«Μοιάζουν με... Λο & Ντόρσεϊ»

Gazzetta team
«Μοιάζουν με... Λο & Ντόρσεϊ»
Τις προσθήκες των Μπανκς και Λάσμε με εκείνες των Λο και Ντόρσεϊ σύγκρινε ο Γιώργος Καλαϊτζής που αναφέρθηκε παράλληλα στις πορείες των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος γκαρντ στο NovaΣΠΟΡ fm 94.6:

Για το ματς του Παναθηναϊκού με την Ολίμπια: «Πιστεύω πως η προσθήκη του Μπανκς και του Λάσμε θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Το έδειξαν και στο χθεσινό ματς. Συμφωνώ με την άποψη πως μοιάζουν με τους Ντόρσεϊ και Λο στον Ολυμπιακό πέρυσι. Ειδικά ο Λάσμε είναι πολύ αποτελεσματικός στον τομέα της άμυνα, στον οποίο ο Αργύρης Πεδουλάκης ποντάρει πάρα πολύ. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται όλο και καλύτεροι».

Για τον Καπόνο: «Δεν έχω προσωπική εικόνα αλλά έχω ρωτήσει για εκείνον. Μου έχουν πει πως πρόκειται για εξαιρετικό σουτέρ και θα βοηθήσει στον τομέα σκοράρισμα. Ο Παναθηναϊκός θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκορ με τον Καπόνο στο ρόστερ».

Για την εικόνα που έχουν δείξει οι «πράσινοι» μέχρι στιγμής: «Ο κόσμος περιμένει να κερδίζει η ομάδα από το πρώτο κιόλας ματς και έχει απαιτήσεις. Στο μπάσκετ πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη υπομονή και ανοχή. Ο Παναθηναϊκός με αυτά που έχει πετύχει έχει κερδίσει τον κόσμο και πιστεύω πως στο τέλος θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους».

Για τον Ολυμπιακό και το σημερινό παιχνίδι με την Ζαλγκίρις: «Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται συγκεντρωμένος. Θυμίζει τον περσινό Ολυμπιακό που έπαιζε με φοβερή ενέργεια. Έχει παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Παπανικολάου που μπορούν να καθορίσουν τον νικητή σε ένα ματς. Αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί έτσι όπως συνηθίζει τότε θα φύγει νικητής από το ματς με την Ζαλγκίρις».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Η διαφορά ανάμεσα στις ομάδες πάντα ήταν η ποιότητα των ξένων παικτών. Όμως όσο πάει η διαφορά όλο και μεγαλώνει αφού πέφτει το επίπεδο των παικτών που έρχονται να παίξουν στην Ελλάδα μπάσκετ. Όμως όταν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν δικαίωμα τότε θα χάσουν από τον Ίκαρο ή από την Καβάλα ή από οποιαδήποτε ομάδα παίζει συγκεντρωμένα».