Gazzetta Fantasy Challenge: Οι μέσοι που δεν πρέπει να λείπουν από την 11αδα σου

Κώστας Τόπας
Gazzetta Fantasy Challenge: Οι μέσοι που δεν πρέπει να λείπουν από την 11αδα σου
Λίγες ημέρες απομένουν για την έναρξη του Euro και ήδη οι μάνατζερ έχουν καταστρώσει τα σχέδια και τα πλάνα τους στο Gazzetta Fantasy Challenge. Μετά τους τερματοφύλακες και τους αμυντικούς το Gazzetta σας παρουσιάζει τις καλύτερες λύσεις παικτών για την μεσαία γραμμή στην ενδεκάδα σας.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Σε λιγότερο πλέον από μία εβδομάδα 24 κορυφαίες εθνικές ομάδες θα διεκδικήσουν το θρόνο της Ευρώπης και μαζί με αυτές εσείς θα έχετε τη δυνατότητα να κερδίσετε πλούσια δώρα. Με ποιον τρόπο; Μέσω του Gazzetta Fantasy Challenge στο νέο Gazzetta. Σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αφήσει κάποιος στην τύχη, για αυτό απαιτείται συγκέντρωση, οργάνωση, στρατηγική και οι κατάλληλες κινήσεις σε κάθε τομέα, με πρώτο και σημαντικότερο αυτόν του χτισίματος μιας ομάδας.

Στο πρώτο μας κείμενο επικεντρωθήκαμε στο κομμάτι του τερματοφύλακα ενώ σειρά πήραν οι αμυντικοί. Σε αυτό το κομμάτι θα κινηθούμε γύρω από τον άξονα. Εδώ όπου θα πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά και προσεκτικά το μπάτζετ που έχουμε στη διάθεσή μας (50 εκατομμύρια ευρώ). Οι παίχτες της μεσαίας γραμμής άλλωστε θα πρέπει να κάνουν αποτελεσματικά πολλές δουλειές, αλλά ταυτόχρονα να είναι και δημιουργικοί, ώστε να ξεκινούν με επιτυχία τις φάσεις που μπορούν να αποφέρουν γκολ και τη νίκη στις ομάδες τους. Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε ότι δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των παικτών που μπορείτε να επιλέξετε από οποιαδήποτε ομάδα και μπορείτε να επιλέξετε από οποιαδήποτε από τα ακόλουθα συστήματα: 4-4-2, 4-3-3, 3-5-2, 4-5- 1, 3-4-3 ή 5-4-1.

Ο απαραίτητος Καντέ

kante

Ωρα λοιπόν να καταστρώσουμε τα σχέδια μας στην μεσαία γραμμή. Εκεί που θα στηριχτεί ολόκληρη η ομάδα μας. Το Gazzetta σας παρουσιάζει λύσεις για όλα τα γούστα. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή και φυσικά από τους «πικάντικους» της λίστας του Gazzetta Football Challenge. Ρίχνοντας μια γρήγορα ματιά στα picks θα διαπιστώσει πως στην κορυφή βρίσκεται με διαφορά ο Ν’ Γκολό Καντέ. Και πως να μην είναι άλλωστε; Μερικές ημέρες πριν κατέκτησε την κορυφή της ομάδας του, όντας ο πολυτιμότερος του τελικού αλλά και ολόκληρης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο 30χρονος μέσος αποτελεί τη Νο.1 κορυφαία επιλογή των μάνατζερ, που ήδη έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν τις ενδεκάδες του, ενόψει της πρεμιέρας του Euro, με 38,57% ποσοστό. Μάλιστα, το θετικό της υπόθεσης είναι η τιμή του Καντέ, (4,6 εκατομμύρια ευρώ) εν αντιθέσει με άλλους αντιπάλους οι οποίοι είναι ακόμα πιο «αλμυροί» αλλά από την άλλη δεν είναι τόσο αξιόπιστοι, όσο ο άσος της Τσέλσι.

Η επιλογή του Καντέ για τον άξονα σας είναι η ιδανικότερη όλων και θα σας το εξηγήσουμε με δύο απλούστατους λόγους. Πρώτον, το «γελαστό παιδί» βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα και αναμένεται να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και με τους «τρικολόρ». Δεύτερον οι Γάλλοι αυτή τη στιγμή μοιάζουν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Euro. Ακόμα και αν δεν καταφέρουν είναι σίγουρο πως θα φτάσουν μέχρι τις τελικές φάσεις της διοργάνωσης. Οπότε ναι, ο Καντέ αξίζει τα χρήματά του και με το παραπάνω. Ετσι, μετά την πρώτη επιλογή, μας απομένουν ακόμη δύο (καθώς έχουμε επιλέξει 4-3-3). Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Αν δεν τραυματιζόταν στον τελικό του Champions League, προφανώς και θα αποτελούσε την πρώτη επιλογή μας. Ωστόσο, τα ενθαρρυντικά νέα είναι πως παρά το γεγονός ότι θα απουσία στην πρεμιέρα των Βέλγων με την Ρωσία (12/06, 22:00), θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στα επόμενα παιχνίδια, ακόμα και με προστατευτική μάσκα. Ο Βέλγος μέσος είναι η τρίτη επιλογή των μάνατζερ, έως τώρα των μάνατζερ, με 29,19% ποσοστό.

Οσον αφορά τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά του στο Gazzetta Football Challenge είναι 5,4 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, καλό θα ήταν για την πρώτη σας επιλογή, τουλάχιστον στην πρεμιέρα του Euro, να αφήνατε τον Ντε Μπρόινε εκτός πλάνων. Αν πάλι είστε διατεθειμένοι να αφαιρέσετε από το μπάτζετ σας ένα τόσο μεγάλο ποσό, κάντε το για τον Μπρούνο Φερνάντες (5,4 εκατομμύρια ευρώ). Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ανακηρύχθηκε ο πρώτος σκόρερ της Γιουνάιτεντ, με 28 γκολ και 17 ασίστ. Ο Σάντος προφανώς και δεν τον αφήσει στον πάγκο του την Τρίτη (15/06, 19:00) με την Ουγγαρία και είναι σχεδόν βέβαια, ότι θα μας δώσει αρκετούς πόντους στο παιχνίδι μας. Στα 5,2 εκατομμύρια ευρώ συναντάμε τον Σερζ Γκνάμπρι. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός διαθέτει ένα εξαιρετικό ρεκόρ με τα «πάντσερ», έχοντας πετύχει 15 γκολ σε 20 εμφανίσεις κάτι που σίγουρα δικαιολογεί το μεγάλο ποσό που απαιτείται για τις υπηρεσίες του. Δεδομένου ότι μόλις το 11,49% των μάνατζερ του Gazzetta Football Challenge έχουν σήμερα τον Γκνάμπρι στις ομάδες τους, τον καθιστά μια ελκυστική επιλογή.


Λύσεις για «σφιχτούς» μάνατζερ

gudogan
Υπάρχουν αμέτρητες λύσεις για τον άξονα. Ακόμα και γι’ αυτούς που είναι «σφιχτοί» και επιθυμούν να πάνε συντηρητικά. Τουλάχιστον στην αρχή. Στα 5 εκατομμύρια ευρώ συναντάμε τον Ιλκάι Γκούντογκαν. Ο πρωταθλητής Αγγλίας με την Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα κι αν αναλογιστεί κανείς πως με την εθνική ομάδας της Γερμανίας έχει σκοράρει σε δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια του είναι μια αξιόπιστη λύση για τη μεσαία γραμμή. Μία σχετική φθηνή επιλογή για τους μάνατζερ του παιχνιδιού μας είναι ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ (4,6 εκατομμύρια ευρώ).

Ο 30χρονος μέσος έχει περισσότερο επιθετικό ρόλο με την εθνική του ομάδα, πατώντας συχνά την αντίπαλη περιοχή. Θα μπορούσε κάλλιστα να βρει δίχτυα στις αναμετρήσεις με Ουκρανία, Αυστρία και Βόρεια Μακεδονία. Ετσι, δεν αποκλείεται να μας δώσει και σημαντικούς πόντους στην 11αδα μας. Μία ακόμη ελκυστική επιλογή για την μεσαία γραμμή θεωρείται ο Τζόσουα Κίμιχ. Ο συμπαίκτης του Γκούντογκαν στα «πάντσερ» κοστολογείται στα 4,9 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος κατέγραψε έξι γκολ και 14 ασίστ σε όλες της διοργανώσεις ενώ μάλιστα έχει προσελκύσει αρκετούς μάνατζερ, όντας το έβδομο pick των μέσων. Όπως και να ‘χει όσους περιορισμούς κι αν φέρνει το μπάτζετ, καλό θα ήταν να... ρίξετε χρήματα για τη μεσαία γραμμή.

 

Τελευταία Νέα