Ολιστική: Για τις 27 Αυγούστου μεταφέρθηκε οριστικά η Γενική Συνέλευση για τις αλλαγές στο καταστατικό

Δημήτρης Τομαράς
Ολιστική: Για τις 27 Αυγούστου μεταφέρθηκε οριστικά η Γενική Συνέλευση για τις αλλαγές στο καταστατικό

bet365

Στις 27 Αυγούστου θα γίνει η Γενική Συνέλευση που θα επιδιώξει να ξεκαθαρίσει το... τοπίο γύρω από τις αλλαγές που εν τέλει θα περάσουν στην Ολιστική για την ΕΠΟ.

Για τα τέλη Αυγούστου μεταφέρθηκε οριστικά η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που θα καθορίσει τις αλλαγές που θα περάσουν στο καταστατικό από την Ολιστική και όσα έχουν ζητήσει οι FIFA και UEFA. Συγκεκριμένα θα πάει στις 27 Αυγούστου και ώρα 9 το πρωί, οπότε και θα προκύψει και η επικύρωση των δικαστών από το σώμα της ΕΠΟ.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:

Την αναβολή της ψήφισης προτάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. για τροποποίηση του Καταστατικού και του Κανονισμού που διέπει την εφαρμογή του Καταστατικού και κωδικοποίηση των διατάξεών του, αποφάσισε το σώμα της Γ.Σ. της Ομοσπονδίας με ψήφους 62 ναι, 3 «παρών», 1 λευκό.

Το σώμα προχώρησε στην απόφαση αναβολής, ώστε να υπάρξει το περιθώριο ευρύτερης και διεξοδικής συζήτησης στις τάξεις της ποδοσφαιρικής οικογένειας αναφορικά με τις Καταστατικές αλλαγές τις οποίες έχουν προτείνει οι διεθνείς συνομοσπονδίες, με σκοπό στην επόμενη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ε.Π.Ο., η οποία ορίστηκε για τις 27 Αυγούστου 2021, να παρθεί οριστική απόφαση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων Μελών, τονίζοντας τα ακόλουθα:

«Καλημέρα σε όλους. Σας καλωσορίζω στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία όπως γνωρίζουμε το μοναδικό θέμα είναι η τροποποίηση του καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Θα ήθελα να πω λοιπόν ότι έως τώρα έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με τη FIFA και την UEFA και με την ελληνική κυβέρνηση. Έχω πάρει θέση σε ό,τι αφορά στην Ολιστική Μελέτη και στην τροποποίηση του Καταστατικού και έχω εκφράσει τις απόψεις μου.

Θέλω να τονίσω ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Η Ολιστική Μελέτη, η αλλαγή καταστατικού που μας έχουν στείλει οι διεθνείς συνομοσπονδίες θα έλεγα πως είναι κάπως αυστηρή, όμως είναι επίσης αλήθεια ότι περιέχει και αρκετά σημεία τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Παναγιώτης Δημητρίου και ο αντιπρόεδρος κ. Αντωνίου, οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά τα σημεία στα οποία η Εκτελεστική Επιτροπή διαφωνεί με την Ολιστική Μελέτη και τους λόγους για τους οποίους αυτό συμβαίνει, όπως και τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τη FIFA και την UEFA και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη».

Πριν την έναρξη των τοποθετήσεων των συμμετεχόντων στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ο κ. Ζαγοράκης πρόσθεσε:
«Θέλω να ζητήσω τις τοποθετήσεις όλων, ώστε να μας παρουσιάσουν σύντομα τις απόψεις τους και να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι μέσω διαλόγου θα λυθούν τα προβλήματα, γιατί περιμένω να δημιουργηθούν κι άλλα στην πορεία. Θα πω για μια ακόμη φορά ότι οι προτάσεις των διεθνών συνομοσπονδιών είναι εισηγητικού χαρακτήρα και θα αρχίσουν να ισχύουν από το 2024».

Ακολούθως τέθηκε πρόταση για αναβολή της ΓΣ, μετά την υπερψήφιση της οποίας ο κ. Ζαγοράκης τόνισε τα εξής:

«Εκπροσωπούμε όλοι μας το ποδόσφαιρο και θέλουμε να πάει ψηλά. Γνωρίζουμε ότι τα περιθώρια στενεύουν. Οι Ενώσεις έχετε το Καταστατικό από τις 14 Ιουνίου, οπότε θα πρέπει να το μελετήσετε, να το δείτε και να έρθουμε εδώ να αποφασίσουμε. Οι Ενώσεις πρέπει να λάβουν μια απόφαση και το θέμα να τελειώσει. Το να αναβάλλουμε την απόφαση κάθε φορά για τον επόμενο μήνα δεν πιστεύω ότι θα οδηγήσει κάπου και το λέω αυτό με όλο τον σεβασμό προς τις Ενώσεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα