Αλλάζει το παρατσούκλι της η εθνική ποδοσφαίρου της Νέας Ζηλανδίας γιατί κρίθηκε ως ρατσιστικό

Αλλάζει το παρατσούκλι της η εθνική ποδοσφαίρου της Νέας Ζηλανδίας γιατί κρίθηκε ως ρατσιστικό

bet365

Τέλος στο «All Whites» ετοιμάζεται να βάλει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας.

Από τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1982 η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Νέας Ζηλανδίας κόλλησε το παρατσούκλι «All Whites», (όλα λευκά).

Ένα παρατσούκλι το οποίο προήλθε για τις κατάλευκες εμφανίσεις της ομάδας στους προκριματικούς αγώνες. Τώρα, μέλη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και μέτοχοι ομάδων ζητούν να καταργηθεί αυτό το προσωνύμιο καθώς θεωρούν πως προβάλει λάθος μηνύματα και «υποθάλπει» ρατσιστικά μηνύματα.

Η ομοσπονδία αναμένεται να συζητήσει το θέμα αυτό τις επόμενες ημέρες, αν και το παρατσούκλι έχει να κάνει καθαρά για τις φανέλες. Για τον ίδιο λόγο η εθνική ομάδα ράγκμπι εξάλλου, ονομάζεται «All Blacks», κάτι που έχει μετατραπεί σε επίσημη ονομασία στον λογαριασμό της ομάδας στα σόσιαλ.

«Όπως και σε άλλα αθλήματα, το ποδόσφαιρο στη Νέα Ζηλανδία προσπαθεί να ξεκινήσει το ταξίδι του στην πολιτιστική ένταξη της χώρας και σεβόμενο τις αρχές της Συνθήκης του Βαϊτάνγκι (συνθήκη που υπεγράφη μεταξύ της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και των Μαορί)» αναφέρει ο τεχνικός διευθυντής της ομοσπονδίας Αντριου Πράγκνελ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει τέτοια συζήτηση στην Νέα Ζηλανδία. Ομάδα ράγκμπι το 2019 απέσυρε το σήμα της που ήταν ένα σπαθί ιπποτών το οποίων παρέπεμπε σε μάχες μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων και το αντικατέστησε με ένα σπαθί των Μαορί.

Και στις ΗΠΑ και το NFL προ διετίας, η Ουάσιγκτον απέσυρε το «Redskins» με το οποίο συμμετείχε από την ίδρυσή της στο πρωτάθλημα, καθώς θεωρείται ο συγκεκριμένος όρος ως προσβολή στους Ινδιάνους.

NEWS FEED