Η μοναδική ένσταση της ΕΠΟ για την Ολιστική και η αισιοδοξία πως θα περάσουν οι αλλαγές

Δημήτρης Τομαράς
Η μοναδική ένσταση της ΕΠΟ για την Ολιστική και η αισιοδοξία πως θα περάσουν οι αλλαγές

bet365

Η ΕΠΟ κάνει ξανά Γενική Συνέλευση για την Ολιστική Μελέτη (το πρωί της Παρασκευής) και υπάρχει αισιοδοξία ότι εν τέλει θα περάσουν όσα έχουν ζητήσει οι FIFA / UEFA.

Μετά από 2 αναβολές της Εκτελεστικής (Δ.Σ.) της ΕΠΟ σε επίπεδο Γενικών Συνελεύσεων πάμε στην τρίτη και τελευταία (;) το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά από πηγές κοντά στην ΕΠΟ έχει γίνει νέα προεργασία και ουσιαστικά η μόνη ένσταση της ΕΠΟ έχει να κάνει με τη συγκρότηση του Δ.Σ. και το να υπάρχει εκπρόσωπος της διαιτησίας (διαιτητής) σ' αυτό. Παρ' όολα αυτά, πάντα με βάση τις ίδιες πηγές, η Ολιστική θα ψηφιστεί την Παρασκευή με τις αλλαγές που θέλουν οι δύο διεθνείς Ομοσπονδίες. Εάν δεν συμβεί αυτό μία κύρωση θα είναι το stop στη χρηματοδότηση της ΕΠΟ από τις FIFA / UEFA.

Σ' αυτό το πλαίσιο έχει τη σημασία του να θυμίσουμε το τι είχε πει στην τελευταία χρονικά Γ.Σ. της ΕΠΟ ο αναπληρωτής πρόεδρος, Παναγιώτης Δημητρίου, σχετικά με τις διαφωνίες της ΕΠΟ για την Ολιστική αλλά και τις επιπτώσεις: «Κάνουμε διαφοροποιήσεις από τις προτάσεις της UEFA. Είχαμε τις προηγούμενες ημέρες δύο τηλεδιασκέψεις. Μία με τις δύο Ομοσπονδίες και τον κ. Αυγενάκη και μία με την UEFA. Η Εκτελεστική διαφωνεί με 3-4 άρθρα από όσα έχει προτείνει η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Για το άρθρο 10 του καταστατικού για τις νέες Ενώσεις. Είμαστε αντίθετοι για τους διαιτητές.

Το άρθρο 22 τώρα για τις ψήφους των Ενώσεων. Όπως ξέρετε όλες έχουν από 1 ψήφο. Η UEFA θέλει 2 ψήφους σε αυτές τις νέες Ενώσεις. Εγώ θα κάνω μία αναδρομή πριν από χρόνια που οι ιδρύτριες Ενώσεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είχαν 8 ψήφους. Στη συνέχεια μέσω Συνελεύσεων έχασαν αυτά τα προνόμια. Γίνεται να έχουν οι ΕΠΣ Αθήνας και Θεσσαλονίκης μία ψήφο και δύο οι ΕΠΣ Άμμου και οι προπονητές; Είμαστε αντίθετοι.

Πάμε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ που έχει 17 μέλη. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προτείνει να μειωθούν τα μέλη των Ενώσεων και να τοποθετηθεί μία γυναίκα. Να μειωθεί και ένα ακόμα μέλος και να προστεθεί και μέλος των διαιτητών. Εμάς η απόφασή μας είναι να μετέχει ο πρόεδρος της ΚΕΔ στο Δ.Σ. της ΕΠΟ αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Ακόμα το άρθρο 47. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να εγκρίνεται ο κανονισμός διαιτησίας. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να έχει λόγο η Ομοσπονδία. Για την όποια τροποποίηση στον κανονισμό διαιτησίας πρέπει να έχουμε λόγο και να μην υπάρχει κάτι άλλο.

Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία λέει να παίρνει αποφάσεις και να μην δίνει λόγο στην ΕΠΟ. Ακόμα στη Σούπερ Λιγκ 2 η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει προτείνει 6 ψήφους και η δική μας άποψη είναι να έχει 1 ψήφο. Εμείς λέμε να έχει εισηγητικό χαρακτήρα η Επιτροπή αυτή. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Για τον CEO η UEFA λέει να έχει τον απόλυτο λόγο και έλεγχο στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ λέει πως την τελική απόφαση στις προτάσεις του πρέπει να τις παίρνει ο πρόεδρος. Τέλος για το εάν παραιτηθεί μέλος του Δ.Σ. ή υπάρξει έκπτωση μέλους της ΕΠΟ. Εμείς λέμε για γυναίκα από το 2024 και μετά. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μας είπε ότι εάν δεν περάσουμε τις αλλαγές θα γίνει οικονομικό εμπάργκο - ότι θα μας κάνει οικονομικό εμπάργκο - και ο Αυγενάκης ότι θα έχει κυρώσεις το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και από τα έσοδα από το στοίχημα».

Η ανακοίνωση / ενημέρωση της ΕΠΟ:

Την Παρασκευή 27/08/2021 θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο GRAND HYATT ATHENS στη Λεωφόρο Συγγρού 115 οι Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Ενώσεων Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27/08/2021 στις 09:00 θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ η οποία αποτελεί τη συνέχιση των εργασιών της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 19ης Ιουλίου 2021 για την ψήφιση προτάσεων της ΕΕ/Ε.Π.Ο. για τροποποίηση του Καταστατικού και του Κανονισμού. Την ίδια μέρα στις 10:00, στον ίδιο χώρο (GRANT HAYAT ATHENS) θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση με θέμα την εκλογή Μελών των Δικαστικών και Δικαιοδοτικών Οργάνων της Ε.Π.Ο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα