Αγγλία-Γερμανία: Γιατί τα «πάντσερ» δεν χάνουν ποτέ από την Αγγλία;

Αγγλία-Γερμανία: Γιατί τα «πάντσερ» δεν χάνουν ποτέ από την Αγγλία;
Το μεγάλο ματς της φάσης των «16». Και η Γερμανία αγνοεί την ήττα από την Αγγλία στις μεγάλες διοργανώσεις από τον τελικό του Mundial το 1966!

Το κλισέ που δημιούργησε ο Γκάρι Λινέκερ δεν ήταν απλά μια ατάκα που... άρεσε κι έμεινε στον χρόνο. Ηταν #fact. Για τους Αγγλους κυρίως. Το «ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν 22 ποδοσφαιριστές και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί», οι Αγγλοι το έχουν ζήσει στο πετσί τους. Μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1966 και το γκολ που ακόμα ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι, οι Αγγλοι δεν ξανανίκησαν ποτέ σε μεγάλη διοργάνωση τα «πάντσερ».

  • Στο Mundial του 1970 οι Αγγλοι νικούσαν 2-0 και κατάφεραν να χάσουν με 3-2 (στα προημιτελικά).
  • Στο Euro του 1972 οι Γερμανοί νίκησαν με 3-1 στο Wembley και κράτησαν το 0-0 στην χώρα τους (στα προημιτελικά).
  • Στο Mundial του 1982 οι δύο χώρες έμειναν στο 0-0 (ματς ομίλου).
  • Στο Mundial του 1990 οι Γερμανοί απέκλεισαν τους Αγγλους στα ημιτελικά, πήγαν τελικό και το κατέκτησαν.
  • Στο Euro του 1996 πάλι στα ημιτελικά και πάλι στα πέναλτι οι Γερμανοί απέκλεισαν τους Αγγλους (και μέσα στο σπιτάκι τους) για να κατακτήσουν και την διοργάνωση στη συνέχεια.
  • Στο Mundial του 2002 σε ματς ομίλου οι Γερμανοί νίκησαν 1-0 τους Αγγλους.
  • Στο Mundial του 2010 στη φάση των «16» οι Γερμανοί νίκησαν με 4-1 τους Αγγλους με τη τρελή φάση του Λάμπαρντ που η μπάλα είχε περάσει ξεκάθαρα τη γραμμή (2-1 τότε το ματς) αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ.

Η μοναδική φορά που η Αγγλία νίκησε αλλά δεν είχε καμία σημασία σε τελική φάση ήταν στο Euro 2000. Η Αγγλία με γκολ του Σίρερ επικράτησε με 1-0 στο ματς του πρώτου ομίλου αλλά κατάφεραν ν' αποκλειστούν και οι δύο μιας και είχαν προκριθεί η Πορτογαλία και η Ρουμανία.

Και πως να χάσει λοιπόν η Γερμανία από την Αγγλία που την έχει αποκλείσει με όλους τους πιθανούς τρόπους. Τη νίκη της Γερμανίας την βρίσκουμε σε απόδοση 2.90 στη bwin ενώ την πρόκριση των «πάντσερ» στο 1.95.

Στις 19:00 λοιπόν θα έχουμε το μεγάλο ματς στο Wembley. Και το δίλημμα που τέθηκε στο Instagram του Gazzetta ήταν ποιος είναι ικανός να σκοράρει δύο ή περισσότερα γκολ στο ματς. Ο Στέρλινγκ ο οποίος έχει σκοράρει δύο φορές στο φετινό Euro ή ο Χάβερτς ο οποίος επίσης έχει δύο γκολ στην διοργάνωση.

bwin

To να βάλει 2 (ή περισσότερα) γκολ ο Στέρλινγκ το βρίσκουμε σε απόδοση 26.00 στη bwin ενώ να κάνει κάτι αντίστοιχο ο Χάβερτς είναι σε απόδοση 41.00.

Το να σκοράρει απλά ο Στέρλινγκ είναι σε απόδοση 3.80 ενώ τον Χάβερτς τον βρίσκουμε σε απόδοση 4.50.

Στις 22:00 αρχίζει το τελευταίο ματς για την φάση των «16». Σουηδία-Ουκρανία στο μάλλον πιο αντι-εμπορικό παιχνίδι.

Στο Instagram του Gazzetta το δίλημμα ήταν ποιος θα σκοράρει με κεφαλιά. Ο Ισακ της Σουηδίας ή ο Γιαρμολένκο της Ουκρανίας.

bwin

Ο σέντερ φορ της Σουηδίας συγκέντρωσε το 64% των ψήφων σας και το συγκεκριμένο στοίχημα το βρίσκουμε σε απόδοση 9.00!

Οσο για τον Γιαρμολένκο; Υπάρχει σε απόδοση 21.00 στη bwin το γκολ με κεφαλιά. Στα του αγώνα η Σουηδία είναι φαβορί με τον «άσο» να τον βρίσκουμε σε απόδοση 2.40 και την Ουκρανία στο 3.20 στα 90 λεπτά του αγώνα.

 

Τελευταία Νέα