Η Πολιτεία συζητά με τους λοιμωξιολόγους ώστε ο εμβολιασμός να ανοίξει όλο τον αθλητισμό (pic)

Η Πολιτεία συζητά με τους λοιμωξιολόγους ώστε ο εμβολιασμός να ανοίξει όλο τον αθλητισμό (pic)

bet365

Ο Γιώργος Μαυρωτάς βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων για τον πλήρη εμβολιασμό όλων των αθλητών και αθλούμενων ώστε να ανοίξουν ξανά όλες οι αθλητικές δραστηριότητες.

Ο αθλητισμός ήταν από τις κατεξοχήν κοινωνικές δραστηριότητες που είχε πληγεί από την πανδημία. Με την ανάπτυξη των εμβολίων πλέον ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα έστω και αν αυτό δεν μπορεί να γίνει σε απόλυτο βαθμό.

Παρόλα αυτά ήδη τα πρώτα βήματα έχουν γίνει, όπως με την απόφαση που αφορά το άνοιγμα τόσο των ανοιχτών όσο και των κλειστών γηπέδων με μέγιστη κάλυψη που θα φτάνει το 85% της χωρητικότητας του. Πρόσβαση στα γήπεδα θα έχουν οι εμβολιασμένοι ή όσοι αποδεδειγμένα έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς βρίσκεται σε επαφές με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων ώστε να προχωρήσει το άνοιγμα και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων που είτε έχουν μπει στον πάγκο είτε έχουν περιορισμούς με βασική προϋπόθεση πάντα να τον πλήρη εμβολιασμό όχι μόνο των θεατών, αλλά και των ίδιων των πρωταγωνιστών, δηλαδή των αθλητών.

Οι δύο πλευρές έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με στόχο η επιτροπή να ανάψει το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες με τον εμβολιασμό όλων όσων έχουν την δυνατότητα συμμετοχής.

Μια τέτοια σπουδαία αθλητική δραστηριότητα είναι και ο Μαραθώνιος που όπως είναι λογικό λόγω του κορονοϊού έχει ανασταλεί. Επιθυμία της Πολιτείας είναι και ο Μαραθώνιος να ακολουθήσει τον δρόμο των άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων και να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να συμμετάσχει ξανά, ενώ παράλληλα θα υπάρξει σημαντική ανάσα όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι και το κόστος των προληπτικών ελέγχων όπως είναι τα τεστ.

Το έργο αυτό έχει αναλάβει ο Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος βρίσκεται συνεχώς σε διαβουλεύσεις με την επιτροπή ώστε να προχωρήσει το θέμα, και αυτό πάντως που μένει να διευκρινιστεί είναι αν θα αφορά μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους ή θα πιάνει και όσους έχουν νοσήσει και περάσει τον ιο.

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Μαυρωτά:

 

Τελευταία Νέα