Φαβορί ΤΣΣΚΑ και «Μπάρτσα» για Ζούρο

Φάνης Παναγιώτου
Φαβορί ΤΣΣΚΑ και «Μπάρτσα» για Ζούρο

bet365

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εφές, την Εθνική ομάδα και το προολυμπιακό αλλά και τους προημιτελικούς των Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Ηλίας Ζούρος αποκαλύπτει αν είχε άλλες προτάσεις εκτός από Εφές και Βαλένθια, εξηγεί γιατί ο Μπουρούσης δεν αποδίδει όπως στον Ολυμπιακό, ενώ μιλάει και για τις επιλογές του στην δωδεκάδα της Εθνικής στο προολυμπιακό, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Αναλυτικά:

Πριν από περίπου μια εβδομάδα αναλάβατε την Εφές. Ποιά ήταν η κατάσταση στην ομάδα; Η Εφές ήταν μια ομάδα που ήθελε να πάει στο Final 4 αλλά αποκλείστηκε από την Ευρωλίγκα, ενώ πριν λίγο είχε χάσει και το κύπελλο Τουρκίας. Υπήρχε έλλειψη αυτοπεποίθησης και οράνωσης στην ομάδα;

Ναι, όπως είναι λογικό όταν δεν καταφέρνεις να πετύχεις τους στόχους σου, ειδικά όταν μιλάμε για Final 4 και Κύπελλο, πάντα υπάρχει πρόβλημα. Εγώ αυτό που έκανα και που θα έκανε κάθε προπονητής ήταν να δώσω κουράγιο στους παίκτες μου και να τους βοηθήσω ψυχολογικά για να αποδώσουν όσο το δυνατό καλύτερα μπορούν στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ποιος είναι ο στόχος της Εφές πλέον για τη φετινή σεζόν;

Πρώτα απ' όλα θέλουμε να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Σκοπός μας είναι να παρουσιαστούμε όσο πιο δυνατοί μπορούμε στα πλέι οφ.

Βρίσκεται η Εφές στην αναζήτηση ενός καινούργιου παίκτη που θα μπορεί να βοηθήσει μέχρι το τέλος της σεζόν;

Πρώτα απ' όλα θέλω να δω τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ. Δεν μπορώ να κρίνω ακόμα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Έτσι, χρειάζομαι λίγο ακόμα χρόνο για να καταλάβω τα πράματα στην ομάδα και να δω ποιοι παίκτες μπορούν να κάνουν τη δουλειά που θέλω. Η ομάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα ένα παίκτη. Αλλά σαν προπονητής δεν μου αρέσει να παίρνω αποφάσεις που δεν είμαι 100% σίγουρος ότι θα βοηθήσουν την ομάδα. Δεν θέλω να κάνω λάθος, υπογράφοντας ένα καινούργιο παίκτη χωρίς να έχω πλήρη γνώση για το υπάρχον ρόστερ. Είναι σημαντικό να πάρουμε τη σωστή απόφαση γιατί πλησιάζουμε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Για την ώρα είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες που έχω αλλά σε κάθε ματς θα τους ελέγχω περισσότερο.

Αναφέρθηκε ότι υπόγραψες για 3 μήνες με την Εφές χωρίς οψιόν ανανέωσης για την επόμενη σεζόν. Είναι αυτό αλήθεια;

Ναι είναι αλήθεια. Αλλά έχουμε συμφωνήσει ότι μετά το τέλος της σεζόν θα συζητήσουμε τους ανθρώπους της Εφές σχετικά με το μέλλον. Πιστεύω ότι πήρα τη σωστή απόφαση. Είμαι σε μία από καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όσον αφορά τα αποτελέσματα, την ιστορία αλλά και την οργάνωση που υπάρχει. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να δουλεύω για μια τέτοια ομάδα.

Πριν υπογράψεις στην Εφές ήσουν κοντά στη Βαλένθια. Υπήρχε κάποια άλλη προσφορά;

Υπήρχαν κάποιες προτάσεις στον ατζέντη μου. Αλλά και οι δύο θέλαμε να βρούμε την καλύτερη λύση και να μην υπογράψουμε κάπου που δεν θα είχαμε κάτι να κερδίσουμε από αυτή τη δουλειά. Είναι αλήθεια ότι έφτασαν κοντά στη Βαλένθια. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με σωστή οργάνωση και θετικά αποτελέσματα. Ήμασταν κοντά αλλά κάτι άλλαξε και τελικά δεν προχωρήσαμε. Τελικά είχα την ευτυχία να έρθω στην Εφές, μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Το καλοκαίρι δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση επειδή θα πάρεις μέρος με την Εθνική Ελλάδος στο προολυμπιακό τουρνουά. Περιμένεις να έχεις του καλύτερους στη διάθεσή σου; Πέρσι η Εθνική Ελλάδος πέτυχε σπουδαία πράγματα χωρίς να έχει τους καλύτερους που μπορούσε...

Ελπίζω! Κάθε προπονητής ελπίζει πάντα να έχει διαθέσιμους τους καλύτερους για την Εθνική ομάδα. Σίγουρα ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν θα είναι μαζί μας επειδή έχει αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αλλά ελπίζω ότι οι περισσότεροι παίκτες θα είναι έτοιμοι να παίξουν. Το πρόβλημα φέτος είναι ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα θα τελειώσουν κοντά στην έναρξη του προολυμπιακού. Για παράδειγμα το ιταλικό θα τελειώσει πολύ αργά. Δεν θα έχουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε. Αυτό μας έχει οδηγήσει στην απόφαση να μην προχωρήσουμε σε πολλές αλλαγές και να εμπιστευτούμε παίκτες που είχαμε μαζί μας πέρσι και από αυτούς να έχουμε το μεγαλύτερο κομμάτι φέτος. Ξέρουν καλά ο ένας τον άλλο και γνωρίζουν την φιλοσοφία του παιχνιδιού μας.

Μιλώντας για Έλληνες παίκτες στην Ιταλία, μια ερώτηση για τον Γιάννη Μπουρούση. Όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό ήταν ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη και κυριαρχούσε στη θέση αυτή. Φέτος δεν αποδίδει το ίδιο τη στιγμή που ο Αντώνης Φώτσης είναι στα γνωστά επίπεδα. Γιατί;

Πιστεύω ότι κάθε ομάδα, κάθε προπονητής και κάθε παίκτης είναι διαφορετικοί. Μπορείς να κάνεις μια καλή δουλειά σε μια ομάδα και την επόμενη χρονιά ίσως να μην πετύχεις. Ο Φώτσης έχει παίξει πολλά χρόνια μακριά από την Ελλάδα και ξέρει πως να το κάνει. Για τον Μπουρούση είναι η πρώτη χρονιά στο εξωτερικό. Κάποιοι παίκτες θέλουν περισσότερο χρόνο για να καταλάβουν τις διαφορές ανάμεσα στα πρωταθλήματα. Ο Γιάννης είναι ένα τεράστιο ταλέντο και σίγουρα θα το δείξει και στη Μιλάνο.

Ποιος νομίζεις ότι θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα;

Πιστεύω ότι ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για την Ευρωλίγκα. Στην ΤΣΣΚΑ υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες που αγωνίζονται μαζί για αρκετό καιρό. Η Μπαρτσελόνα είναι πάντα δυνατή. Πέρσι δεν κατάφεραν να πάνε στο Final 4 και σίγουρα φέτος θέλει να πάει στον τελικό. Τα άλλα ζευγάρια (Παναθηναϊκός – Μακάμπι και Ολυμπιακός – Σιένα) θα δώσουν μεγάλες μάχες για την παρουσία τους στην Πόλη. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα της έδρας αλλά η Μακάμπι έχει έμπειρο ρόστερ και μπορεί να διεκδικήσει πρόκριση. Ολυμπιακός και Σιένα έπαιξαν και πέρσι και μου είναι δύσκολο να κάνω πρόβλεψη.

 

Τελευταία Νέα