνάω έντρομος από τους εφιάλτες», τόνισε ο Μουρτάζα για να συμπληρώσει η αδερφή του, Μαχντία:

«Φοβόμαστε για το τι μπορεί να συμβεί, δεχόμαστε απειλές. Κάθε φορά που χτυπάει κάποιος την πόρτα, ο Μουρτάζα πιστέυει ότι είναι οι Ταλιμπάν και τρέχει να κρυφτεί στην αγκαλιά των γονιών μας».

 

Τελευταία Νέα