Gazzetta Fantasy Challenge: Μάχες με φόντο τα ημιτελικά

Κώστας Τόπας
Gazzetta Fantasy Challenge: Μάχες με φόντο τα ημιτελικά
Το Euro 2020 μπαίνει στην τελική ευθεία. Οι 8 καλύτερες εθνικές ομάδες ρίχνονται στη μάχη ώστε να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης και μαζί με αυτές καλείστε κι εσείς να οδηγήσετε την ομάδα στο Gazzetta Fantasy Challenge στην κορυφή.

Οι οκτώ καλύτερες εθνικές ομάδες συνεχίζουν ακάθεκτες την πορεία τους προς την κορυφή της Ευρώπης. Οι έξι εξ αυτών έχουν την εμπειρία που απαιτείται, οι δύο συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα προημιτελικά του Euro. Ισπανία και Ιταλία θα είναι παρούσες στους «8» της διοργάνωσης για πέμπτη φορά στις οκτώ τελευταίες διοργανώσεις και πλέον θα έχουν το σχετικό ρεκόρ, μαζί με τη Γαλλία, που φέτος έμεινε εκτός. «Ατζούρι» και «Ρόχα» έχουν δύο προκρίσεις και ισάριθμους αποκλεισμούς ως τώρα, με τους Ίβηρες πάντως να έχουν κατακτήσει και το τρόπαιο και στις δύο περιπτώσεις που ξεπέρασαν το «σκόπελο» των προημιτελικών. Η ομάδα του Μαντσίνι από την πλευρά της είναι παρούσα στους «8» για τέταρτη σερί διοργάνωση, με τις τρεις προηγούμενες να έχουν κριθεί στα πέναλτι.

Ακολουθεί η Αγγλία και η Τσεχία, οι οποίες έχουν τρεις συμμετοχές σε προημιτελικά Euro, ενώ Δανία και Βέλγιο θα μετάσχουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, έχοντας αμφότεροι γνωρίσει την ήττα στην προηγούμενη παρουσία τους. Το αξιοσημείωτο είναι ότι Τσεχία και Δανία είναι το μοναδικό ζευγάρι που έχει συναντηθεί ξανά στην ίδια φάση της διοργάνωση.

Τελική ευθεία

Το Euro βρίσκεται στην τελική ευθεία κι έφτασε η στιγμή να δώσετε άλλον αέρα στην ομάδα σας στο Gazzetta Fantasy Challenge, ώστε να φτάσετε στην κορυφή. Ποιοι παίκτες κατάφεραν να συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς και ποιοι είναι τα φαβορί για να μαζέψουν ακόμα περισσότερους και να οδηγήσουν την ομάδα σας στην πρώτη θέση; Ας τους δούμε αναλυτικά.
Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά είναι οι δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς στο Gazzetta Fantasy Challenge (36 και 31 αντίστοιχα).

Ωστόσο, η πορεία τους σταματάει εδώ καθώς τόσο η Πορτογαλία όσο και η Γαλλία δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στα ημιτελικά. Αμέσως μετά, ο Βέλγος αμυντικός Τόμας Μουνιέρ είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο 29χρονος άσος έχει 7.25 πόντους ανά παιχνίδι και 29 στο σύνολο έως τώρα. Φυσικά, σε περίπτωση που η ομάδα του επικρατήσει της Ιταλίας απόψε (02/07, 22:00) ο Μουνιέρ δεν αποκλείεται να μαζέψει κι άλλους βαθμούς και να παραμείνει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ακολουθούν δύο Άγγλοι. Ο Τζον Στόουνς και ο Τζόρνταν Πίκφορντ. Η Αγγλία είναι η μοναδική ομάδα που έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα κι αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στον Τζόρνταν Πίκφορντ αλλά και στην καλή σε γενικές γραμμές ανασταλτική της λειτουργία. Στόουνς και Πίκφορντ έχουν 28 βαθμούς στο Gazzetta Fantasy League και αν η ομάδα τους ξεπεράσει και το εμπόδιο της Ουκρανίας θα βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα σας, ώστε να ανέβει θέσεις στη βαθμολογία. Μια άλλη αξιόπιστη λύση για τα μετόπισθεν είναι ο Λουκ Σο.

Ο 25χρονος μπακ αν κι έχει επιλεχθεί μόλις από το 8,82% των μάνατζερ είναι ο τρίτος αμυντικός με τους περισσότερους βαθμούς στην κατάταξη. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει και ο Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος έχει επιλεχθεί από τους περισσότερους μάνατζερ για την ομάδα τους, με ποσοστό 29,34%. Μαζί τους βρίσκεται και ο Πάτρικ Σικ. Ο Τσέχος επιθετικός οδηγεί την ομάδα του, όντας ο πρώτος σκόρερ με 4 τέρματα. Αυτό είναι αρκετό προκειμένου ο 25χρονος άσος να φτάσει τους 28 βαθμούς στην διοργάνωση (7 πόντους ανά παιχνίδι).

Στον άξονα τώρα Σαράμπια και Σακίρι ξεχωρίζουν στο Euro με τις εμφανίσεις τους και παράλληλα στο Gazzetta Fantasy Challenge. Ο Ισπανός μέσος έχει συγκεντρώσει 22 πόντους ενώ ο Ελβετός μεσοεπιθετικός έχει έναν λιγότερο. Ο Ραχίμ Στέρλιγνκ από την πλευρά του με τα τρία τέρματα που έφτασε στο Euro κατάφερε να φτάσει τους 23 βαθμούς, έχοντας 5,75 πόντους ανά παιχνίδι. Μάλιστα, ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι είναι πρώτος στις επιλογές των μάνατζερ με ποσοστό 24,22%.

Στην επίθεση ο Πάτρικ Σικ δεν παίζει μόνος του. Ναι μεν έχει τους περισσότερους πόντους από κάθε άλλον επιθετικό της διοργάνωσης, ωστόσο ο Ρομέλου Λουκάκου παραμονεύει. Τον Βέλγο στράικερ τον έχει επιλέξει το 45,79% των μάνατζερ. Ο μοναδικός που έχει συγκεντρώσει τόσο μεγάλο ποσοστό. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Σεφέροβιτς, Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ. Οι δύο πρώτοι έχουν από 23 βαθμούς ενώ ο Γιάρεμτσουκ δύο λιγότερους. Από την άλλη βέβαια, ο Τσίρο Ιμόμπιλε μπορεί να βρίσκεται στην έκτη θέση με τους περισσότερους πόντους αλλά είναι ο τρίτος πίσω από τον Λουκάκου και τον Κέιν, που έχει επιλεχθεί από το μεγαλύτερο ποσοστό των μάνατζερ του Gazzetta Fantasy Challenge, με 26,81%.

Η ώρα των προημιτελικών έφτασε κι εκτός όμως από τις αναμετρήσεις που θα προσφέρουν έντονες συγκινήσεις, υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον στο Gazzetta Fantasy Challenge. Μία διοργάνωση στην οποία μπορείτε απολαύσετε πρώτα την χαρά του παιχνιδιού και στο τέλος μπορεί να είστε και οι μεγάλοι νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν πλούσια δώρα. Πώς θα γίνει αυτό; Μάθετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε με ένα κλικ ΕΔΩ.

 

Τελευταία Νέα