Ο Άντβοκαατ νέος προπονητής της εθνικής Ιράκ!

Βασίλης Τεμπέλης
Ο Άντβοκαατ νέος προπονητής της εθνικής Ιράκ!

bet365

Ο 74χρονος Ολλανδός Ντικ Άντβοκαατ, ο οποίος το Μάιο ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την προπονητική, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ιράκ.

Στις 23 Μαΐου ο Ντικ Άντβοκαατ ανακοίνωσε το τέλος της 41χρονης προπονητικής του διαδρομής. Δεν μπόρεσε, μάλιστα, να συγκρατήσει τα δάκρυά του στο τελευταίο ματς της καριέρας του, τη νίκη της Φέγενορντ επί της Ουτρέχτης το μεσημέρι εκείνης της Κυριακής.

«Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου, έκανα τα πάντα, αλλά δεν μπόρεσα. Ήταν μακρύς ο δρόμος και αυτό σημαίνει ότι κάτι έκανα καλά. Μιλάμε για ένα επάγγελμα που είναι ιδιαίτερα μοναχικό», υποστήριξε εμφανώς συγκινημένος.

Μόνο που η σύνταξη πήρε... αναβολή. Ο 74χρονος Ολλανδός προπονητής ανέλαβε το πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Ιράκ! Στόχος η πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Είναι η έβδομη εθνική ομάδα που αναλαμβάνει μετά από τις Ολλανδία, ΗΑΕ, Νότια Κορέα, Βέλγιο, Ρωσία και Σερβία. Έχει περάσει από τους πάγκους των Χάρλεεμ, SVV, Ντόρτρεχτ, Αϊντχόφεν, Ρέιντζερς, Γκλάντμπαχ, Ζενίτ, Άλκμααρ, Σάντερλαντ, Φενέρμπαχτσε, Σπάρτα Ρότερνταμ και Ουτρέχτης.

Με την PSV κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και τρία Super Cup, με τη Ρέιντζερς δύο πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα και ένα Λιγκ Καπ, με τη Ζενίτ ένα πρωτάθλημα, το Κύπελλο UEFA και το ευρωπαϊκό Super Cup.

 

Τελευταία Νέα